danb1974 Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Se da un radiocasetofon de masina sony (model ceva de gen xr-c 6220) si o caseta adaptoare din aia cu cablu ca sa pot lega la el o sursa externa de semnal.Problema e ca ia caseta, executa corect procedura de retensionare, incepe sa faca play (se si aude) dar dupa citeva secunde o scuipa afara.Caseta e ceva ieftin dar compatibila autoreverse cica si rolele sint legate intre ele (se invirt sincron).Inainte sa-l desfac, are cineva idee ce nu-i place la casetofon (are ceva senzor de banda sau i se pare ca virgula caseta prea se invirte liber fara sa opuna rezistenta sau...?) Link spre comentariu
ionut20 Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 daca merge cu caseta normala ... adica nu sare, atunci e de la caseta, si anume rolele nu sunt legate cu nimic intre ele, si casetofonul isi da seama ca trage in gol.Poti opta pentru un modulator FM ... Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Rolele sint legate.Da' casetofonul e si mai destept si zboara caseta daca rolele se invirt prea repede :(Testat cu o caseta normala, daca dau deoparte rola presoare si las sa "curga" banda o zboara. Si cum caseta adaptoare nu are limitator de turatie...Singura sansa e daca casetofonul are vreo setare ascunsa care sa decupleze verificarea de turatie.Problema cu modulatorul e ca antena e in spate sus si nu-mi prea imaginez cum o sa treaca semnalul prin caroserie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Problema cu modulatorul e ca antena e in spate sus si nu-mi prea imaginez cum o sa treaca semnalul prin caroserie.prin geamuri Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 12, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2008 Da, reflectat de un extraterestru invizibil care sta cu o oglinda invizibila la geamul din spate Solutia gasita pina acuma: casetofonul are o intrare pt. cd/md care fiind sony vorbeste unilink. Un emulator de protocol unilink (cit sa se activeze optiunea de cd si sa pot folosi intrarile audio de pe spate) se face destul de simplu cu un 16f84/627/628 (http://gnunilink.sourceforge.net/). Cind am timp o sa incerc, mi se pare solutia cea mai eleganta. Si arunc pe geam caseta adaptoare... Link spre comentariu
danb1974 Postat Octombrie 17, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2008 Pina la urma mi-am facut jucaria care emuleaza un cd legat prin bus unilink si acuma casetofonul ma lasa sa aleg cd ca intrare si pot baga semnalul prin mufele rca de pe spate. A si incaput frumos in casetofon, chit ca nu m-am straduit sa iasa mica. Daca si tine in timp am rezolvat problema.Donez caseta adaptoare... sau schimb cu pic 16f84/16f84a... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum