costi002 Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 un cond de vreo 200 micro pe pinul MCLR poate rezolva problema. Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 @Sabinescu : nu pune niciun condensator...nu PIC-ul trebuie sa se initializeze mai tarziu ci displayul...Am avut aceeasi problema cu "noile" afisoare LCD made in PRC, care sunt mai puturoase ; aveam unele softuri care faceau un scroll cu textul pe display si, din cauza intarzierii cu care afisorul proceseaza datele primite, a trebuit sa renunt la optiune.Ai rabdare pana maine, pun eu softul modificat ! Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 @Sabinescu : nu pune niciun condensator...nu PIC-ul trebuie sa se initializeze mai tarziu ci displayul...Am avut aceeasi problema cu "noile" afisoare LCD made in PRC, care sunt mai puturoase ; aveam unele softuri care faceau un scroll cu textul pe display si, din cauza intarzierii cu care afisorul proceseaza datele primite, a trebuit sa renunt la optiune.Ai rabdare pana maine, pun eu softul modificat ! Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 era vorba de tinut pic-ul in reset un timp mai lung, unele display-uri , dupa alimentare trebuie astepteti un pic mai mult inainte de al pune la treaba. Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 era vorba de tinut pic-ul in reset un timp mai lung, unele display-uri , dupa alimentare trebuie astepteti un pic mai mult inainte de al pune la treaba. Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Incearca acest soft si posteaza rezultatul ! ELEKTOR.HEX.txt Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 am incercat si varianta prospusa de Liviu M si cea de mai sus si am avut aceeasi problema cu fiecare dintre ele : se suprapune termenul "temperatura" peste numarul care indica temperatura ce trebuie setata si nu se intelege niciunul dintre ele. Nici eu n-am luat in seama ca pe langa "Setati Temperatura" trebuie sa mai fie loc si pentru cifra ce indica temperatura ... Daca se poate , ar avea loc indicativul de temperatura sus , pe prima linie , dupa "setati" . Asta daca nu e foarte complicat si daca mai doreste cineva sa incerce ; eu oricum multumesc lui Liviu M si Fratello care au incercat sa ma ajute .Am schimbat deja "Temperature" cu "Temperatura" si "Hysteresis" cu "Diferenta" si sunt multumit asa ...daca se poate schimba si "set temperature" cu atat mai bine . Daca nu ...ramane asa si multumesc inca o data pentru ajutor :aplauzeinca o intrebare totusi : este normal sa se incalzeasca "7805" la un curent de 350ma/7.5V ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Pt functionarea corecta a regulatoarelor din familia 78xx e necesara o cadere de tensiune de 4V =>pt 5V stabilizati e necesara o tensiune de 9.Ori 4V*0,35=1,4 W . Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 am incercat sa-l alimentez la 12v dar se incalzea mai mult si mai repede . este normal sa se incalzeasca la un curent de 0.3A sau am o problema ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Ia o rezistenta de 2W si pune-o la o tensiune in asa fel incat sa disipe 1,4W ;poti tine mana pe ea?cat timp(1s,2s,3s)? Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 am inteles...din pacate n-am luat in calcul acest lucru si acum n-am loc pe motaj de radiator pentru 7805 sau in cel mai bun caz am loc de un radiator foarte mic . insa am vazut in datasheet ca ar trebui sa reziste pana la 125 de grade ; in acest caz sper sa fie in regula chiar si fara radiator . Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 poti monta lm-ul in afara montajului cu ajutorul a 3 fire Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Daca e loc putin poti sa folosesti tehnica de managment termic de la laptopuri -cu heatpipe. Daca 7805 sta pe afara (la temperaturi negative) ai nevoie de heatpipe cu acetona ,daca nu cumpara cu 5 lei de pe okazii d'alea de laptop.Varianta e sa folosesti o sursa in comutatie cu lm2575-5 (integratul,bobina,1 dioda) .Aia nu se incalzeste. Link spre comentariu
iuli09 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 multumesc pentru sugestii ; imi e mai la indemana sa scot componenta in afara montajului si sa-l montez pe un radiator serios . o sa trebuiasca sa caut o cutie mai mare pentru montaj pentru ca acum nu-mi mai incape in cutia initiala Link spre comentariu
fratello Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Versiunea 2 a softului . ELEKTOR2.HEX.txt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum