Electron Postat Octombrie 9, 2008 Partajează Postat Octombrie 9, 2008 Daca ati lucrat cu stabilizatorul asta puteti sa-mi spuneti unde leg pinul 4 al integratului? E pinul care primeste semnal de disable si in felul asta iesirea este deschisa sau nu. http://www.xinqi.cn/pdf/dian/ka78r12.pdf Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 9, 2008 Partajează Postat Octombrie 9, 2008 Din datasheet reiese ca pana in maxim 0,8 volti e inactiva iesirea si de la 2 volti pana la maxim cat suporta devine activa. Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Ok, concret, unde leg pinul 4? Ca daca il las neconectat inseamna ca o sa am sub 0.8V deci iesirea inactiva. Ii trebuie referinta de tensiune ca sa fie activ? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Nu e bine sa il lasi in aer. Ca sa fie activ, trebuie legat la mai mult de 1.5V, deci poti sa iti construiesti o referinta de tensiune cu un zenner sau chiar un divizor rezistiv+un condensator. Poti sa pui si un comutator, ca sa poti sa comuti intre masa si referinta de tensiune(adica sa ai un fel de enable/disable). Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Practic, pun un Zenner de cel putin 1.5 V intre intrare si acel pin? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 depinde ce vrei sa faci cu el.daca vrei sa se comporte ca un clasic 7812 il conectezi la intrare printr-o rezistenta si gata. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Electron pui o rezistenta de 10k (valoarea nu e critica ) intre pinul 4 si pinul 2e indicat sa il pui pe iesire in caz ca ai scurt si tensiunea scade sub 0.8V atunci stabilizatorul trece pe disable Link spre comentariu
Electron Postat Octombrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2008 Am gasit ceva si intr-un manual de service al unui monitor.Multumesc tuturor pentru ajutor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum