Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare 5V/1A din 12V

Postări Recomandate

Va rog ajutati-ma cu un sfat. Vreau sa alimentez un GPS ce are nevoie de 5V/1A de la bateria auto, cu cat cat mai putine piese, deoarece montajul va fi vizibil, adica va fi inserat pe firul ce duce la GPS.

Din ce am gasit pe forum, inteleg ca LM7805C http://cache.national.com/ds/LM/LM7512C.pdf ar face ce doresc, dar nu stiu daca nu mai are nevoie de ceva piese (cond. de filtrare, rezistetente, ...) sau merge asa gol-golut. Si nu stiu nici daca am nevoie de radiator.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

nu conteaza terminatiaeu ziceam ca intr-un datasheet ai niste date in + fata de celalat si viceversabobina o poti cumpara de la magazinele de electronice sau o poti confectiona din torurile de la sursele pc(desi cam experimentala varianta asta)sugerez sa pui si un potentiometru pe reactie,pt reglarea fina a tensiuniisi testele sa le faci pe niste rezistente/becuri

Link spre comentariu

Chiar ma gandeam ca poate n-am nevoie de 1A (desi asa scrie pe adaptorul original al GPS-ului - Garmin Nuvi 200, mai exact) pt ca se incarca si de la portul USB al calc-ului, ori asta stiu ca permite max. 500mA.O alta varianta ar mai fi sa caut prin targ un adaptor auto defect cu iesirea de 5V/500-1000mA si sa-l repar. Asa scap de tot ce implica confectionarea circuitului imprimat.Zic bine?

Link spre comentariu

da,ai dreptate cu ambele afirmatiidar incarcatorul nu trebuie sa fie neaparat defect :da ,important e sa se incadreze in specificatii(asta poti determina ochiometric daca vezi montajul) si sa fie ieftintensiunea o poti regla usor,dintr-o rezistenta,insa cu curentul e un pic mai problematic(daca diferenta e mare)dar eu am desfacut un astfel de incarcator,functional,si care scotea 6V si vre-o 4-500mAoricum,in mare poti sa-l construiesti si singur

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări