Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

erzat de alimentator de laptop

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

am pus labutzele pe "mititelul" de mai jos... :rade:

Posted Image

pe el scrie:

transformator tip L

I 110/220 V

II 0,5/17,5 V

(despre III nu scrie nimic... are careva idee???)

P 300 VA :freaza:

conexiunile de sus arata asa:

Posted Image

pe I conexiunile 2 si 3 sunt unite cu o punte metalica... deci 2x110 > 220 volti... aha!! :d

incep sa ma gandesc serios la lm338 de cand am dat peste firavul asta... ma cam blocheaza tensiunea de doar 17,5 volti... ideal ar fi fost de vre-o 19 - 20 de volti... deh...

ma tenteaza mai ales sa fac varianta cu 2 sau 3 lm338 puse in paralel, cu reglaj de tensiune si curent... la ce snaga are, ar fi si pacat sa-l fac pe tensiune si curent fix...

bineinteles, n-o sa fie cel mai usor alimentator din lume... scrie clar pe el ca are 10 kilograme :rade:

Link spre comentariu

presaru' ala, conform manualului service, consuma maximum 8 amperi... si nu stiu cum o sa-l afecteze scaderea tensiunii...in orice caz, cea mai grea problema o sa fie.... cutia, ca de obicei!!! :sparge: animalul are cam 18 cm inaltime, cu tot cu bornele de sus... si 13x12 cm...la greutatea pe care o are, cred ca va trebui sa fac ceva sasiu din fier cornier, cu placi metalice... sau de plastic...ca de obicei cand vine vorba de diy, schema in sine e simpla, realizarea ei la fel, dar cutia e crima!!! :rade:@EmyRulz mi l-a dat seful meu, pe vremea cand mai eram inca cheferist...scrie ISAF pe el... ca de obicei, alta firma (profitabila) de stat vanduta pe 1 dolar... :sparge:

Link spre comentariu

tehnicus, multumesc mult de tot!!! :da daca ai cumva si conexiunile trafului tip M... am 2 bucati, una cu primar mort, ailalta cu tolele ruginite rau... ma gandesc sa rebobinez traful cu pricina, si nu sunt sigur de primar... e doar de 200 de volti, sau mai are o infasurare care sa-l aduca la 220???

Link spre comentariu

problema se pune mai nou astfel:- am un alimentator de laptop defect... din masuratorile preliminare, e vorba de schimbat puntea redresoare din primar...- problema cea mai mare este: doar nu ma apuc sa reglez alimentatorul folosind laptopul ca sarcina!! nu am chef de eliberat fumul din lep, asa ca... sugestii cu privire la un "dummy load" potrivit are careva??? (ma gandeam la becurile de camion, de 24v/48A, dar se pare ca... nu mai exista!!!! iar rezistente cu puterea peste 10 W nu am...)offtopic: incep sa-i inteleg pe doctorul lampa si pe blind... scriu de pe laptop acuma, si o gramada de litere scapa la tastare... :rade:

Link spre comentariu

eu zic sa incerci sa ii dai la laptopul tau cu 12V/8A din sursa aia de PC si sa vezi daca merge ca eu as zice ca merge oktoate laptopurile au surse SMPS ptr a face tensiunie necesare functionari, deci zic eu ca o sa mearga cu tensiuni cuprinse intre 12V-24Vbinenteles acum depinde de ce protecti au pus aia la tensiunea de intrare.eu personal nu am vazut intregrate sa functioneze la fix 18V

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări