Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de temperatura cu "PIC"

ducu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabinescu2006

28

• fratello

22

• iuli09

21

• costi002

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

ai mai lucrat la termostat?am inpresia ca este pe invers, adica cand se face frig opreste releul. daca este asa, sa imi spui sa ii modific hex-ul sa ti-l trimit.

salut am mai gasit nereguli la pcb !nu aveam gnd la cond de la quart si vreau sa mut releul de sub lcd ca sa nu ma inalt asa tare! cat despre hex nu am idee cum comanda releul!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Scuze pt intarziere ! Abia pe joi sau vineri imi vine senzorul de temperatura si quartul !!! In rest este gata totul!!!! O sa postez imediat ce am o informatie concreta ! (merge sau nu merge!) :da

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
:jytuiyu Am montat totul si surpriza ! Nu merge am doar prima linie de deasupra aprinsa la lcd ... Undeva ceva nu este in regula ! rog pe cei care se pricep mai bine daca se pot uita peste schema si peste cablaj poate gaseste cineva gresala!!!! :jytuiyu
Link spre comentariu

Despre cauza nefunctionarii afisajului nu ma pronunt.Eu vad niste greseli la alimentarea releului in schema "galbena". In primul rand releul in schema este de 12V, iar alimentarea lui este 5V. Ori faci o sursa separata de 12V, ori folosesti un releu de 5V.In al doilea rand LED-ul este in serie cu releul. Pe led se vor "pierde" 2-3V (in functie de culoare) si releul probabil nu mai poate fi actionat. Releul se leaga intre colector si masa, iar ledul (inseriat cu 300 ohmi pentru 5V sau cu 1 kohm pentru 12V) in paralel cu releul, adica tot intre colector si masa.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

:jytuiyu Am montat totul si surpriza ! Nu merge am doar prima linie de deasupra aprinsa la lcd ... Undeva ceva nu este in regula ! rog pe cei care se pricep mai bine daca se pot uita peste schema si peste cablaj poate gaseste cineva gresala!!!! :jytuiyu

ai rezolvat aceasta problema? am construit si eu termostatul si se intampla si la mine exact acelasi lucru...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări