Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator corector ton Rod Elliot

CATA2003

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Sunt foarte aproape de finalizare preamplificatorului ce are in componenta corectorul de ton realizat practic de Mircea Crisan dupa proiectul 97 al lui Eliott(modificat pe partea de corectii) si un selector de surse cu PGA2311 luat de pe e.b.a.y. Pun cateva poze ale proiectului in faza terminala. Mai am de facut niste prelungitoare pentru tijele potentiometrelor si gata.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ii multumesc lui Mircea pentru donatie.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Multumesc mult pentru aprecieri.

Si mie imi place cum arata dar si mai mult imi place cum se aude. Operationalele sunt LME49740 si LME49720HA(capsula metalica).

Am ales varianta cu doua transformatoare cu tole E*I pentru ca le aveam acasa. Intentionam sa le inlocuiesc cu un trafo toroidal cu infasurarile bobinate dupa necesarul meu.

Stau insa in dubii acum pentru ca pe anumite forumuri oamenii spun ca rejectia parazitilor din retea este mai buna la transformatoarele E*I decat la toroidale.

Ma mai gandesc.

Am pus si poze cu preamplificatorul asa cum arata el finalizat si cu amplificatorul pe care il conduce.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Întradevăr, pe o sarcină rezistivă şi la volum mare, trafo E+I sună destul de bine, în ritmul muzicii, cam ca fonograful lui Edison. :rade: N-are nici o legătură sunetul cu trafo, decît din punctul de vedere al dimensionării sursei, distorsiunile ce apar la consum mare.

Link spre comentariu

Eu ziceam ca unii care se pricep spun ca rejectia eventualilor paraziti ce ar putea veni pe reteaua de alimentare este mai buna in cazul transformatoarelor E+I decat in cazul toroidale.Este foarte posibil ca a o rejectie buna a parazitilor de pe retea sa duca si la un sunet mai placut.E drept ca daca de pe retea nu vin paraziti(nu ai consumatori inductivi, nu ai surse in comutatie, nu ai variatii bruste de tensiune, nu se usuca nimeni pe par cu uscatoare cu motor de CC alimentat monoalternata etc) atunci nu are nici o importanta ce tip de transformator folosesti cu conditia sa-l dimensionezi corespunzator in functie de puterea pe care o doresti de la el.

Link spre comentariu

Tot aşa sînt unii foarte dotaţi, care aud cînd tensiunea la reţea provine de la hidrocentrală sau termocentrală.Nu mai credeţi orice se scrie pe net...................Contra paraziţilor se folosesc filtre de reţea, trafo singur nu face nimic în sensul ăsta, el doar transmite ce primeşte din primar în secundar proporţional cu raportul de transformare. Asta e de clasa a VII-a. Nu e vorba de trafo de semnal aici.

Link spre comentariu

Asa e @zal. Nu trebuie sa crezi chiar tot ce vezi si auzi. Dar o fi adevarat sau nu ce auzi si ce crezi? Ceva argumente ar putea sa-mi formeze o parere corecta. Pe de alta eu consider ca trebuie sa asculti ce auzi. Intrebi, asculti,studiezi si interpretezi informatiile pe care le culegi sau le primesti, le verifici apoi iei o decizie, buna sau rea.De aceea am pus intrebari in acest forum. Sunt la stadiul de cules informatii adica intreb si ascult. Pana la verificarea lor si pana la luarea unei decizii mai este ceva timp. Nu ma grabesc.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări