ducu Postat Aprilie 2, 2009 Autor Partajează Postat Aprilie 2, 2009 Aaaaa... sa traiesti sofian, acum imi dau seama...eu am modificat partea aia, am pus un tranzistor npn...si releul vine pe partea de masa, dioda led am pus-o in parale cu releul. Asta este explicatia. Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 nu stiu daca mai e cineva pe aici...imi trebuie un termostat si m-am hotarat la ceva simplu cu PIC16F628A si DS18B20. Am vazut pe Elektor ceva dar nu pot sa iau nimic de acolo (cred ca partea de login e defecta la site)daca Fratello poate sa ma ajute, am vazut ca el a facut si modificare DS1820->DS18B20merci Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Poftiti, va rog ! Nu am inteles prea bine ce vrei, dar...atasez hexul pentru DS18B20. Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 :-)vreau sa fac termostatul de pe Elektor.comproblema mea era ca am ca si senzor DS18B20 si am citit ca reusisei sa-i dai de cap.o alta intrebare: in schema am vazut ca e folosit PIC16F628-04/P si eu am PIC16F628A-I/P, e ok? mai trebuie sa fac vreo modificare?merci Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 Este bun hexul pentru 16F628A; da-i bice ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 merge fara sa modifici ceva Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 am facut cablajul, plantat piesele si a mai ramas de pus LCD (pe care sper sa-l iau maine)la programarea PIC-ului care sunt FUSES? eu folosesc IC-Prog 1.06A si am folosit urmatoarele setari:PIC16F628AOscillator - XTWDT PWRT MCLR BODEN LVP < - >CPD < - >CP < - >Checksum 3496ID value FFFFnu mi-a dat eroare dar nu pot sa verific ca nu am LCD-ul :-) e ok? Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 din cate stiu eu fuses sunt setati din .hex si ca numai trebuie sa umblii la ei , mai putin CP(code protect) Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 gata! merge! se comporta perfect pe partea de termostat. totusi: poate mi se pare mie (dupa compararea cu 4!!! termometre din casa - toate digitale!) ca arata cu 1,5 grade C in plus... stiti ceva despre asta? multumesc mult de ajutor!!! tnx. fratello! Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Octombrie 4, 2010 Partajează Postat Octombrie 4, 2010 Eroarea senzorului este de +- 0.5° in intervalul -10°C to +85°C si de +- 2° in intervalul -55°C to +125°C. Asta spune fisa.Am observat si eu comparand cu alte termometre, o abatere de 1-1.5°, cand temperatura nominala era de 25°. Cred ca se poate compensa din soft abaterea. Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Neaparat senzorul sa fie la distanta (minim 20 cm) de montaj. Vei vedea diferenta... Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 o intrebare: cat de complicat este de modificat codul sursa pt. un ATMEGA8 intr-unul pt PIC16F628? am gasit un "countdown timer" cu ore (de obicei sunt pana la 99 min) http://extremeelectronics.co.in/avr-pro ... 8-avr-mcu/ Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 Intr-atat incat mai bine scrii din nou codul ; sunt limbaje si medii de dezvoltare diferite. Seamana, dar... Link spre comentariu
pirvuti Postat Octombrie 5, 2010 Partajează Postat Octombrie 5, 2010 :-) pacat! era fix ce-mi trebuia...o sa incerc sa fac un programator de atmega8 si sa-l fac asa cum e. merci! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Am nevoie ,in cadrul unui proiect personal, de un termoregulator cu PIC care sa functioneze dupa anumite grafice(2 la a 3) implementate anterior in memorie; temperatura(de pana la 300C) va fi masurata cu o rezistenta de platina http://www.tme.eu/html/RO/senzori-rezis ... pelny.html . Elementul de executie e o plita de 500W/110V ,elementul de comanda,un pic 16F628/4P sau 20 mega,care face un PWM cu duty de max50%(110v) pe un triac. Toata treaba consta in incalzirea /racirea plitei in cadrul unui proces de sub 10',cu afisarea starii si minutelor ramase(LCD DMM/LED7). Termoregulator am gasit pe net,PWM din PIC am gasit,citerea a n butoane am gasit,afisarea datelor si timer am gasit.Totusi,sa le implementez nu am idee,nici un cat de mica.Ma poate ajuta careva in pt realizarea acestui proiect? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum