sk24bpo Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 1 oră în urmă, UDAR a spus: Învelișul de aluminiu sau cupru al cablurilor ecranate are o eficiență redusă spre nulă la frecvențe joase, în special și particular la influențe prin câmp magnetic cum este cazul aici. Niște cabluri torsadate corect făcute și amplasate pot elimina aproape complet influențele de mod diferențial. În ce privește influențele de mod comun părerea mea este că acestea nu există practic în cazul când sursa de zgomot acționează exclusiv prin câmp magnetic - nu putem defini o referință de potențial față de care să se manifeste modul comun. Exact. Campul magnetic variabil produs de transformator loveste suprafata care se sprijina pe bordura formata din spira celor doua conductoare de plus si minus prin care circula semnalul de intrare, inducand un curent care se inchide prin aceste doua conductoare. Evident acest curent impreuna cu rezistenta inerenta a conductoarelor dezvolta o tensiune parazita care se suprapune peste semnalul util. Torsadarea odata reduce aria acestei spire magnetice dar in plus alatura de el insusi curentul indus in aceasta spira asa incat el odata sa aiba un sens si apoi sa vina din sens invers. Evident campurile se anuleaza reciproc si campul elmg din spira creata colapseaza. Pe scurt conductoarele torsadate sunt mult mai imune la cuplajele inductive fata de cablurile ecranate care au o imunitate mai buna contra cuplajelor capacitive. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 4 hours ago, sk24bpo said: Nu, eu nu vorbesc despre cum se aud cablurile, pentru ca nu cred in asa ceva. Ok, am inteles eu gresit, scuze. Nici eu nu cred in asa ceva, de asta intervenisem. In alta ordine de idei, caz concret al subsemnatului, cablu de semnal jack 3,5 la rca de la desktop la mixer. Initial era cablu torsadat, cu care aveam un brum de retea enervant si pe care nu mi-l explicam ( nici in ruptul capului nu-mi trecuse prin cap ca de la cablu sa fie beleaua ). Nu aveam un cablu ecranat jack-rca la dispozitie asa ca mi-am facut unul din cablu ecranat de semnal si mufele aferente. Spre surprinderea mea zgomotul a disparut cu desavarsire. Nu ma intrebati de ce, exemplul meu pare sa contrazica parerea uniformizata de pe aici. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Acum 52 minute, sk24bpo a spus: Campul magnetic variabil produs de transformator loveste suprafata care se sprijina pe bordura formata din spira celor doua conductoare de plus si minus prin care circula semnalul de intrare, inducand un curent care se inchide prin aceste doua conductoare. Evident acest curent impreuna cu rezistenta inerenta a conductoarelor dezvolta o tensiune parazita care se suprapune peste semnalul util. Dati-mi voie sa pun citatul asta la icoana. Se induce tensiune, nu curent. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Acum 30 minute, franzm a spus: Dati-mi voie sa pun citatul asta la icoana. Se induce tensiune, nu curent. da, t.e.m. este. Ma gandeam la fluxul inductor probabil. La mine se cearta nevastamea cu fiimea ca la nebuni. E imposibil sa mai poti gandi ceva clar. :))))))) Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 La 28.03.2021 la 14:51, Marian a spus: In alta ordine de idei, caz concret al subsemnatului, cablu de semnal jack 3,5 la rca de la desktop la mixer. Initial era cablu torsadat, cu care aveam un brum de retea enervant si pe care nu mi-l explicam ( nici in ruptul capului nu-mi trecuse prin cap ca de la cablu sa fie beleaua ). Nu aveam un cablu ecranat jack-rca la dispozitie asa ca mi-am facut unul din cablu ecranat de semnal si mufele aferente. Spre surprinderea mea zgomotul a disparut cu desavarsire. Nu ma intrebati de ce, exemplul meu pare sa contrazica parerea uniformizata de pe aici. Situația descrisă(brum rețea) implică cuplaj capacitiv nu inductiv. Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Am finalizat 90% din preamplificator din cauza soclurilor la OPA pe care nu le am ,nu as vrea sa lipesc circuitele , poate mai fac teste cu alte OPA , nu am mai continuat. Voi folosi potentiometrele in felul urmator ,,,pentru volum 100k log (dublu) , pentru BASS si INALTE 100k lin ( dublu) , si pentru balans 50K lin , este bine asa potentiometrele ? Nu stiu daca rezistentele R119 si R219 o sa le mai montez,,,? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) Valoarea potentiometrelor depind de valorile componentelor utilizate. Asta este valabil in special la potentiometrele de corectie (inalte/joase). Ce intrebi tu nu poate avea un raspuns clar si corect fara a sti si valorile celorlalte conponente din filtre si chiar si stind acele componente ar trebui sa ma apuc sa calculez frecvente de taiere si amplitudini de corectie ceea ce eu nu ma voi apuca sa fac. Cind alegi o schema o realizezi cu valorile pt care a fost calculata nu cu ceea ce ai la dispozitie daca nu vrei sa refaci calculele si eventual valorile componentelor. Editat Aprilie 5, 2021 de sesebe Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) A precizat 50k pentru balans, nu pentru corectii. Spune ESP: Some constructors may have difficulties finding 100k dual linear pots. If this applies to you, then a different value can be used. For example, if you can get 50k dual pots, just double the tone control capacitor values (Cx01 and Cx02), and halve the resistor values (Rx05 - Rx19). This will maintain the same performance. R119 si 219 le-as fi pus semireglabili de 1M, cat sa poti ajusta castigul total. Dar e prea tarziu acum. Pleaca fara ele si vezi daca bubuie prea tare la muzica. Apoi le pui 470 sau 220 sau 100k dupa gust (auditiv). Editat Aprilie 5, 2021 de Mircea Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 (editat) La primul test voi alimenta acest preamplificator din statia technics SE-A900S( statie care nu face fata la boxele mele) , are iesire 15+-VDc iesire ptr preamplificatorul SU-C800U.sa vad daca este diferenta, de sunet,brum etc Am si sursa separata 15Vdc+- , stabilizata, de 1A , in care va venii in carcasa preamplificatorului Editat Aprilie 5, 2021 de alexy Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 "MIRCEA" ai dat o idee buna cu semireglabili de 1M , niciodata nu este prea tarziu Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 sper sa gasesc o protectie pentru afisaj Link spre comentariu
maxente Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Acum 6 ore, alexy a spus: Voi folosi potentiometrele in felul urmator ,,,pentru volum 100k log (dublu) , pentru BASS si INALTE 100k lin ( dublu) , si pentru balans 50K lin , este bine asa potentiometrele ? La corectii nu vad problema cu potemtiometrii aia de 100k lin daca ii ai. Este exact ce trebuie. La volum ar trebui tot linear ca spune autorul asa: Citat The volume control uses a linear pot and a modified version of Project 01 'Better Volume Control' to obtain a log response. Dar nici acolo nu as vedea o problema cu cel logaritmic pentru ca ai putea sa folosesti volumul ala ca un fel de ''gain'' si la el se va umbla mai rar cand ai deja un alt potentiometru de volum infipt direct in intrarea amplificatorului si de la ala sa freci toata ziua volumul. Link spre comentariu
alexy Postat Aprilie 6, 2021 Partajează Postat Aprilie 6, 2021 (editat) preamplificatorul , va fii asa ca aici , aceeasi carcasa inaltime de 80mm , numai preamplificatorul va fii rod elliot, si cu RelaiXedPassive attenuator 64 Steps - IR ( de aia caut sa cumpar panou protectie pentru afisaj ) Editat Aprilie 6, 2021 de alexy Link spre comentariu
alexy Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 (editat) am vazut , ca nu prea santeti incantati pentru corectorul de ton Rod Elliot , atunci care proiect de corector ton audifilie ar fii mai bun? Editat Iunie 20, 2021 de alexy Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 20, 2021 Partajează Postat Iunie 20, 2021 (editat) La 05.12.2012 la 20:17, andreidaniel a spus: Doua scheme au fost bune. Una cu TCA5500 care merge si acum bine, una cu A741 care are si volum fiziologic. In rest doar petarde.. Baiatul asta era multumit de cele de mai sus pe la pagina 3. Testeaza si tu ceva... Editat Iunie 20, 2021 de Mircea Crisan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum