Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

preamplificator corector ton Rod Elliot

CATA2003

Postări Recomandate

• 5 luni mai târziu...

Gata! Aproape l-am terminat si eu.Inca nu l-am alimentat dar sper sa se auda bine desi l-am facut la repezeala. Mai astept C-urile de pe iesire prinse intr-o comanda.In functie de cum se aude intentionez sa pun ca AO niste sample-uri LME49740NA. de la National Semiconductors si niste pot mai de calitate.Voi l-ati realizat? Cum se aude?Mircea.

Link spre comentariu

Eu lam realizat dar nu cu acest cablaj! E o problema care a aparut si inca la un user de pe aici adica: Un canal merge normal iar la celalalt canal inaltele sunt taiate ceva mai mult si volumu este mai incet decat la celalalt! Am verificat toate piesele si tot nu am dat de problema! Daca la tine merge bine atunci am sal fac si io dupa cablajul facut de tine

Link spre comentariu

Eu am facut un cablaj de mana pe care nu am cum sa ti-l dau. Si inca nu l-am probat. OK , dar canalul care mergea cum se auzea?Avea ceva prospetime., ceva aparte? Ce AO ai folosit?Mircea.

Link spre comentariu

Da se aude bine dar ii pacat ca cele doua canale nu merg la fel! Am folosit de proba ceva LMnu mai stiu restu am uitat si acuma e tarziu sa mai caut prin casa dupa el!Noapte buna,

Link spre comentariu

Cam asta e. Stiu ca traseul de masa nu e punctul lui forte.Oricum nu e varianta finala.Va tin la curent de cum se aude. Cind prind putin timp liber in probez.Mircea.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Am probat preamplificatorul corector varianta lui Rod Elliot si am ramas placut surprins. Se aude belea.In conditiile in care traseul de masa nu este bine optimizat este mort d.p.d.v. al zgomotului.Ma temeam ca nu am folosit potentiometre de calitate dar se pare ca se descurca si chinezariile. ( Sa vedem in timp.)Nu am testat inca iesirea balansata.Recomand.Mircea.

Link spre comentariu

Ca s? nu descoperi mai tîrziu ceva brum pe sunet, ar trebui preventiv s? faci un ecran din tabl? de Fe de 1mm între surs? ?i montaj. În rest arat? bine, spor la treab? în continuare. :da

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Eu lam realizat dar nu cu acest cablaj! E o problema care a aparut si inca la un user de pe aici adica: Un canal merge normal iar la celalalt canal inaltele sunt taiate ceva mai mult si volumu este mai incet decat la celalalt! Am verificat toate piesele si tot nu am dat de problema! Daca la tine merge bine atunci am sal fac si io dupa cablajul facut de tine

daca ai folosit potentiometre ca in pozele de mai sus ele sunt cauza ,nu cablajuldin 20 de potentiometre din acel model eu am gasit 3 la care rezistenta varia la fel pe ambele sectiuni ale potentiometruluimai bine folositi potentiomerte recuperate,japoneze sau nemtesti!astea chinezesti ,ieftinache ,in montaje stereo o sa va dea numai batai de cap si discordante intre canaledaca nu credeti luati unul nou si cu un ohmetu verificati daca rezistenta variaza la fel pe ambele sectiuni
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări