KISS Postat Martie 23, 2021 Partajează Postat Martie 23, 2021 1 hour ago, franzm said: @KISSNu-i nevoie sa caut articolele lui Otala pe net. Le-am primit direct de la el. Te cred pe cuvant... Link spre comentariu
alexy Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 (editat) am ramas blocat cu proiectul din cauza la socluri Opa ,salutare cine ma poate ajuta cu 12 socluri de precizie cu 8 pini nu as vrea sa lipesc OPA pe cablaj .surpriza am crezut ca gasec componente ptr preamplificator, dar in zadar , ce sa mai zicem asta este tara noastra, vrei sa faci un simplu montaj si nu gasesti piese la noi in tara, da alte piese am gasit Soclu: DIP; PIN: 8; Raster: 2,54mm; de precizie; THT; aurit; 7,62mm daca nu gasesc , nu am ce face voi cumpara acestea https://www.tme.eu/ro/details/2-1571552-2/prize-de-precizie/te-connectivity/ Editat Martie 27, 2021 de alexy Link spre comentariu
alexy Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 sant tare curios daca suna asa de rau pre-ul acesta ,dupa cate am vazut la multi lea placut cum suna https://enjon.uk/2019/02/11/elliott-sound-projects-p97-pre-amplifier/ Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 (editat) Da, clasic, ditamai cutia și cu doua cablajele în interior, și nici măcar nu folosește cabluri ecranate. Curat haudiofil! Pt socluri cumpăra orice soclu augat gasesti, sau direct barete augat. Separi baretele și înfigi în cablaj 2 bucăți barete de cite 4 pini. Eu am renunțat de cel puțin 15 ani sa mai cumpăr socluri. Cumpăr doar barete augat din care fac socluri prin taiere la lungimea necesara. Editat Martie 27, 2021 de sesebe Link spre comentariu
alexy Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 la ce te referi cabluri ecranate , am cititit pe un post tot aici , ca este mai bine cabluriri cat mai scurte si invartite voi folosii cablu Viablue NF-S2 Silver Link spre comentariu
alexy Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 (editat) hai sa vedem sursa de alimentare unui preamplificator , dupa cate vad nimeni nu a, ridicat o schema completa si cablaj Editat Martie 27, 2021 de alexy Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 Invirtute in jurul cutiei? De unde le tot găsești domnule? Daca-s mai bune cablurile invirtite dece nu se folosesc și la cablul TV? Ai sa spui poate ca acolo trebuie adaptare de impedanta dar și la cablurile torsadate (invirtite) se poate calcula și utiliza o anumita impedanta. Dar la sondele de osciloscop dece nu se folosesc cabluri invirtite? Acolo nu se lucrează adaptat. Problema la cablurile ecranate este ca la schemele haudiofile făcute pe genunchi, unde lipsesc etaje esențiale pt o funcționare corecta (vezi de exemplu DAC-urile fără filtru de reconstituire - pe diyaudio sint destule topicuri) se creaza oscilații amortizate în unele cazuri la utilizarea cablurilor ecranate. Nu mai întru în amănunte dece. Daca vrei mai multe detalii cauta pe diyaudio topicul unde am postat și i-am făcut pe ei sa ajungă singuri la concluzia ca la aparatele bine proiectate nu se pot diferenția cablurile de calitate după sunet. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 27, 2021 Partajează Postat Martie 27, 2021 43 minutes ago, alexy said: hai sa vedem sursa de alimentare unui preamplificator , dupa cate vad nimeni nu a, ridicat o schema completa si cablaj Te pomenesti ca si sursa unui preamplif trebui sa fie cu staif' ca sa se auda bine... Ar fi culmea audiofiliei. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 (editat) In interiorul aparatelor grosul problemelor vine de la transformator. Poate parea ciudat dar intotdeauna in experimentele mele am observat ca sunt mult mai imune fata de transformator cablurile torsadate. La frecventa joasa cablurile torsadate au avut o eficacitate net sporita fata de cablurile coaxiale. Editat Martie 28, 2021 de sk24bpo Link spre comentariu
Marian Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Si uite-ne discutand din nou despre performanta cablurilor, a surselor, si a audiofiliei in general ( gen asa se aude mai cu motz ) ... uite de aia vand sau culmea culmilor, inchiriaza cabluri audio la preturi haioase, au piata. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Nu, eu nu vorbesc despre cum se aud cablurile, pentru ca nu cred in asa ceva. Eu vorbesc despre faptul ca atat pe osciloscop cat si pe analizorul de distorsiuni si zgomot, QA401, cablurile torsadate au aratat o imunitate mai mare la zgomotul magnetic generat de transformator. In aparate transformatoarele sunt de regula cei mai mari poluatori electromagnetici. Se poate testa, vizualiza si cu o placa de sunet si un program de genul ARTA, RMAA, etc... La ureche eu unul n-am sesizat modificari "audiofile" date de cablurile interne folosite, tocmai de aceea cel mai des folosesc cabluri obisnuite, corecte, dar daca nu alegi cablul potrivit, ca geometrie vorbesc, te poti trezi cu brum in boxe. La mine cablurile torsadate s-au comportat mai bine fata de cele coaxiale. Culmea, cablurile torsadate sunt mai ieftine si mai usor de realizat Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 https://www.tme.eu/ro/details/pd-2515/alimentatoare-tip-open-frame/mean-well/ Link spre comentariu
vijelie02 Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Curios este ca audiofilii folosesc cabluri unse cu tot felul de alifii intre sursa de semnal audio si preamplificator/amplificator respectiv intre acestea din urma si boxe, DAR intern aceste aparate folosesc cabluri normale. Ei nu vad padurea de copaci. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 Acum 2 ore, sk24bpo a spus: Nu, eu nu vorbesc despre cum se aud cablurile, pentru ca nu cred in asa ceva. Eu vorbesc despre faptul ca atat pe osciloscop cat si pe analizorul de distorsiuni si zgomot, QA401, cablurile torsadate au aratat o imunitate mai mare la zgomotul magnetic generat de transformator. In aparate transformatoarele sunt de regula cei mai mari poluatori electromagnetici. Se poate testa, vizualiza si cu o placa de sunet si un program de genul ARTA, RMAA, etc... La ureche eu unul n-am sesizat modificari "audiofile" date de cablurile interne folosite, tocmai de aceea cel mai des folosesc cabluri obisnuite, corecte, dar daca nu alegi cablul potrivit, ca geometrie vorbesc, te poti trezi cu brum in boxe. La mine cablurile torsadate s-au comportat mai bine fata de cele coaxiale. Culmea, cablurile torsadate sunt mai ieftine si mai usor de realizat Învelișul de aluminiu sau cupru al cablurilor ecranate are o eficiență redusă spre nulă la frecvențe joase, în special și particular la influențe prin câmp magnetic cum este cazul aici. Niște cabluri torsadate corect făcute și amplasate pot elimina aproape complet influențele de mod diferențial. În ce privește influențele de mod comun părerea mea este că acestea nu există practic în cazul când sursa de zgomot acționează exclusiv prin câmp magnetic - nu putem defini o referință de potențial față de care să se manifeste modul comun. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 28, 2021 Partajează Postat Martie 28, 2021 In primul rand ca acele cabluri din interiorul aparatelor cu adevarat audiofile nu sunt chiar asa ordinare, sunt din cupru de foarte buna calitate. La unele aparate scumpe cu lampi sunt din Cu-Ag. In al doilea rand, transformatoarele din din acele aparate sunt construite foarte bine, din materiale foarte bune si au fluxuri de scapari foarte mici. Vezi gama power transf. for audio de la Plitron. Nu mai pomenesc de transformatoarele scumpe (cele de 10-100x pret Plitron). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum