Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

help amplif sw-5102 cu tda2030a probleme

Vizitator adams

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

5

• Ciprian Alexandrescu

3

• niq_ro

1

• Mircea Bartic

1

Nu conosc schemele cu tda2030 impreuna cu tranzistori de putere dar sunt muti pe foum care le cunosc:)..oricum inseamna ca ai putere mai mare decat cei 15 w normali ai lui tda2030 datorita tranzistorilor suplimentari...asta daca sunt tranzistorir de putere poate sunt din preamplificator :d ... poti alimnta daca este vorba de tda 2030 cu maxim +- 36 volti cam +-30 cred ca o sa fie ok sa nu depasesti +- 36 cam explodeaza integratele astea...:(.....deci sa zicem ca ai 20-30 w pw canaul si sub nu imi dau seamna de ce ar avea aceiasi putere....sa zicem tot 20-30 deocamdata atunci totatul maxim arr fi de 6* 30 W=180 w deci ia un transformator de 200 w si o sa fie ok....tensiune 2*22 volti cam asa..spor la treaba...:)

Link spre comentariu

daca e cu 2030 atunci i-ar cam trebui un traf de 2x12V si vreo 5A cred ca ajunge(adica 2x5A, cum mai scrie pe unele)da tu ce ai de fapt...????pana nu zici EXACT ce ai, nu poate sa raspunda nimeni ce, si cum....

Link spre comentariu

Nu conosc schemele cu tda2030 impreuna cu tranzistori de putere dar sunt muti pe foum care le cunosc:)..oricum inseamna ca ai putere mai mare decat cei 15 w normali ai lui tda2030 datorita tranzistorilor suplimentari...asta daca sunt tranzistorir de putere poate sunt din preamplificator :d ... poti alimnta daca este vorba de tda 2030 cu maxim +- 36 volti cam +-30 cred ca o sa fie ok sa nu depasesti +- 36 cam explodeaza integratele astea...:(.....deci sa zicem ca ai 20-30 w pw canaul si sub nu imi dau seamna de ce ar avea aceiasi putere....sa zicem tot 20-30 deocamdata atunci totatul maxim arr fi de 6* 30 W=180 w deci ia un transformator de 200 w si o sa fie ok....tensiune 2*22 volti cam asa..spor la treaba...:)

vezi ca te incurci in ce zici!!!vezi ca nu poti cu +-30V, sau 36V!!!!!!!!!poti numai cu +36V (fara -)uite-te in datasheet, si mai documenteaza-te si mai vb....oricum daca pui la peste 40V(adica la +-20V continu) atuncvi iese fum din integrat!!!! :twisted: incearca, si strica vreo cateva, ca sa vezi ca asa e.. :twisted: iar 20V continu-> 14V alternativ....dar totusi, 20V e destul de mult...(la 21-22 pusca integratul) asa ca mai bine un traf de 2*12V alternativ...acum puterea: puterea disipata de un integrat e =8-9W puterea scoasa, e cam pana in 20Wtotal 30W/integratdeci poate nu 5A, poate 6A, hai si chiar 7, desii cred ca 7 e cam mult...(pt ca nu am vazut nici un tranzistor final in schema aia...oricum un traf de MAX 7A AJUNEGEE)
Link spre comentariu

da scuze ai dreptate....n-am mai citit de mult datasheet-ul....:) is obisnuit cu integratele astea mai noi:) +- 18 era corect exact jumate:)..pai eu i-am zis generic.....credeam ca e ceva schema cu finali impreuna cu integratul ala....era ceva pe foum parca....de aia am calculat asa mult:)..eu n-am vazut schema ce schema ?:d abia acum am vazut linkul si dupa ce mi-a dat vreo 2 erori s-a incarcat cu greu :d...is cam obosit....sa va mai asteptati la greseli....10x:) pentru corecturi:) ..eu am calculat asa 30 w pe integrat * 6 =180 wati....total...

Link spre comentariu

in principal merge 22k, 50k, etc...numa sa fie logaritmice....da da mai multe informatii despre alea, ca poate le montezi gresit, sau ceva, si zici ca nu merge..etc...ce parte din ce aratat tu in link-ul ala ai????

Link spre comentariu
Vizitator makabudu

dc crezi ca mere numai 18 volti maxim? eu am amp cu tda2030A si tranzistori finali facut de mine bd911/912 si merge la 30 V + si - . la 18 v nu ar face mare lucru tranzistorii aia. plus de asta tda2030A este diferit de tda2030. ultimul e si driver si merge pana la 35.

Link spre comentariu

esti SIGUR ca ai +/gnd/- 30V la ala al tau...????daca da, atunci ai facut un divizor de tensiune, si tda-ul primeste numa 20V si nu 30.....vezi in datasheet ca si acolo scrie ca NUMA pana la +- 22V(45V masurati de la + la -) mai citeste, verifica montajul care l-ai facut, si mai vb....sau poate tu nu ai + - 30V(60 V masurati de la + la - ) poate ai intre + si - 30V...deci +- 15v....

Link spre comentariu
Vizitator makabudu

mda...e cu divizor de tensiune... integratul primeste cam 20 v. ai dreptate. imi cer scuze. m-am uitat si in datasheet si e maxim 22v.ca tot veni vb de tda2030. trebuie sa fac pt cineva la un atestat un amp stereo cu tda2030. sa fac schema din datasheet? se aude bine? sau stiti alta schema dar sa fie cu + si gnd. merci mult

Link spre comentariu

pai in principal schemele alea din datasheet sunt bune...dupa alea se fac si restul schemelor, poate cu unele componente putin modificate valoriile.....dar in principiu asta e ....aia din integrat.....deci ...fa-o pe aia....parerea mea....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări