Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator corector ton Rod Elliot

CATA2003

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Eu am folosit potentiometrele de la ampliful delia! Oare ar fi ele problema?

demonteaza potentiometrele si masoara valoarea rezistentei lor in direrite pozitii ale cursoruluipe ambele sectiuni trebuie sa ai aceasi valoare ex : o sectiune are la o anumita pozitie 13ko si cealalta sectiune 18ko o sa ai dezechilibre de ton sau de volum,depinde unde este montat potentiometruldaca este recuperat este posibil sa ai diferente de valori datorita uzurii si timpului,Delia are cel putin 20 de aniinca ceva ,din experienta potentiometrele recuperate folosite in amplificatoare se uzeaza in ordinea urmatoarevolumton,basi,inaltebalans
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

salut ce potentometrii sa folosesc pt acest corector preamplificator pt volum 100k logpt bas si inalte 100k lin pt balans 50k logsi cum e mai bine cu pot stereo sau mono conectati cu fire ecranate multumesc

Link spre comentariu

pt volum 100k log, pt bas si inalte 100k lin, pt balans 50k log

Sint bune valorile precizate de tine pentru cele de volum, bass, inalte ; sa le pui stereo (cu doua sectiuni actionate de acelasi ax). Cum ai proiectat sa montezi potentiometrul de balans ? Unde sa actioneze ? Daca-l montezi cu extremele la linia de semnal (L si R) si cu masa pe cursor , potentiometrul de balans va fi de 50K lin , cu o singura sectiune.
Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

LME49740 si LME49720 dupa cele citite in catalog se pare ca sunt cu mult mai bune decat OPA (se pare ca sunt in urma) :)ps: am cautat sa vad daca gasesc in comert si se pare ca e de negasit :( !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări