alexy Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 (editat) La 10.05.2019 la 20:45, maxente a spus: Gata, făcui și eu corectoru' ăsta ! Merge bine, aș putea spune că neașteptat de bine, mă refer mai mult la corecții. Spunea cineva aici ca are corectiile nu prea accentuate si ca mai bine ar face un corector care sa aibe plaja +/-20dB. Mie mi se par mai mult ca suficient corectiile asa cum sunt. Am facut un cablaj mic, n-am vrut sa il fac prea lung, are 100x50mm. Din cat am ascultat la el, are un foarte mic zgomot de fond cu urechea lipita de boxe si cu volumul dat la maximum. Ca operationale am folosit OPA2134. Zilele astea am sa incerc si cu LME49720 si, eventual, cu altele mai proaste ca sa vad ce diferenta e. aceasta schema este identica cu cea a lui Rod Elliot , sau este modificata , se poate o schema daca se poate? nu de asta dar as vrea sa demarez putin cu proiectul Rod Elliot ,se merita sau nu acest preamplificator sa fie ca "audio de performanta" Editat Iunie 23, 2021 de alexy Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 E aceeasi schema. Nu imi place ca odata cu accentuarea basului se simt si mediile accentuate si invers cand le dai la minim. In rest e ok ca si corector si nu te va deranja daca nu freci toata ziua la potentiometrii de corectii. Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 de aia spun ,nu as vrea sa decupez carcasa etc , sincer nu lam auzit cum suna inca nu iam facut proba,las folosii la Amp SARA Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 Pai poti sa il incerci si daca nu iti place aia e... Daca te mananca gheara sa il incerci, iti pot da eu cablaj facut la chinezi, ca sa nu iti mai bati capu cu facutu de placi. Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 23, 2021 Partajează Postat Iunie 23, 2021 ESP zice clar ca frecventa centrala e un pic decalata fata de standardul 1kHz. Am modelul in LTSpice daca vrea cineva sa ajusteze dupa gustul lui. Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 28, 2021 Partajează Postat Iunie 28, 2021 ati putea pune modelul in LTSpice , sa vedem ce putem modifica ca sa ajunga la standardul de 1khz da dupa cate se vede are decalaj fata de standard de 1khz Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 29, 2021 Partajează Postat Iunie 29, 2021 O sa o postez, am fost ocupat cu altele. Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 29, 2021 Partajează Postat Iunie 29, 2021 (editat) Acum 3 ore, Mircea a spus: O sa o postez, am fost ocupat cu altele. Va multumesc Tocmai studiam putin cartea asta ,,,, Douglas Self din Linear 5 https://drive.google.com/file/d/1PjFv0bjP99aozm7HJd_an6tatj_d8-yh/view?usp=sharing Editat Iunie 29, 2021 de alexy Link spre comentariu
Mircea Postat Iunie 30, 2021 Partajează Postat Iunie 30, 2021 On 6/29/2021 at 12:17 AM, Mircea said: O sa o postez, am fost ocupat cu altele. Trebuie sters ".txt" ca sa ramana *.asc. ESP-ToneCtrl-Elforum.asc.txt Link spre comentariu
alexy Postat Iulie 1, 2021 Partajează Postat Iulie 1, 2021 (editat) Am adaugat fisierele ca nu le aveam ,,, NE5532_SN.lib si TL071_SN.lib , am pus si NE5532.sub in C: \ Program Files \ LTC \ LTspiceXVII \ lib \ sub ,,dar tot nu imi apare circuitele Op Amp , sa le pot selecta , oare unde am gresit ? tl071_sn_model.zip ne5532_sn_model.zip Editat Iulie 1, 2021 de alexy Link spre comentariu
alexy Postat Noiembrie 16, 2021 Partajează Postat Noiembrie 16, 2021 (editat) La 21.03.2021 la 16:56, maxente a spus: Am testat cu ambele operationale mai mult sa vad daca cablaju desenat de mine are probleme sa nu apara oscilatii. A mers perfect cu ambele, dar nu am sesizat ceva diferente la sunet intre ele, probabil ca nici schema nu e cine stie ce ca sa se simta vreo diferenta sau poate urechile mele nu simt diferenta. O singura chestie nu prea imi place la corectii (nu are legatura cu ce operationale folosesti), cand accentuez basul, se accentueaza cam mult si mediile, la fel si invers, cand reduc basul imi taie cam mult si din medii. Ma gandeam, la un moment dat sa, fac niste teste cu alta configuratie de corectii. nu cumva ai gresit , in loc de 47nf ai pus 4,7nF ? si in schema lui rod elliot nu sant atatia condensatori 0,47uf poate de decuplari ai pus , vad ca este schema diferita ce ai construit ca aici https://sound-au.com/project97.htm ,,,, ai putea pune schema in care ai montat pe cablaj componentele? Editat Noiembrie 16, 2021 de alexy Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 16, 2021 Partajează Postat Noiembrie 16, 2021 Da, am gresit cand am plantat prima placa, n-am fost atent la valori. Oricum si pe cablaj e notat corect 47nF In rest schema e aceeasi, ce ti se pare in plus face parte din decuplarile alimentarilor la integrate Link spre comentariu
alexy Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 am finalizat preamplificatorul , fara R 119-R 219 de 100K (semnal prea mare) nu are distorsiuni, da intradevar suna bine , multi se plangeau ca nu are destul bass are suficient bass si inalte https://drive.google.com/file/d/1t7KfyhbhiqpaMQxXSHgrRh4Yr_UfaOsH/view?usp=sharing Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum