Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator corector ton Rod Elliot

CATA2003

Postări Recomandate

Sunt foarte aproape de finalizare preamplificatorului ce are in componenta corectorul de ton realizat practic de Mircea Crisan dupa proiectul 97 al lui Eliott(modificat pe partea de corectii) si un selector de surse cu PGA2311 luat de pe e.b.a.y. Pun cateva poze ale proiectului in faza terminala. Mai am de facut niste prelungitoare pentru tijele potentiometrelor si gata.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ii multumesc lui Mircea pentru donatie.

Imi poti spune si mie cati V RMS scoate preamplificatorul acesta ca l am facut si eu dupacschema originala si merge super numai ca am ars un amplificator cand l am conecrat la iel si i am dat volumul pe la 3/4.

Multumesc

Link spre comentariu

Imi poti spune si mie cati V RMS scoate preamplificatorul acesta ca l am facut si eu dupacschema originala si merge super numai ca am ars un amplificator cand l am conecrat la iel si i am dat volumul pe la 3/4.Multumesc

Daca ai respectat valorile din schema lui Rod Eliott atunci castigul este de 6dB(tensiunea de iesire va fi de doua ori mai mare decat tensiunea de intrare).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Gata, făcui și eu corectoru' ăsta !

Merge bine, aș putea spune că neașteptat de bine, mă refer mai mult la corecții. Spunea cineva aici ca are corectiile nu prea accentuate si ca mai bine ar face un corector care sa aibe plaja +/-20dB. 

Mie mi se par mai mult ca suficient corectiile asa cum sunt.

Am facut un cablaj  mic, n-am vrut sa il fac prea lung, are 100x50mm. Din cat am ascultat la el, are un foarte mic zgomot de fond cu urechea lipita de boxe si cu volumul dat la maximum. Ca operationale am folosit OPA2134. Zilele astea am sa incerc si cu LME49720 si, eventual, cu altele mai proaste ca sa vad ce diferenta e.

5101583.jpg   5101584.jpg   5101576.jpg

Link spre comentariu

Am facut si eu acest preamplificator si am modificat rezistentele de 22k, de pe potentiometrele de joase,la valoarea de 10k.

Incercati si voi!veti fi mai multumiti de raspunsul, la frecvente joase al acestui preamplificator.Am realizat si preamplificatorul pentru pick-up al lui Rod Elliott si sunt la fel de multumit .In ambele am folosit NE5532 . Amplificarea am realizat-o dupa schema lui Hans Palouda (75W/8ohmi).Toate sunt in aceeasi carcasa si se,,impaca" nesperat de bine(practic cu volumul la max.nu aud nimic in boxe).Pick-up-ul este un Telefunken TS860(recomand cu caldura!), iar boxele sunt Jazz (trebuie sa le schimb).

Am incercat sa postez o imagine a ceea ce am realizat insa este prea mare. Mai incerc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări