Vizitator ssimi Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 BunaStie cineva pe unde pot gasi asa ceva? Imi trebuie un aparat de sudura care sa faca flacara foarte mica, pt. topit argint, sa fie foarte usor de folosit. Nu stiu daca se gaseste asa ceva in Ro, am cautat dar nu am gasit decat unele foarte grosolane sau pt sudura.Daca aveti sa imi dati un punct de refereinta as fi foarte bucuroasa.multumesc Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 stiu ca este ceva de lipit cu gaz de bricheta dar nu stiu daca si topeste argintul si ii spune "portasol" cauta si tu cu gogu uite si aici un link http://www.ebc-pitesti.ro/catalog_ebc-7 ... TASOL.html Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Tatal meu a folosit si mai foloseste cu succes asta Merge la toate aliajele de aur pentru lipit si la aproape toate aliajele de argint. Eu o folosesc la aprins luleaua, aragazul si la lipit/dezlipit fire sau chiar componente electronice, de pe pcb. (nu faceti ca mine ca nu e bine ) cand sunt in graba sau pe teren si mi-e lene... Fata de Portasol... e o diferenta de autonomie, intradevar, dar si de pret. Sal'tare. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Portasol ala e pentru electronica, are virf ca de letcon. Pentru bijuterie trebuie ceva cu flacara subtire http://www.ozziebuddy.com/bigtorchesMiniCC.html Nu cred sa se gaseasca furnizori in tara, poate cei care au scule de tehnica dentara. Link spre comentariu
Vizitator LucianH Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Salut. Pentru bijuterii iti trebuie un aparat de sudura cu flacara hidroxi. Exista generatoare de hidrogen generat prin electroliza. Poti folosi si butelii de hidrogen si oxigen separat insa e periculos de umblat cu tuburile. Utilajul generator de hidrogen se foloseste si pentru lustruirea canturilor placilor de plexiglas. Falacara rezultata este foarte curata, nu are impuriati si temperatura este foarte inalta cca 5000 grade celsius. Uite si un link cu un magazin din Romania, masina este made in china si este ieftina http://etc.md/ro/equipments/fire-polishing-machine.html Alte informatii poti cauta pe google cu hidroxi generator si cuvinte similare. Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Luciane... ma sperii. Hidroxy pentru bijuterie? Chiar crezi ca e nevoie de 2800 de grade pentru topit aliaje de aur si argint? Aurul de lipit, un aliaj destul de complex cu destul de putin aur, se topeste pe la 800 de grade, aurul pur se topeste la o mie si ceva. Argintul de lipit, se topeste intre 700 si 900 grade celsius.Pentru reparat bijuterii ai nevoie de aliaj de lipit care sa se topeasca un pic mai usor decat piesa in lucru.La 2500 de grade celsius, temperatura care se poate atinge usor, se lichefiaza instant tot inelul sau lanticul pe care il lucrezi.Si in general e de preferat sa incalzesti cat mai punctiform, si pentru a nu face praf piesa si pentru ca este necesara precizie si finete. Eu nu sunt bijutier, dar taica-meu si frate-su au adunat multi ani la masa bijutierului si stiu, in mare, despre ce vorbesc. (in mare, da? :P )Flacara oxihidrogen este excelenta pentru taiat placi de otel, in apa, la 20-30 de metrii adancime, sau sapat puturi in roca.Iar daca vorbim de platina pura (si nu e cazul) acolo chiar ai nevoie de temperaturi inalte, dar pe care le optii cu acetilena si oxygen sau butan-oxygen (mai comun)Oxihidrogeneratoarele sunt dispozitive periculoase, pretentioase, scumpe si necesita fitrajul gazului fara vre-un fel de compresie. Gazul generat este bogat in vapori de apa care inrautatesc calitatea flacarii.Aia e o scula utila intr-un santier naval, nu in atelierul unui bijutier. Sal'tare. Link spre comentariu
em2006 Postat Octombrie 15, 2008 Partajează Postat Octombrie 15, 2008 Un astfel de generator de flacara oxigen-hidrogen s-a fabricat si in Romania (Barlad), domeniile de utilizare incluzand o serie de operatii pentru materiale metalice (incalzire, sudare, lipire, brazare, taiere, polizare), dar si pentru cele ceramice, plastic, sticla, etc.Aparatul mai este cunoscut sub denumirea de aparat de sudura cu apa, generatorul de gaz producandu-si hidrogenul si oxigenul din apa distilata (se face electroliza apei care e amestecata cu un electrolit). Un redresor comandat cu tiristoare furnizeaza tensiunea sub a carei actiune are loc disocierea apei, rezultand un amestec de oxigen si hidrogen.La aparatul despre care vorbesc, amestecul de gaze generat trece si printr-un filtru ceramic. Intrucat flacara obtinuta are temperatura de cca 3300 grade Celsius, temperatura prea mare in aplicatiile practice pentru care e folosit aparatul, dar cu o putere calorica mica, acesta are si un amplificator cu alcool care mareste puterea calorica a flacarii si-i scade temperatura la cca 2450 grade Celsius.Daca e nevoie de flacara foarte lunga, la lucrari mai deosebite, in amplificatoar se poate introduce un amestec de acetona si alcool metilic.Pentru lucrari foarte fine, se folosesc ajutaje de dimensiuni foarte mici, iar amplificatorul se umple cu silicagel, pentru ca e nevoie de un gaz uscat.Aparatul are in dotare mai multe ajutaje medicale hipodermice (ace de seringa), cu diametrul interior cuprins intre 1.053mm si 0.076mm, sectiunea ajutajului fiind respectiv intre 0.8708 si 0.0045 milimetri patrati. In functie de finetea (marimea) flacarii putem alege ajutajul cel mai potrivit, si daca se aleg si presiuni adecvate flacara care se poate obtine va avea lungimea de la 2.5mm pana la 150mm. Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 mai-mai-mai... voi alergati seara dupa tantari cu RPG-ul?Omul are nevoie de un aparat:flacara foarte mica, pt. topit argint, sa fie foarte usor de folosit.O bricheta pe butan, cu arzator ceramic "jet", e suficienta pentru bijuterie. Link spre comentariu
Vizitator ssimi Postat Octombrie 16, 2008 Partajează Postat Octombrie 16, 2008 pana acum am improvizat niste scule de sudura grosolane de pe la bricostore, dar nu mai suport sa lucrez cu ele, nici nu ma ajuta sa fac fineturi. In afara se gasesc sigur dar as vrea sa cumpar de aici totusi. Cam asa ceva mi-ar trebui, nu? http://www.solder-tools.com/shop/page/p ... e8e9e.html yo6ial, crezi ca ma ajuta o bricheta pe butan? pe udne se gaseste? Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 17, 2008 Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Bircheta pe butan se gaseste la magazine cu profil montan, si la unele magazine cu gadgeturi si chestii similare. Se gaseste in comert o versiune jumbo a brichetei pe care ti-am recomandat-o, cu rezervor foarte incapator si potibilitatea de a opera nelimitat in timp. Primusul ala e destul de ieftin, cam 50 de lei, iar eu, afara de ocazionala reumplere cu gaz si schimbatul percutorului piezo in doua ocazii (eu le-am stricat, nu au crapat singure) o folosesc de 3 ani, zilnic, de cam 20 de ori pe zi. Aparatul acela, Solder-Pro e similar cu brichetele jumbo de care vorbeam. Uite aici: http://www.slickgadgetz.com/shop/viewitem.php?id=10634 http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3425 http://craimont.ro/magazin.php?page=Amnare%20si%20brichete-Primus-Bricheta%20Piezo%20Power%20Lighter%20733300&id_catalog=111&id_product=576&action=view_product http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6787 Incearca si magazinele de "Cadouri". Am vazut la un magazin din astea, exact modelul de la DX. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 18, 2008 Partajează Postat Octombrie 18, 2008 Am raspuns la "Cumparari" : vezi "Manualul Bijutierului" de Ionescu Guy Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Portasol iti trebuie. Eu am o trusa Portasol pe care o folosesc in deplasare. In trusa, pe langa doua varfuri de letcon, de diverse marimi, am si un "suflai" ideal pentru ce vrei tu, un ciocan pentru taiat plastic, un "intorcator de flacara"( nu stiu cum sa-i spun dar se monteaza pe suflaiul de mai sus si flacara si caldura vin inapoi) si alte rahatele. Eu am luat trusa de la Conex acum cativa ani. Era destulde scumpa, dar vad ca teoretic s-a ieftinit, ramanand la acelasi pret de cativa ani buni. uite cum arata http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=14277 intre varfurile de rezerva e si acel suflai, care e doar o tevusca cu un ajutaj. Aici, daca dai click pe imagine, vezi toate tipurile de varfuri disponibile pentru aparat http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=35930 Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 mai-mai-mai... voi alergati seara dupa tantari cu RPG-ul?Omul are nevoie de un aparat: flacara foarte mica, pt. topit argint, sa fie foarte usor de folosit.O bricheta pe butan, cu arzator ceramic "jet", e suficienta pentru bijuterie.offtopic: nu e RPG, e BFG!!! RPG e altceva!!! Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 mai-mai-mai... voi alergati seara dupa tantari cu RPG-ul? Omul are nevoie de un aparat: flacara foarte mica, pt. topit argint, sa fie foarte usor de folosit. O bricheta pe butan, cu arzator ceramic "jet", e suficienta pentru bijuterie. offtopic: nu e RPG, e BFG!!! RPG e altceva!!! Tot OffTopic: Chiar ma refeream la R.P.G. Armamentul specific jocurilor de pc nu mi-e familiar... (Big F Gun... ) @ssimi: ai gasit ceva pe masura ta? Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 29, 2008 Partajează Postat Octombrie 29, 2008 tot offtopic: puteai naibii sa zici "bazooka"!!!! nu toti suntem fani "canter", sau am facut armata!!! (e vre-o bazuca in counterstrike??? ca parca nu... in schimb e prea multa in toata seria quake, plus clonele lui!!!! ) eu ma gandeam la Role Playing Game!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum