Vizitator tyc Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Astazi dimi m-am preocupat de asta [attachment=0]untitled1.pdf[/attachment] dar mai am de rezolvat partea cu citirea temperaturii. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 1. Cred ca ar trebui sa legi afisajul D4-D7 la iesirea tot 4-7 de exemplu RB4-RB7 pentru simplificare soft. E mai usor sa trimiti jumate de octet pe o jumatate de registru care este terminala, altfel va trebui sa refaci toate comenzile afisajului deoarece nimic nu va fi implicit2. R/W de la afisaj se poate pune la zero daca softul nu-l cere nicionata sa fie unu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 1.Ca si rezolvat.[attachment=0]untitled1.pdf[/attachment]Pt comanda triacului se poate folosi MCLR?2.La faza cu punerea la masa m-ai pierdut;ce face R/W? Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 1.Ca si rezolvat.[attachment=0]untitled1.pdf[/attachment]Pt comanda triacului se poate folosi MCLR?2.La faza cu punerea la masa m-ai pierdut;ce face R/W?1.Se poate, dar eu evit situatiile astea (din cauza ICSP)2.R/W este folosit ptr a citi sau scrie date in lcdAr mai fi ceva de modificat in schema.Scoase rezistentele de 4k7 pull-up, activat din soft pull-up-ul intern si puse rezistente de 1k in serie cu butoanele.In cazul in care din greseala (de soft in special) portul respectiv este setat ca iesire si pe 1 chiar daca se apasa pe buton nu se arde portul.Eu intotdeauna folosesc varianta asta mai ales ca pot folosi portul respectiv atat ca intrare cat si ca iesire. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 20, 2010 Partajează Postat Noiembrie 20, 2010 1.Am folosit 4 pt triac,dar am doua solutii pt reprogramare: a)un jumper intre 4 si R8 b)soclu pt PIC si reprogramez paralel.2.1 Am modificat,butoanele sant numai intrare.Am mai complectat sch si cu partea de actionare+alimentare.Pot sa fav un OCT cu 555 si eliberez 3 pini,dar nu e necesar.Mai studiez comparatoarele din PIC.Sa le folosesc pe amandoua? Link spre comentariu
marius2006 Postat Martie 30, 2011 Partajează Postat Martie 30, 2011 salut! cine ma poate ajuta cu schema, hex-ul si pcb-ul acestui regulator de tensiune deoarace vreau sa-l fac. Din cate am observat l-au facut pirvuti si ducu. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Allexandra Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Trebuie sa fac un proiect pt competentele profesionale,regulator de temperatura.Nu mi-a fost specificat ce tip. Unde as putea sa gasesc informatii despre el ? In afara de internet sau poate un site mai bun :-?? Ma puteti ajuta ? :-s Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Daca il facem noi cum e cu competentele?Din ce spui rezulta ca asta nu e un site bun. Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Ceva de genul asta ar merge? viewtopic.php?f=11&t=74579&start=75 Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 Buna ziua!As dorii sa fac acest termostat! Singura problema care o am este ca nu am fisierul HEX,am un programator de la adelaida picul,lcd-ul si restul pieselor... Va rog daca ma puteti ajuta cu un fisier HEX pt acest tip de termostat ! Pe siteul unde este postata schema(http://www.guidecircuit.com/Circuit-Microcontroller-Digital-thermostat.htm) la sectiunea download este un .txt, am inteles ca acela nu este hex !Va rog inca o data daca ma puteti ajuta cu un hex sau cu o alta schema completa bazata pe pic 16F628 si lcd 16x2 !Va multumesc!!! Link spre comentariu
costi002 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 pai txt-ul este chiar programul. il compilezi cu mplab-ul si iese hex-ul. daca vrei, il compilez si il pun aici. Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 pai txt-ul este chiar programul. il compilezi cu mplab-ul si iese hex-ul. daca vrei, il compilez si il pun aici.chiar te rog daca ma poti ajuta !!! :cry: Link spre comentariu
costi002 Postat Februarie 6, 2012 Partajează Postat Februarie 6, 2012 atasat. schimba extensia in hex si va fi ok (nu se pot atasa direct cu extensia hex)ps - sa ne spui si noua daca mergepps - o simulare rapida in proteus si cica ar merge. eu am folosit 16f628A si ds1822 dar arata ceva in display si merg comenzile. astept de la tine un feedback digital Thermostst.txt Link spre comentariu
sabinescu2006 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Aseara si acuma un pic de dimineata am lucrat la pcb in eagle .Atasez o poza cu acesta si mai am rugamintea daca il poate verifica cineva sa nu cumva a fi facut ceva greseli !(Daca doreste cineva fisierul brd il dau cu mare drag!) Switchurile au fost puse intentionat mai mari iar connectorii mai mici pt ca aceste modele le am !!! O zi buna! Link spre comentariu
costi002 Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 arata ok, nu se putea mai bine de atat si nici nu trebuie. trebuie sa tii cont de faptul ca daca releul este prea inalt nu va incapea sub display daca vrei sa conectezi direct, fara cablu .o alta chestie, ar fi, bucatile alea mari de cupru ar trebui sa apara pe masa, nu pe +5V, dar nu cred ca ar fi bai.si inca una, nu stiu cum este programul facut, dar, e bine ca pini liberi daca nu sunt declarati iesire sa fie pusi la masa cu 10K.am patit odata, i-am lasat liberi si cand atingeam pic-ul cu degetul o lua razna. de atunci orice pin liber il fac or iesire (nerecomandat) sau il pun la masa cu 10k.spor la corodat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum