Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ateliere de mobila (sau incinte :) ) in Bucuresti

Vizitator SunRa

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Extasy2525

3

• djlove

3

• mosfet

2

• EmyRulz

2

Top autori în acest subiect

a gasit cineva atelierul de care s-a vorbit mai sus.Sau imi poate spune si mie cineva de unde pot cumpara pal in cantitate mai mica si sa il si taie?

pal gasesti in praktiker sau bricostore,ti-l taie ei cum vrei,doar ca mie mi s-a parut cam scump.alt loc de unde poti cumpara pal sunt depozitele de materiale de constructii,situate in general mai in marginea bucurestiului,dar nu ti-l taie,in schimb e mai ieftin :da
Link spre comentariu

Hornbach taie PAL sau MDF la pret bun. Iti dau exact cat vrei, nu te obliga sa cumperi o suprafata minima. Eu mi-am calculat pentru boxe de 1100mm inaltime cu fata dubla si ies undeva la 70 lei. Si este labirint acustic, intra material cacalau in ele.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator SunRa

Nu am reusit sa dau de atelierul ala de la carrefour... Alta intrebare... cu lemn solid a lucrat cineva? Sau macar placaj pluristratificat? Eu am gasit doar la holver (otopeni), insa nu stiu daca este de calitate... Sper sa pot ajunge si pe acolo; doar ca anul asta pare sa fie la fel de plin ca si ala care a trecut.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator SunRa

Salutare, Am reactivat acest thread in speranta ca se poate aduna totusi poate ceva informatie valabila.Pe pantelimon, in jurul pietei Delfinului, asa cum mi s-a recomandat, nu am gasit mare lucru. In ceea ce priveste atelierul de pe langa Carrefour Orhideea, nici macar atat.De asemenea, o sa ridic miza putin :). Ateliere dotate cu CNC cunoasteti?Multumesc!

Link spre comentariu

Confectionarea mobilei la comanda e o treaba, construirea unei incinte acustice e alta treaba. E ca si la medic. Cand te doare gatul mergi la ORL nu Cardiologie. Ambi sunt medici dar au specialitati diferite. Probabil ca si medicul cardiolog poate sa-ti dea un tratament, sa-ti rezolve problema, dar ORL iti da cel mai bun tratament. Asa este si cu Boxele. Daca mergi la un tamplar de mobila poate ca o sa-ti faca ceva cutii dar niciodata nu vor fi ca cele facute de un meserias.Si mai e un aspect, nici nu prea au sculele necesare, nici rabdarea necesara si nici timp ca sa se ocupe de asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator SunRa

Multumesc pentru raspuns.E fain site-ul tau, e bine sa ai spatiul si uneltele necesare (si indemanarea, desigur)Scopul acestui thread este tocmai de a identifica acele ateliere care au dispozitia necesara de a colabora in regim DIY. Multi dintre noi stau la bloc, fara acces la un spatiu de lucru si ideea ar fi fost sa realizam in aceste ateliere partea de debitare, taiere in unghi, frezare, eventual prelucrare CNC daca este cazul.Nu o sa cer niciodata unui tamplar care lucreaza doar mobila, cu pfl si mdf melaminat sa imi realizez cap - coada o incinta.

Link spre comentariu

OK, am inteles ce se doreste. Eu vorbest prin prisma faptului ca tatal meu este tamplar si eu lucrez la el in atelier. E, pentru a duce la bun sfarsit constructia unei boxe a trebuit sa cumpar multe scule pe care el nu le avea, iar el se minuneaza de fiecare data cand vede ce migaloasa treaba fac. El tot timpul imi spune ca el nu ar face asa ceva nici pentru o "caruta de bani" :nas: . Motivele sunt cele enumerate mai sus.

Link spre comentariu

Repet si eu informatia, desi nu ar trebui neaparat...Si eu mi-am facut bucatile pentru VTP la Hornbach. Aici am platit la metru patrat, le-a facut cum am vrut, la mm. La praktiker il taiau, dar trebuia sa iau o placa intreaga chiar daca mie imi trebuie doar putin. Pretul nu stiu cat de de bun comparativ cu un atelier de mobila, am folosit pal de 18mm gata melaminat, negru. A fost 32 lei per mp. Un cost suplimentar destul de semnificativ a fost si aplicarea de canturi, dar am avut grija sa pun doar pe unde trebuie. Vad ca lumea isi pune problema de spatiu de lucru. Si eu m-am lovit de asta. Am construit boxele in bucatarie, in cursul mai multor zile, si intr-adevar a fost mare dezordine. Mi-as fi dorit un atelier unde sa ma pot desfasura in voie.

Link spre comentariu

Pe patronul de acolo il cheama Dan Tibrea si raspunde la tel 0723060496 , este vis-a-vis de Pricess , in Regie , in apropiere de R2 are o foarte bogata experienta in realizarea de incinte acustice , cu finisaj , filtre , echipare , debitare pe CNC....etc de casa dar si profesionale , consider ca nu am facut reclama , ci doar dau o mana de ajutor tuturor colegilor de forum . Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu

Am rugamintea daca cineva il contacteaza ( daca mai are acelasi nr de telefon ) si va colabora pentru realizarea de incinte acustice , sa ne spuna amanunte , cum lucreaza , ce materiale foloseste , preturi , calitatea filtrelor , si in final cum suna boxele Dvoastra ! Daca mai aveti si alte nr de telefon si adrese ale unor ateliere de confectionat incinte ( inclusiv cu CNC ) va rog dati detalii ! Va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mivol

Nu stiu sa proiectez incinte acustice, dar daca va pricepeti, va pot ajuta cu taiere pe CNC.Ne uitam impreuna pe schite, le facem "tehnologice" si le tai. Dimensiunea maxima 1200x1200 mm.Daca vreti sa vedeti poze din atelier, m-am laudat cu el la sectiunea "Atelierul meu".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări