Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor monitor TFT defect

Vizitator mircea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator mircea

Salut mariand. Eu sunt din abcau asa ca e mai greu cu tranzactia.Sursa am verificat-o fara nici un ccfl conectat si cu cate u nccfls pe fiecare ramura tot nu merge.Poate tu mariand imi poti spune cateva etape spre identificarea problemei care le urmezi tu! Multumesc!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator mircea

Salut. Am uitat sa va spun ca am rezolvat problema cu monitorul acum o saptamana. Am cumparat un invertor pentru 4 ccfl uri ieftin de 32 ron de pe saitul www.tehnoelectric.ro si l-am inlocuit pe cel defect. Nu avea nici o hartie cu specificatii dar am gasit alimentarea si comanda de on-off+ brightness. Singura problema a fost ca tensiunea de comanda on la invertorul nou era diferita dar am rezolvat asta cu 2 tranzistori. Inca mai am invertorul vechi si poate il voi repara candva. Oricum multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator pcristix

Salut. Am uitat sa va spun ca am rezolvat problema cu monitorul acum o saptamana. Am cumparat un invertor pentru 4 ccfl uri ieftin de 32 ron de pe saitul http://www.tehnoelectric.ro si l-am inlocuit pe cel defect. Nu avea nici o hartie cu specificatii dar am gasit alimentarea si comanda de on-off+ brightness. Singura problema a fost ca tensiunea de comanda on la invertorul nou era diferita dar am rezolvat asta cu 2 tranzistori. Inca mai am invertorul vechi si poate il voi repara candva. Oricum multumesc pentru ajutor.

Desi a trecut ceva timp de la post-ul asta, sper totusi sa-mi poata cineva raspunde.... am luat si eu un invertor de la tehnoelectric, din asta pentru 4 lampi si nu reusesc sa-l aprind... am incercat sa pun 5V pe NO/OFF si se aprinde neonul pentru o fractiune de secunda. Configuratia mufei de intrare este urmatoarea: +12V, +12V, GND, ADJ, NO, NO/OFF. Multumesc.
Link spre comentariu

eu am de reparat un monitor LCD cu traful de la invertor intrerupt ,am cumparat BX-04S403 la tehno..tric , functioneaza ,insa se incalzeste de rupe. de functionat functioneaza insa e prea fierbinte. am alimentat 4 lampi pt monitor format 4:3 LCD. am setat la 5v alimentarea pe ADJ pentru luminozitate minima insa se incalzeste la fel. insa LCD-ul pare a functiona in parametrii.lampile la acest model se pare ca sunt legate in serie ,iar reactia se ia de pe punctul de inseriere.care ar putea fi problema cu incalzirea?. la specificatii acest invertor suporta lampi intre 17" si 22". alimentarea e 12v

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Am auzit ca invertoarele ccfl sant reusite,eu ce produse am luat de la tehno au fost proaste.Uitate daca da ceva caracteristici termice,ca Pmax o da.Daca nu da,verifica inca o data modul de legare si lasal sa mearga asa...chinezarii!Incearca sa afli mai multe de la cine are asa ceva(invertor).

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări