Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de temperatura cu "PIC"

ducu

Postări Recomandate

Eu cred ca problemele sunt de la programator .Si eu aveam surpriza cand le foloseam unele pic-uri se scriau altele nu si am cumparat PICKIT 2 care-si face treaba ireprosabil.Cu cele pe serial o sa tot ai probleme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabinescu2006

28

• fratello

22

• iuli09

21

• costi002

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mgeom

Eu cred ca problemele sunt de la programator .Si eu aveam surpriza cand le foloseam unele pic-uri se scriau altele nu si am cumparat PICKIT 2 care-si face treaba ireprosabil.Cu cele pe serial o sa tot ai probleme.

E foarte dubios ca am refacut montajul si de data asta nu-mi mai apare nici contrastul, daca alimentez consecutiv apar cateva linii si dispar.Partea cu programatul nu stiu ce sa zic, e verificat dupa ce a fost scris si pare totul in regula, cred ca imi scapa ceva, dar ce?Tin sa precizez ca nu este conectat senzorul si nici nu e folosit jumper-ul pentru rece sau cald, insa cred ca trebuie sa afiseze ceva erori eventual.Ai cumva schema pentru PICKIT2?
Link spre comentariu

Am folosit programatorul cu 405(406,407) si de fiecare data a scris PIC-ul bine in sensul ca a functionat conform programului ,cand setarile au fost ok .Fa o conferinta cu TeamWiever cu cineva care stie sa-ti faca setarile si va functiona . Piesele pot 'napirli' si daca e scris programul gresit ,PIC-ul merge si cu crapaturi in capsula (vazut,verificat) .Un programator verificat si simplu e cel din cartea cu PIC-uri de Surducan.

Link spre comentariu

Hardware verificat, soft verificat (vezi foto) ...ramane problema legata de programare ! Eu folosesc asa ceva : http://www.hamradio.in/circuits/feng.ph ... fb7732a359

Nu am avut niciodata (!!!) probleme legate de programare. Cu WinPic 800 (dar am incercat si cu WinPic, si cu ICProg ...fara probleme).

LE : Pentru afisarea doar cu o zecimala :

LcdOut $FE, $C0, Sign, DEC (Temperature / 100), ".", DEC Temperature dig 1, " ",223,"C "

post-11296-139829526146_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator mgeom

Hardware verificat, soft verificat (vezi foto) ...ramane problema legata de programare ! Eu folosesc asa ceva : http://www.hamradio.in/circuits/feng.ph ... fb7732a359Nu am avut niciodata (!!!) probleme legate de programare. Cu WinPic 800 (dar am incercat si cu WinPic, si cu ICProg ...fara probleme).LE : Pentru afisarea doar cu o zecimala :

LcdOut $FE, $C0, Sign, DEC (Temperature / 100), ".", DEC Temperature dig 1, " ",223,"C "
Fratello, Din cate am vazut pe forum mai erau 2 useri care au sau au avut aceeasi problema ca si mine si ai modificat tu delay-ul pentru a se intializa LCD -ul inainte de a fi trimise datele catre el. Eu asta am inteles din toate aceste discutuii, acum se pune problema, sti ceva daca s-a rezolvat cu noul HEX sau au renuntat?Ma gandesc serios ca e o problema cu felul in care se programeaza, nu ce programator folosesti, atata timp cat a mai fost folosit si in alte preiecte. Din cate imi aduc eu aminte tu spuneai ca totul este setat in hex si ca nu mai e nevoie sa modifici nimic.Poate mai este cineva care s-a lovit de aceeasi problema si a rezolvat-o intr-un fel sau altul.Multumesc!
Link spre comentariu

Ti-am spus de ieri : "am completat partea de initializare a LCD-ului..."Exact asta am facut, am adaptat softul pentru modelele de display mai "puturoase", cu initializare mai lenta (deh, PRC !). Repet : schema/softul sunt 100 % functionale.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La termostatul din Elector as dori sa fac o modificare: sa adaug un timer cu valorile ON/OFF programate de mine.Aplicatia vreau sa o folosesc pentru recircularea unui fluid dar cum masuratorile nu le fac in apropierea sursei de caldura trebuie sa comand pompa la intervale regulate o perioada de timp evitind in acest mod si inghetarea fluidului.Sper ca m-ati inteles. La programare nu sunt bun decat sa aprind o serie de LED-uri.Multumesc de ajutor!LE Montajul l-am realizat si functioneaza corect. :101

Link spre comentariu

A nu se intelege ca am rezolvat problema ci doar ca termostatul din Elector mi-a dat satisfactia lucrului finalizat.Modificarea inca o astept de la cei care intradevar cunosc programare.... :a:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări