Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator de temperatura cu "PIC"

ducu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 188
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sabinescu2006

28

• fratello

22

• iuli09

21

• costi002

18

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Sabinescu : nu pune niciun condensator...nu PIC-ul trebuie sa se initializeze mai tarziu ci displayul...Am avut aceeasi problema cu "noile" afisoare LCD made in PRC, care sunt mai puturoase ; aveam unele softuri care faceau un scroll cu textul pe display si, din cauza intarzierii cu care afisorul proceseaza datele primite, a trebuit sa renunt la optiune.Ai rabdare pana maine, pun eu softul modificat !

Link spre comentariu

@Sabinescu : nu pune niciun condensator...nu PIC-ul trebuie sa se initializeze mai tarziu ci displayul...Am avut aceeasi problema cu "noile" afisoare LCD made in PRC, care sunt mai puturoase ; aveam unele softuri care faceau un scroll cu textul pe display si, din cauza intarzierii cu care afisorul proceseaza datele primite, a trebuit sa renunt la optiune.Ai rabdare pana maine, pun eu softul modificat !

Link spre comentariu

am incercat si varianta prospusa de Liviu M si cea de mai sus si am avut aceeasi problema cu fiecare dintre ele : se suprapune termenul "temperatura" peste numarul care indica temperatura ce trebuie setata si nu se intelege niciunul dintre ele. Nici eu n-am luat in seama ca pe langa "Setati Temperatura" trebuie sa mai fie loc si pentru cifra ce indica temperatura ... Daca se poate , ar avea loc indicativul de temperatura sus , pe prima linie , dupa "setati" . Asta daca nu e foarte complicat si daca mai doreste cineva sa incerce ; eu oricum multumesc lui Liviu M si Fratello care au incercat sa ma ajute .Am schimbat deja "Temperature" cu "Temperatura" si "Hysteresis" cu "Diferenta" si sunt multumit asa ...daca se poate schimba si "set temperature" cu atat mai bine . Daca nu ...ramane asa si multumesc inca o data pentru ajutor :aplauzeinca o intrebare totusi : este normal sa se incalzeasca "7805" la un curent de 350ma/7.5V ?

Link spre comentariu

am inteles...din pacate n-am luat in calcul acest lucru si acum n-am loc pe motaj de radiator pentru 7805 sau in cel mai bun caz am loc de un radiator foarte mic . insa am vazut in datasheet ca ar trebui sa reziste pana la 125 de grade ; in acest caz sper sa fie in regula chiar si fara radiator .

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Daca e loc putin poti sa folosesti tehnica de managment termic de la laptopuri -cu heatpipe. Daca 7805 sta pe afara (la temperaturi negative) ai nevoie de heatpipe cu acetona ,daca nu cumpara cu 5 lei de pe okazii d'alea de laptop.Varianta e sa folosesti o sursa in comutatie cu lm2575-5 (integratul,bobina,1 dioda) .Aia nu se incalzeste.

Link spre comentariu

multumesc pentru sugestii ; imi e mai la indemana sa scot componenta in afara montajului si sa-l montez pe un radiator serios . o sa trebuiasca sa caut o cutie mai mare pentru montaj pentru ca acum nu-mi mai incape in cutia initiala :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări