Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lm3886

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Cam ce sigurante ar trebui sa pun pe railuri la un lm3886 ca sa se arda daca cedeaza integratul si intra in scurt dar sa nu se arda chiar si cu difuzoare pe 4 ohm cand amplifu are tdh in jur de 10% .(sursa are cam 200w tensiune +-38v)10x:)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

3

• Ciprian Alexandrescu

3

• andiy

1

Top autori în acest subiect

daca dai intradevar asa tare incat da distorsioneze la valoarea aia, probabil ca arzi boza INAINTE sa se arda siguranta aia, sau macar o sa arzi inaltele...oricum integratul ala scrie ca scoate puterea max la 0.1% distorsiuni(daca mai tin eu bine minte...)cel mai probabil o siguranta intre 1.2-1.8A (2 A deja e prea mult, si la 1A risti ca in timp ce dai tare sa se arda sig)faci si tu teste...dai basu la MAX si cu diferite sigurante incerci care se arde..iei de la 1.2A, 1.4A,1.5A,1.6A.1.7A, si cam atat....si vezi cate nu se mai arde cand dai BASUL fffff tare...si gata..cel mai bine...

Link spre comentariu

aaa....vezi ca siguranta nu e 100% sugua, cel mai bine e sa pui un montaj dinala cureleu, care sa decupleze cand e tenziune continua...(protectie pt boxe..)daca vrei sa fii sigur, lasa chiar ultima valoare care ai testat-o si s-a ars siguranta, sau poate cu 0.1A mai mare, dar nu mai mult...ca risti...

Link spre comentariu

pe railuri am zis :d ....protectia la boxe e alta problema :d oricum multumesc la toti de raspunsuri am pus cam 5 amperi :d testat sa se arda daca pusca integratul si intra in scurt... sper sa nu se arda in functionare...nu pot face teste daca se arde deja poate se duce integratul:( ....oricum multumesc si spor la lucru:)

Link spre comentariu

:oops: :oops: :oops: am citit gresit...credeam ca pe iesire...oricum 5A e MULT prea mare....eu am pus 5A la un amp cu treanzistoare de 200W/4 ohmi....am folosit sig normale, nu rapide...poate daca ai folosit sig rapide...poate merge...daca ai folosit normale...nu mai merge....oricum alea normale duc cat scrie pe ele, +30% , si numai dupaia se ard....deci la 5A inseamna ca duce 6.5A in general, fara se arda...(la maplif, pt ca ele nu scot puterea max tot timpul...)

Link spre comentariu

Pai am folosit sigurante calibrate manual....:d adica 2 bucati de lita torsionate cate 2 pe integrat una pe ramura pozitiva alta pe cea negativa lipite pe cablaj....testate cu multimetrul pe la 4 amperi parca incep sa se incalzeasca se decoloreaza dar nu se ard ..inca se chinuie pe la 5 amperi dar pe la 8 si mai mult pusca imediat.....cand se duce integratul daca se duce cum mi s-au dus tda1514 atunci o sa fie peste 15 amperi deci o sa se arda..eu vreau sa stiu daca o sa se arda sau nu in functionare ..presupunand ca sursa duce pana la 20 amperi in scurt deci cam 2-4 amperi functionand normal.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări