puiu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 1. Mai concret. Ce fel de ajutor vrei: la schema? la soft? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 La partea de soft.Sch o fac eu,dar poate nu convine dpdv soft;nu am decat sa iau cartea lui V.Surducan ,desi numai anumiti pini ii pot folosi numai pt osc(de ex.).Intradevar,am sa public intai sch,dar am nevoie de specificatii, felul afisorului(lcd/led) ,frecventa de tact(4MHz/20),astea in functie de cum e mai usor de scris softul. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 1. Cum vrei sa masori temperatura?2. Frecventa oscilatorului las-o mai la urma. Vei pune un oscilator cu cuart sau vei utiliza oscilatorul intern al PIC-ului? Problema cu softul este ca trebuie sa stii ce PIC ai ales; deci va trebui sa faci o schema ca sa ne putem da seama despre ce este vorba.3. Trebuie sa alegi tu afisorul care il ai sau poti sa il procuri. Si apoi vedem cum il legam si cum il comandam de catre PIC. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 1.Cu rezistenta de platina http://www.tme.eu/html/RO/senzori-rezis ... pelny.html ,direct de pe plita. 2. Oscilator extern cu cuart de 4MHz,16F628-4/P. 3. 2 buc de F511GWA(catod comun,multiplexat,If=10mA),unul pt timp ramas si al doilea pt temperatura.[attachment=0]Graphic.jpg[/attachment] Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 1. Nu stiu ce s-a intamplat ca nu a aparut raspunsul meu.2. Te-am intrebat cum masori temperatura ca principiu, deoarece cred ca acel senzor de temperatura da valoarea analogic a temperaturii si iti va trebui un convertor D/A, si parca PIC16F628 nu-l are.3. Nu am gasit datascheetul aferent F511GWA si de aceea nu ma pot pronunta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 2.Analogic,cu rezistenta de platina,rezistenta parte a unui OCT care pate fi facut din 16f628;temperatura nu necesita acuratete- 2..3% abatere?3.[attachment=0]datasheet.pdf[/attachment] Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 1. Cum vrei sa afisezi temperatura pana la 300 grade numai pe doi digiti? Asta inseamna ca de la 100 de grade sa afisezi tensiunea din 10 grade in 10 grade, asta inseamna ca ai o precizie la afisare numai, de 3,33 % din maximul expux de 300 grade.2. Imi pare rau ca te-am socotit un incepator, dar daca vrei sa utilizezi rezistenta ca parte a unui OCT si sa masori frecventa acestuia care sa-ti dea apoi temperatura cu o precizie totala de 2-3 %, inseamna ca ai mai facut asemenea lucruri si ti-a dat.3. Asteptam schema si apoi mai discutam despre soft. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 1.Ma gandeasc la 2*4 digiti,doua afisoare ,dar 18 pini sant cam putini (la PIC)...cred ca un lcd e mai convenabil.2.Personal nu am mai facut masurarea frecventei direct cu un pic,dar cred ca e posibil la cu o precizie de 3%;oricum,masurarea e la o secunda=> viteza mica.Cele doua comparatoare din pic pot face asta?(masurarea t)3.Am o saptamana cu termene...am sa fac si sch. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 1. De obicei la PIC si la alte microcontrolere nu se ia in considerare numarul de pini ci numarul de I/O care in cazul tau este 16 nu 18.2. Precizia nu este invers proportionala cu timpul la care faci masurarea,; aldfel spus nu obti o precizie mai buna daca faci masurarea din 10 secunde in 10 secunde. Este in adevar dependenta de timpul in care se face masurarea temperaturii, dar de regula acel timp este mai mic de 1 secunda. Cele doua comparatoare din PIC sunt bune sau nu, depinde de schema care vrei s-o faci.La tine va fi o problema ca sensorul de temperatura trebuie sa fie pe plita, deci intervine distanta. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Distanta pana la plita va fi de 1cm(cat sa nu se incalzeasca si electronica,terminalele rezistentei dicteaza distanta).[attachment=0]Graphic .jpg[/attachment] Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 1. De fapt vrei o iesire sincronizata cu reteau si peste care dai comanda de la PWM de 50% in functie de temperatura. Deci trebuie sa prevezi o intrare care sa iti permita sicronizarea cu reteaua. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Nu ma intereseaza sincronizarea cu reteaua,e o rezistenta de 500W(fi=0) care incalzeste o plita.Plita are anumite temperaturi in timp. Link spre comentariu
puiu Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 1. Si atunci cum o comanzi la 110V si spui ca iti trebuie un triac care sa fie comandat cu o modulatie de 50% ca sa obti din 220V tocmai 110V? Daca ai sa fezi cum lucreaza triacul ai sa vezi ca trebuie sa fie sincron cu reteaua. Daca nu iti trebuie 110V, atunci triacul se poate intlocui cu un releu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Da,ai dreptate. Pt asta(comanda triacului) am prevazut un opto ZCD...http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... C3063.html folosit asa [attachment=0]comanda cu zerocrossing.PDF[/attachment],iar frecventa PWM sa fie 2 la 14a si, si daca nu se caleaza cu frecventa retelei,per total efectul va fi aceelasi. Vreau sa pun un triac pt ca,la un moment dat, rezistenta se va arde si nu stiu daca plita urmatoare va fi la 110. Momentan o folosesc observand direct schimbarile,incorect dar momentan asta e... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Am facut asta seara o sch,ramane sa vad cu fac OCTul. Si mai trebuie sa pun si rezistente de pull-up.[attachment=0]untitled1.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum