puiu Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 Cer scuze ca ma bag. Dar faptul ca apare scris ceva pe prima linie catedata ceva iar alta data apar patrate negre, nu inseamna ca nu se seteaza bine afisajul? Deci rutina de initializare a afisajului are ceva. Nu stiu cum realizezi timpi de initializare sau mai bine spus aceii delay necesari deoarece lucrez in ASM nu in basic. Ti-as propune sa lucrezi numai cu o versiune de PIC pana il faci sa mearga ori cu A ori fara A, deoarece se produce confuzie. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Lucrez cu A momentan. Am modificat in cod tipul microcontrollerului si la compilare + scriere setez acelasi controller.Cat despre faza cu initializatul displayului.. am sa ma uit in weekend peste niste rutine Pic + LCD in basic. Se poate sa ai dreptate. Defapt sper asta.Merci Link spre comentariu
externvero Postat Octombrie 20, 2008 Partajează Postat Octombrie 20, 2008 Imi cer scuze ! Eu ma refeream la celalat program din "zona" RTC. La compilare primeam o atentionare in legatura cu acea linie.Am testat varianta "Mark Rodgers" cu PIC16F877 (nu am PIC16F84) la 20 MHz si "merge" perfect. Am compilat pentru tine varianta cu PIC16F84 si atasez HEX-ul. In ICProg nu trebuie sa setezi nimic altceva decat sa alegi tipul microcontrolerului inaite de incarcarea HEX, celelalte setari se fac automat din HEX. Link spre comentariu
Vizitator gobolino Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Mda.. Am rescris acum hexul tau si merge uns. Deci problema e la compilator. Cu ce ai compilat ? La mine Protonul nu a dat nici o eroare, si a generat toate fisierele alea. Totul pare sa fie ok. Nu l-am mai folosit pana acum, deci nu ramane decat sa testez pe alte picuri si softuri sa vad daca se intampla acelasi lucru. Iti multumesc din suflet pentru ajutor Link spre comentariu
externvero Postat Octombrie 23, 2008 Partajează Postat Octombrie 23, 2008 Ma bucur ca am putut sa iti fiu de folos... Cunosc destul de bine cat de frustant este sa rezolvi dilema : hardware/software , atunci cand ca ai respectat instructiunile initiale si totusi nu merge. Folosesc PROTON 3.3.4.8 soft cu licenta (hardware USB key). La Proton se mai intampla erori daca nu se foloseste la compilare aceiasi versiune cu originalul (.bas file), sau ultima versiune in care sunt corectate eventualele incompatibilitati. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum