Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de temperatura cu "PIC"

ducu

Postări Recomandate

Aaaaa... sa traiesti sofian, acum imi dau seama...eu am modificat partea aia, am pus un tranzistor npn...si releul vine pe partea de masa, dioda led am pus-o in parale cu releul. Asta este explicatia. :freaza:

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabinescu2006

28

• fratello

22

• iuli09

21

• costi002

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu stiu daca mai e cineva pe aici...imi trebuie un termostat si m-am hotarat la ceva simplu cu PIC16F628A si DS18B20. Am vazut pe Elektor ceva dar nu pot sa iau nimic de acolo (cred ca partea de login e defecta la site)daca Fratello poate sa ma ajute, am vazut ca el a facut si modificare DS1820->DS18B20merci

Link spre comentariu

:-)vreau sa fac termostatul de pe Elektor.comproblema mea era ca am ca si senzor DS18B20 si am citit ca reusisei sa-i dai de cap.o alta intrebare: in schema am vazut ca e folosit PIC16F628-04/P si eu am PIC16F628A-I/P, e ok? mai trebuie sa fac vreo modificare?merci

Link spre comentariu

am facut cablajul, plantat piesele si a mai ramas de pus LCD (pe care sper sa-l iau maine)la programarea PIC-ului care sunt FUSES? eu folosesc IC-Prog 1.06A si am folosit urmatoarele setari:PIC16F628AOscillator - XTWDT PWRT MCLR BODEN LVP < - >CPD < - >CP < - >Checksum 3496ID value FFFFnu mi-a dat eroare dar nu pot sa verific ca nu am LCD-ul :-) e ok?

Link spre comentariu

gata! merge! se comporta perfect pe partea de termostat.

totusi: poate mi se pare mie (dupa compararea cu 4!!! termometre din casa - toate digitale!) ca arata cu 1,5 grade C in plus... stiti ceva despre asta?

multumesc mult de ajutor!!! tnx. fratello!

Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh

Eroarea senzorului este de +- 0.5° in intervalul -10°C to +85°C si de +- 2° in intervalul -55°C to +125°C. Asta spune fisa.Am observat si eu comparand cu alte termometre, o abatere de 1-1.5°, cand temperatura nominala era de 25°. Cred ca se poate compensa din soft abaterea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tyc

Am nevoie ,in cadrul unui proiect personal, de un termoregulator cu PIC care sa functioneze dupa anumite grafice(2 la a 3) implementate anterior in memorie; temperatura(de pana la 300C) va fi masurata cu o rezistenta de platina http://www.tme.eu/html/RO/senzori-rezis ... pelny.html .

Elementul de executie e o plita de 500W/110V ,elementul de comanda,un pic 16F628/4P sau 20 mega,care face un PWM cu duty de max50%(110v) pe un triac.

Toata treaba consta in incalzirea /racirea plitei in cadrul unui proces de sub 10',cu afisarea starii si minutelor ramase(LCD DMM/LED7).

Termoregulator am gasit pe net,PWM din PIC am gasit,citerea a n butoane am gasit,afisarea datelor si timer am gasit.Totusi,sa le implementez nu am idee,nici un cat de mica.Ma poate ajuta careva in pt realizarea acestui proiect?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări