Vizitator doareu Postat Iunie 18, 2004 Partajează Postat Iunie 18, 2004 Sa pp ca as vrea sa imi fac respectivul eu cu manuta mea....ar merge o succesiune de idei de genu:-> pai la intrare o sa avem un CAD (Conv anlg-dig), respectivul tre sa fie rapid..dar nu stiu...daca ar fi sa exprim in ordin de megasamples...ca am vazut ca asta se cam foloseste pe la ele(convertoare ma refer) cam despre ce valori am putea vb?; sa lucreze pana pe la cateva sute de megahertzi...;iar la rezolutie?un 10 biti minim ar fi indestulator?-> probabil ca un asemenea convertor are un domeniu destul de limitat al tensiunilor de intrare...ar insemna ca tre sa folosesc o retea de atenuare?ceva de genul niste rezistente..foarte precise..puse in scarita r-2r ?-> un dsp ceva care sa faca eventual ceva operatii de sumare, adunare..bla..bla a semnalelor...ar merge nu?-> o parte care sa se ocupe de interfata cu compu...presupun ca rs232 este exclus...are totusi o viteza cam mica ..de sute de kb...deci ar trebui sa export informatia pe usb..merge si asa...se poate..->o parte de soft care sa dea frumos cand se uita omuletul pe monitor...->o chestie mai sensibila ...o trigerrare externa...? Ar mai trebui ceva?Sau asta ar fi cam tot? Link spre comentariu
cniky Postat Iunie 19, 2004 Partajează Postat Iunie 19, 2004 ...-> o parte care sa se ocupe de interfata cu compu...presupun ca rs232 este exclus...are totusi o viteza cam mica ..de sute de kb...deci ar trebui sa export informatia pe usb..merge si asa...se poate.....hai sa-ti dau o `manutza` de ajutor,asa pt. inceput... ar merge foarte frumos direct pe USB,sau alternativa ar fi `virtual COM port` pe USB,care este un `adaptor` COM - USB, si care functioneza pana undeva in 750kbps sau mai mult. (sper sa nu ma insel,asta`i cam ce-mi aduc aminte)Asa pe scurt cum functioneaza `jucaria asta` (sa-i zicem `BOX`)PC-ul `vede` dispozitivul conectat la portul USB ca si COM3 de exemplu,comunicarea PC - BOX se face pe protocol USB,iar pe intarea `COM` ,acesta stie sa lucreze cu semnale RS232,deci nu este altceva decat un convertor COM -USB si invers.E cam `balbaita` descrierea facuta de mine,dar cam asta-i principiul de funcionare.Daca chiar te intereseaza exact sa faci asa ceva,am sa `sap` din nou dupa scheme si documentatie... :wink: Link spre comentariu
djvas Postat Iunie 19, 2004 Partajează Postat Iunie 19, 2004 Si eu vroiam sa-mi construiesc un osciloscop de pc ! Dar cautand scheme si doc am ajuns la concluzia ca treaba nu-i asha de simpla :( Asha ca momentan ma multumesc cu C1-94 -ul meu rusesc . Este kit de la velleman - osciloscop pt pc ! Il are conex-u da e cam scump Link spre comentariu
Vizitator doareu Postat Iunie 19, 2004 Partajează Postat Iunie 19, 2004 m-ar interesa mai multe informatii depre partea cu convertorul de la intrare...cam ce valori i-ar trebui...viteza..rezolutie...ma rog ..get my point...! Link spre comentariu
Craciun Postat Iunie 21, 2004 Partajează Postat Iunie 21, 2004 Convertorul A/D la frecvente ale semnalului de intrare de ordinul 100Mhz trebuie sa aiba esantionarea minim de 2 ori frevcventa semnalului(conform Nyquist). Deci iti trebuie scula de convertor pe care il poti realiza foarte greu (eu nu prea am vazut integrate care sa esantioneze la frecventa asta, iar daca il faci cu discrete...).Cred ca cel mai sanatos e sa-ti faci unul clasic sau sa cumperi unul la mana a doua.Bafta Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 21, 2004 Partajează Postat Iunie 21, 2004 Am mai pus link-ul ascesta pe forum http://www.chocbar.demon.co.uk/ Poate va inspira Link spre comentariu
aghora17 Postat Iunie 21, 2004 Partajează Postat Iunie 21, 2004 daca nu sunteti foarte pretentiosi, labview are o aplicatie de osciloscop pe placa de sunet, evident ca sunteti limitati de aceasta, si haleste procesor de nu se poate. personal am una incorporata si un duron la 800, si mißa cam murit calculatorul la 16 biti si 20k esantionare.mai mult nu stiu sa va spun. Link spre comentariu
bogdanm Postat Iunie 22, 2004 Partajează Postat Iunie 22, 2004 Convertoare analog/digitale foarte rapide poti obtine sub forma de samples de la mai multe firme, de exemplu Analog Devices (http://www.analogdevices.com). Atentie insa, daca vrei sampling foarte rapid trebuie sa fii foarte atent cum il montezi; iti trebuie un cablaj bine gandit care sa separe fizic partea analogica de cea digitala. In general gasesti detalii despre asta chiar in datasheet. La partea cealalta ... comunicatia e destul de greu de facut :( Convertorul USB<->RS232 mentionat de cineva inaintea mea e foarte bun, dar inca prea lent. Eu m-am gandit la o interfata optica (exista drivere pentru fibra optica relativ ieftine ce ajung lejer la 10-100Mbps) dar nu stiu unde sa intru in calculator cu ea ... adica nu am gasit o interfata de comunicare optica 'general-purpose' pe care sa o pot conecta la PC. Daca stie cineva ceva despre existenta unui asemenea animal il rog sa ma anunte si pe mine Link spre comentariu
aghora17 Postat Iunie 22, 2004 Partajează Postat Iunie 22, 2004 AD nu prea mai dau samples in Romania. mie nu mi-au trimis. Link spre comentariu
bogdanel Postat Iulie 13, 2004 Partajează Postat Iulie 13, 2004 Scuze ca raspund tarziu, da numai acuma am aflat de forum. Shi eu vreau sa fac un osciloscop frumos digital, da e destul de complicat. O solutzie buna este sa il legi pe USB, caz in care este bine de folosit cipul de interfatza serie, vezi cel de FTD. Problemele sunt multe shi anume: daca vrei frecvenza mare trebuie sa foloseshti electronica analogica ce conditzionare de frecventza mare. Adica petru un 20MHz, itz trebuie Fe de 40MHz, deci frecventza pe partea analogica de 20MHz, shi este o problema sa obtii asha ceva in liniaritate de frecventza de 1db ori mai bine. Shi inca trebe shi un filtru anti-aliasing, sa taie cam tot pe acolo. Shi o amplificare liniara de 100X e greu de facut, pentru intrarile analogice. Pe partea de ieshire ai 40MHz, shi asta este o frecventza prea mare sa o iei cu paralelul direct. De aia se pune o memorie fifo, iar timp de acces de 25ns e un timp pretentios. Shi nu in ultimul timp, trebuie sa-i dai frecvenza de esantionare variabila de la 1secunda la 40MHz, shi asta iarashi nu e simplu. In tot cazul, ash vrea sa vad voi ce zicetzi, ca eu ash vrea sa am ceva mic shi portabil pe langa laptop, decat tektronixul 453 de 30Kile. Link spre comentariu
djvas Postat Iulie 13, 2004 Partajează Postat Iulie 13, 2004 de proiectu osciloscop pt comp numit MK3 ce ziceti ? Link spre comentariu
bogdanm Postat Iulie 14, 2004 Partajează Postat Iulie 14, 2004 de proiectu osciloscop pt comp numit MK3 ce ziceti ?Ala e un DSO ... si parca as prefera ceva care sa trimita datele in timp real. Cu un pic de imaginatie se poate face probabil si un DSO cu double buffering (in timp ce fac sampling pe date intr-un buffer celalat buffer se trimite catre PC, dupa care cele doua buffere isi inverseaza functiile). Cred ca daca se foloseste o memorie mare transferul pe USB e suficient de rapid. Dar cand o sa am eu timp sa fac asa ceva ... Nu stiu daca s-a mai pus link-ul asta:http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=41841 Link spre comentariu
pavcostel Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 ceva interesant se gaseste si la http://www.seven-segments.com Merge pe USB. Vedeti si voi ce au facut baietii... Cu stima, Costel Link spre comentariu
Vizitator Robert Postat Iunie 21, 2005 Partajează Postat Iunie 21, 2005 http://www.bitscope.com/ http://kudelsko.free.fr/oscilloscope/sommaire.htm ...spor la treaba !! Link spre comentariu
MirceaM Postat August 19, 2005 Partajează Postat August 19, 2005 Avem si aici un exemplu: http://www.picotech.com/adc42rev.html Nici nu-i trebuie sursa de alimentare separata. Eu nu ma incumet sa fac, mai degraba as cumpara un adaptor ca asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum