Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator corector ton Rod Elliot

CATA2003

Postări Recomandate

Eu le am chiar de la national semiconductor de pe vremea cand nu se unise cu texas instrument.

Erau in programul de sample asa ca nu am stat mult pe ganduri.

Si texas instrument aveau aproape toata gama de OPA prins in programul de sample.

Acum se pare ca s-au cam zgarcit.

Am facut o filmare cu preul dar aparatul de fotografiat cu care am facut filmarea a inregistrat distorsionat sunetul la nivel mare.

Preul suna cristal chiar si la nivele mari dar inregistrarea este distorsionata.

Toate cele bune,

Mircea.

Link spre comentariu

Am facut si eu proiectul lui Rod Elliot insa nu am fost deloc multumit de el.. E chior.. Corectorul are doar plaja +/-10dB..iar daca il mai faci si "Flat"adica aproape linie.. nu mai zic nimic.. Dupa mine un corector bun ar trebui sa aiba ceva mai mult undeva intre +/-15....+/-20dB La cel de la Rod Elliot am pus pe volum o retea cascada era pe aici prezentata de volum fiziologic si abia atunci s-au mai trezit ceva joasele.. Plus ca amplificarea e cam mica.. TL am folosit asta ca sa stiti alimentat la +/-14V sau +/-16V nu mai retin exact. Ca punct forte..desi l-am realizat mono pe o placa tip "soclu" nu-mi vine acu sa-i zic cum, e faptu ca chiar si asa nu are zgomot de fond..bazz...sau alte pocnituri etc.. Poate daca se mai ajusteaza acea bucla la corectoru de ton va suna mai bine. Mi-a mai confirmat cineva de pe forum intr-o sectiune ca intr-adevar, acel corector e cam lipsit de vlaga..Asta e..C'e la vie :nebunrau:

Link spre comentariu

Se pare ca nu ai citit cu atentie prezentarea lui Elliot:

R119 is the tricky part in this circuit (which is unique, by the way - I have not seen this technique used before). As shown it is 100k, and this limits the tone control range to a sensible +/-10dB. To obtain more boost and cut, R119 (and R219) may be omitted altogether. Conversely, reducing the value will give a smaller range, with about 6dB at 20Hz, and 7.5dB at 20kHz with 22k.[/i]

Eu nu vreau sa spun decat ca merita incercat si de fapt totul depinde de gust.

As mai adauga un lucru important tot din prezentare:

The final stage is inverting - this is to correct for the inversion in the tone controls, and brings the overall phase back to normal. Again, this stage runs with a nominal gain of 6dB, although this varies as the volume pot is adjusted. Lowest noise is obtained at a middle setting of VR4 - the general area where the pot will be used the most.

Toate cele bune,

Mircea.

Link spre comentariu

Mi-a placut cum suna acest pre corector de ton si m-am gandit sa fac un remake.Cam asta a iesit.Toate cele bune,Mircea.

Unul din preamplificatoare a ajuns la mine. Multumesc pentru acest lucru lui Mircea. I-am gasit deja preamplificatorului un culcus de la un DVD recorder Samsung R-151. Abia astept sa-l ascult impreuna cu amplificatorul meu cu LME49810. :101
Link spre comentariu

Unul din preamplificatoare a ajuns la mine. Multumesc pentru acest lucru lui Mircea. I-am gasit deja preamplificatorului un culcus de la un DVD recorder Samsung R-151. Abia astept sa-l ascult impreuna cu amplificatorul meu cu LME49810. :101Vreau sa punctez faptul ca preamplificatorul a ajuns la mine prin bunavointa lui Mircea care l-a facut, mi l-a dat gratis si a platit si costurile de transport. Multumirile mele.

Link spre comentariu

Am promis ca revin cu noutati.Preamplificatorul lui Rod Elliot e deosebit de linistit, nu se aude nimic fara sursa. Ai impresia ca nu e alimentat asa e de silentios. Sursa este importanta. L-am ascultat intai pe laptop(din motive de conectica, cabluri, mufe etc). Mi-a placut. N-am putut sa ma abtin si am plecat in oras sa cumpar conectica necesara pentru a-l asculta pe CD-playerul Philips CD-820. Wow...Poate ca unii isi doresc niste corectii mai accentuate dar pentru mine sunt suficient de prezente. Multumesc Mircea Crisan. :da

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Gata!Mi-am terminat si eu corectorul.Carcasa de Switch defect pescuita de pe okazii.Fata din dummy de rack de calculatoare donate de un prieten.Sample LME49720 si LME49740 ca si AO.De pe ebay am pescuit Volum control si selectie surse.Si multa munca. Credeam ca va fi mai usor.Vroiam sa-i dau numele Petardino la sugestia colegului forumist de mai sus.Sunetul este impecabil dupa pererea mea.Toate cele bune,Mircea.

post-402-13982957784_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări