Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul peak forward current

adynis

Postări Recomandate

Daca am leduri (dintr-o matrice de leduri) pentru care in datasheet la Absolut Maximum ratings am:peak forward current =160 mA max, pt 0,1 ms ON si 0,9 ms OFF (1/10 Duty Cycle, 0.1ms Pulse Width.)Care ar fi peak forward current pentru cazul in care as avea 1 ms ON si 6 ms OFF?Deduc ca nu se poate afla exact, dar ... exista vreo curba pe care s-o pot urmari ? sau vreun indiciu de calcul estimativ ? Macar generic pentru leduri ...Mutlumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adynis

2

• EmyRulz

2

• d2134

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Posteaza si datasheetul. O prima aproximatie, ai putea sa calculezi o medie si atunci ai avea 16mA la 1 ms daca ai 160 la 0.1 ms, dar asta e un calcul grosier si oricum ledurile duc curenti mai mari de atat.

Link spre comentariu

dar asta e un calcul grosier si oricum ledurile duc curenti mai mari de atat.

nu fara sa le distrugi in timp:curent mai mare-->caldura mai mare-->luminiozitate mai mica in timp(Adica scade viata)
Link spre comentariu

Eu am varianta: TC20-11EWA din datasheet, adica HIGH EFFICIENCY RED;Nu am gasit foarte multe lucruri privind problema mea cu peak currentul;Spune ca typical voltage e 2V, din grafic, la 2V consuma 20mA ..; curentul maxim vreo 30mA mai scria pe undeva, toate astea in curent continuu;Speram sa gasesc pe google vre-un grafic cu vreo dependenta a incalzirii ledului fata de curent, sau de timp... respectiv pentru racire ... sau ceva din care sa pot trage concluzia cum s-ar comporta ledul la alte valori de timp fata de 0.1ms ON respectiv 0.9ms OFF (caz in care maxim suporta 160mA ) ... Dar n-am gasit pe google mare lucru :46

Link spre comentariu

Pai vad ca ai in datasheet mai tot ce iti trebuie. Tu te-ai uitat la absolute maximum ratings. Vad ca ai un grafic in fnctie si de temepratura ambintala, se pare ca la 25C poti sa tii un curent de 30mA. De asemenea ai si un grafic al intensitatii luminoase in functie de curent si se pare ca este liniar(deci cu cat ai curentul mai mare, cu atat si luminozitatea va fi mai mare). Vad ca da acolo si puterea maxima ca fiind 105 mW. Acum, poti sa iti calculezi puterea medie astfel ca pe un ciclu sa nu depaseasca o anumita valoare si de asemenea valoarea instantanee a puterii sa nu fie prea mare de asemenea. De exemplu daca alegi curentul de 50mA(cu tensiunea de 2.2V) vei avea o disipatie instantanee(in acea milisecunda) de 110 mW(cred ca poti sa optezi si pt un curent mai mare din moment ce ledul rezista la 30 mA continuu, dar calculul este demonstrativ) iar disipatia medie va fi de aprox 17 mW. Depinde de ceea ce vrei sa faci si ce intensitate luminoasa vrei sa obtii.

Link spre comentariu

Speram sa gasesc pe google vre-un grafic cu vreo dependenta a incalzirii ledului fata de curent, sau de timp... respectiv pentru racire ... sau ceva din care sa pot trage concluzia cum s-ar comporta ledul la alte valori de timp fata de 0.1ms ON respectiv 0.9ms OFF (caz in care maxim suporta 160mA ) ... Dar n-am gasit pe google mare lucru

Curbele la care te referi se gasesc, deobicei, in datasheet-uri pentru tranzistori de putere. De ex.: http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irf540n.pdf , fig. 11.Cu Gogu cauta "thermal impedance", "transient thermal response" sau "thermal time constant".Asta te-ar putea ajuta: http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/1697.pdf.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări