cipricoder Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine ce fel de bormasina sa imi cumpar pentru executarea gaurilor in PCB'uri si ce fel de spiral'uri se folosesc deobicei? Ma refer la diametru: 0.5, 1 & 1.5? sau sunt alte dimensiuni standard? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 0,8 e bun pt majoritatea gaurilor,insa poti cobora pana la 0,5-0,6 pt anumite componente si urca pana la 1,pt alteleasta pt piese uzuale Link spre comentariu
vio2007 Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Burghiele cele mai des intalnite sunt cele de 1mm ,dar se pot folosi de la 0,6 pana la 1 ..1,5mm in functie de grosimea terminalului sau pinului care trebuie plantat pe PCB. In privinta bormasinii ,fiecare dupa buget sau posibilitati.Eu am una verticala si una de mana ambele ambele homemade . topicuri despre masini de gauri cablaje : http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=29067&start=0&st=0&sk=t&sd=a http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=13&t=4878 http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=70&t=8508&st=0&sk=t&sd=a&start=15 Link spre comentariu
cipricoder Postat Octombrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Da m-am lamurit. Multumesc mult! Am vazut la densitron o minibormasina la 120 ron mi sa parut buna! Dar pot sa folosesc si o bormasina normala pe acumulator? la care sa ii schimb mandrina cu una adecvata pentru spirale de diametru mai mic?Am si ceva Diy un motor de la o imprimanta cu o mandrina Link spre comentariu
MifTy Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 ... nu ne spui si 9 cum ai atasat mandrina la axul motorului scos din imprimanta???ca de regula, asta e partea cea mai grea!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 deobicei bormasinele cu acumulator au un joc destul de mare,care ar pueta deranja,mai ales cand e orba de gauri cu diametre mici(in cazuri extreme se poate rupe burghiul)si din pacate bormasinile cu acumulator sunt relativ grele,daca n-ai spuport te va durea mana in scurt timpsi cu suportul e problematic,ca trebuie gasit un centru de echilibru intre motor si acumulator Link spre comentariu
cipricoder Postat Octombrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2008 ... nu ne spui si 9 cum ai atasat mandrina la axul motorului scos din imprimanta???ca de regula, asta e partea cea mai grea!! M-am chinuit cam 2 ore cu treaba asta In final am facut cam asa: am fixat motorul intr-o menghina apoi am pus mandrina pe axul motorului si am lovit foarte usor cu un ciocan mai mititel ma mir ca nu am stricat motorul, totusi are un mic joc pentru ca nu a intrat chiar drept mandrina in ax :rade:motorul nu este cel pas cu pas pentru ca ala nu stiu sa-l comand inca Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 deobicei bormasinele cu acumulator au un joc destul de mare,care ar pueta deranja,mai ales cand e orba de gauri cu diametre mici(in cazuri extreme se poate rupe burghiul)si din pacate bormasinile cu acumulator sunt relativ grele,daca n-ai spuport te va durea mana in scurt timpsi cu suportul e problematic,ca trebuie gasit un centru de echilibru intre motor si acumulatorDoctore ! daca vedeai cu ce gauream eu inainte PCB-urile nu mai ziceai ca "bormasinile cu acumulator sunt relativ grele"dupa 20 de gauri nu mai suportam durerea de incheietura acum la bormasinile cu acumulator parca nici nu le simt si mandrina prinde burghiul de 0.8 perfect. insa mai am probleme cu acuratetea gaurilor (nu sunt milimetric pe pozitia care vreau si cablajul devine uneori inestetice) vreau sa imi cumpar un suport din Auchan. vazusem acum cateva luni unul la 120 lei dar avea joc din constructie (nu se putea elimina acel joc) si unul la 200 si ceva dar care era perfect pentru mine, insa nu stiu ce bormasina sa ii pun (motor+mandrina+controler precis de turatie ) Link spre comentariu
Blind Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 De ce nu va luati mini-bormasina ieftina, la 50 lei (vine cu tot cu trusa). Dati sute de gauri pe zi, 5/7 zile pe saptamana? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 pai eu nu am vazut ceva la 50 lei si cu trusa oricum tot imi trebuie un suport fix cu maneta de coborare Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Si pe mine ma tenteaza suportul ala din Auchan. Sa te uiti si pe la Practiker ca mi se pare ca au si pe acolo. Daca mai tin bine minte am vazut ceva si prin Mr Bricolage. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Si pe mine ma tenteaza suportul ala din Auchan. Sa te uiti si pe la Practiker ca mi se pare ca au si pe acolo. Daca mai tin bine minte am vazut ceva si prin Mr Bricolage.din pacate nu prea mai am timp :cry: sper ca reusesc sa trec sambata sa vad ce mai gasesc (pusesem ochii si pe un dremell la 70 lei ) Link spre comentariu
nickrvl Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 De ce nu va luati mini-bormasina ieftina, la 50 lei (vine cu tot cu trusa). Dati sute de gauri pe zi, 5/7 zile pe saptamana?Subscriu, exista, am si eu asa ceva, mini bormasina cu consumabile cu tot 50 Lei, eu am luat-o de la supermarket Bila. Trusa cuprinde multe poate fi folosita si ca minibiax dar nu prea are putere, ca bormasina insa pentru burghie de 0.6, 0.8, 1, 1.5 e exact ce trebuie si e cu acumulatori, cu doi, si nu e deloc grea. Eu i-am atasat si o minimandrina, nu prea s-a centrat ea la "zecime" dar merge. Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Pai tocmai aici e buba, centrarea, nu ma deranjeaza o bormasina mai mare atata timp cat e pe banc, si nu poti da gauri centrate calumea daca nu o ai pe banc. Unde mai pui ca daca ai placi cu multe sute de gauri..... Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Am vazut in targ, acum cateva saptamani, un suport vertical de bormasina superb. Era facut de individ, pe bile, cu apasare reglabila, fara pic de joc. Insa a cerut 80 lei pe ea si nu scadea nici un leut. Nu era un obisnuit al targului si nu stia ce inseamna pret in targ. El credea ca e ca in magazin, el afiseaza pretul, iar clientul il plateste si mai lasa si din rest. Din principiu nu l-am luat, insa i-a scapat ca da la vanzare asa ceva intr0un magazin pe Calea Grivitei, undeva intre Gara de Nord si Piata Chibrit. Era mandru ca el le da in targ cu 80 lei si in magazin le gasesti cu 100. Poate ar merita o plimbare prin zona si identificat magazinul cu pricina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum