paul14 Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Din lipsa de posibilitati materiale si pt ca altceva nu se gasea in oras am cumparat un corector de ton cu preamplificator de la adelaida :cry: nu prea e bun de nimic in afara faptului ca poti regla volumul, bass-ul si inaltele. Baga brum cat pt tot forumul, taie din inalte si cu toate ca are preamflifcator cu toate pontetiometrele la maxim se aude mai incet decat daca as pune pe direct. Ca parte de alimentare folosesc o tensiune de 17V filtrata cu 4700uF si trecuta printr-un 7812 cu inca un cond de 100uF. In incercarea disperata de a mai scoate din brum am pus in paralel cu firele de semnal in plus cate un cond nepolarizat de aprox 200-220 nano. Brumul a mai scazut dar parca si inaltele s-au mai dus odata cu brumul, dar tot este foarte mult. Corectorul este pus inainte de filtrul activ, iar dupa filtru am amplificatoarele, 2 la numar. Aveti cumva vreo sugestie? Daca da va rog frumos sa-mi spuneti si mie pt ca am innebunit; nu pot sa ma uit seara la un film din cauza brumului :cry: Sunt dispus sa incerc orice asa ca nu va sfiiti sa postati. Daca nu reusesc sa reduc considerabil brumul pot scoate cumva doar partea de corector de ton din Akai-ul de mai jos:? Va multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 corectorul ala nu cumva are nevoie de tensiune simetrica? daca da,trebuie sa pui la + ul si - ul lui alimentarea ta nesimetrica si sa creezi o masa artificiala pt el,adica intre + si - pui 2 rezistente de 10-22k(egale!),la punctul lor comun se formeaza masa falsa. in paralel cu rezistenta dintre masa falsa si - mai pui si un condesator de ~10uF,eventual il mai maresti,dar nu cu mult asa am inteles eu,ca in casetofon ai alimentare simpla(asimetrica) si stiam ca acel corector are nevoie de alimentare simetrica oricum,decat sa cumperi un la suprapret si sa nici nu mearga,mai bine ti-l faci sigur,ca exista scheme pe forum Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 vezi ca bube de astea se intampla si din lipsa unei conexiuni la masa.Poate corectorul are masa la intrare separata de cea de la iesire.Doar sa fi atent ca masa nu inseamna neaparat minus su plus. Dar cel mai porbabil nu ai conexiunea la masa de la intrare.De unde iei semnal? de la TV? Si scoate condensatoarele alea de pe intrare Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 si vezi cum e pozitionat langa traf,o alta sursa de brum Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2008 am scos condesatoarele alea de 200-220 de pe intrare si parca a mai castigat ceva inalte iar zgomotu de fond este la fel; acum o sa verific si ce a mai zis yo6ial , dar face bine contact cu masa prin carcasa, potentiometrele fiind legate direct iar pe carcasa am pus minusul si impamantarea de la priza(carcasa este o sursa de pc si am oprit partea cu mufa, intrerupatorul si filtrul de retea); prima oara aveam si plusul si minusul puse cu prin mufa cu care a venit in pachet dar am taiat minusul ca nu cumva sa faca bucla la masa. Acum ca am scos acei condesatori de pe intrare parca nu mai am destul bass sau asa e normal sa fie(mie imi place sa ascult muzica cu mult bass si acum chiar cu potentiometrul de bass la maxim si cu inaltele la minim parca nu e destul). porcaria nu are nevoie de tensiune simetrica, se alimenteaza normal si este cea de aici: http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ab81e00ec1 da` daca nu reusesc sa-l fac pe asta sa mearga bine nu se poate lua doar partea de corector din AKAI-ul ala??? Multumesc pt indrumari, mai verific acum cate ceva. PS: Semnalul nu vine din TV, vine din PC, tel, MP3/MP4 , chestii de genu LE: am verificat pe cablaj si este acelasi minus si masa peste tot. cred ca o sa las un condesator de 200-220 in paralel cu semnal doar la amplificatorul de bass; parca suna mai bine la urechea mea Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 9, 2008 Partajează Postat Octombrie 9, 2008 Ia "trage" un fir inte carcasa calculatorului si masa la preamplificator. Foloseste o casca de control (o casca de 2kohm, de telefonie, din aia veche din eobonita) sa vezi daca ai brum la intrare in preamplificator, la iesire, la intrare in corector, la iesire, la inreare in amplif.Daca auzi brumul peste muzica, nu poate fi altceva decat un fir de masa in aer (sau mai multe) Cabluriel de la calculator la amplif sunt ecranate? ecranul la cabluri este cuplat la masa? Masa corectorului este aceeasi cu cea a amplificatorului?Leaga un fir de la carcasa calculatorului la masa amplificatorului.Sau scoate mufa din calc si vezi daca se mai aude brumul. conecteaza direct ampliful la calc.Izolezi problema prin eliminare. Si cu akaiul ala, daca nimieresti toate firele, intrare-iesire-alimentare nu vad de ce sa nu poti sa-l folosesti. Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 21, 2008 Partajează Postat Octombrie 21, 2008 La modul general, un montaj electronic nu are cum sa genereze brum. Brumul poate fi introdus in montaj pe doua cai: alimentarea sau semnalul de intrare. Daca pui condensator la masa pe semnal, vei atenua frecventele inalte. Daca vrei sa atenuezi frecventele joase, pune condensator in serie cu sursa de semnal. Masoara cu un multimetru pe iesirea amplificatorului fara semnal aplicat, frecventa brumului. Daca este 100Hz, atunci este din redresare bialternanta deci din alimentare. Daca brumul are 50 Hz, atunci este din retea captat de firele de legatura neecranate sau masa lipsa sau(si) incorect legata. Ai tu ceva legat aiurea sau cablurile de legatura audio sunt neecranate. Corectorul de la Adelaida este bine facut si nu are de unde sa bage brum. Daca leaga un fir la carcasa calculatorului cum scrie cineva mai sus, vei avea si mai mari zgomote. Masa de iesire din placa de sunet nu este tot una cu masa generala a calculatorului. Calculatorul este un mare generator de perturbatii electromagnetice. Succese !. Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 21, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2008 scuze ca nu am mai postat, am uitat se pare ca nu corectoru era problema, ci amplificatorul pt sateliti, productie tot adelaida. Dupa ce mi-am dat seama ca ala e devina a si crapat si l-am inlocuit cu unul din niste boxe comerciale care merge foarte bine si nu mai baga brum. Am verificat cum este brum mai mare: cu sau fara corector, si este mai mare cu corectorul, dar in limita bunului simt, adica ma pot uit la film linistit acum o sa fac si cum zice dl tehnium , sa masor frecventa O sa mai revin cu detalii. Link spre comentariu
yo6ial Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Daca leaga un fir la carcasa calculatorului cum scrie cineva mai sus, vei avea si mai mari zgomote. Masa de iesire din placa de sunet nu este tot una cu masa generala a calculatorului. Calculatorul este un mare generator de perturbatii electromagnetice. Succese !.Da, sunt de acord ca e o sursa de galagie radio si audio, dar masa la placa de sunet este totuna cu masa generala a calculatorului. Carcasa e bine pironita in pinul de pamantare al sursei si la toate firele de masa de la sursa.Placa de sunet a calulatorului dv ori are iesirea pe transformator ori... nu inteleg Poate ca e un fetish personal, dar imi place tare mult sa am masa pe carcasa si carcasa la pamantare.(asta si pentru ca am mai multe choppere care alimenteaza diverse, legate intre ele)Nu toate aparatele au cablu de alimentare cu pamantare, si asta poate duce la aparitia de diferente de potential intre mase cand sunt separate. Lipsa de pamantare si masa comuna poate duce la bulirea DAC-ului sau macar a partii analogice a astuia la cuplarea mufelor cand e in functie. Diferenta de potential (tensiunea) acumulata in condensatorii de la filte si deparazitoare se descarca pe iesirea placii de suet sau pe intrarea amplificatorului. (personal am aruncat un cmi8738, din cauza asta)O masa comuna si sanatoasa previne si neplacerile si accidentele. Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 Da, sunt de acord ca e o sursa de galagie radio si audio, dar masa la placa de sunet este totuna cu masa generala a calculatorului. Carcasa e bine pironita in pinul de pamantare al sursei si la toate firele de masa de la sursa.Placa de sunet a calulatorului dv ori are iesirea pe transformator ori... nu inteleg Nu m-am facut suficient de bine inteles. Masurand cu un ohmetru, masele sunt toate legate inpreuna, dar este vorba de rezistenta finita a tablei din care este confrectionata carcasa. Incearca un exempliu practic: din iesirea placii de sunet du catre amplificator numai semnalele iar masa o iei de la carcasa calculatorului si vei vedea ce zgomote se aud pe la -30 -40 Db. In sisteme de amplificare de orice natura, are o mare importanta unde conectezi un fir, datorita buclelor de masa in care se pot adauga semnale parazite. Ai privit vreodata cu osciloscopul, semnalul de la capetele unui fir de masa ce leaga sursa de placa de baza de exemplu ?. Incearca si vei fi uimit. Vei descoperi la capetele unui fir de masa un semnal neregulat ca forma de peste 100mV varf/varf si de frecventa sursei in comutatie. Prin acea sarma circula un curent de peste 10 A.(Numai procesorul mananca vreo 40-60A). Asta este ideea, nu vreo filozofie stearpa cum ai inteles tu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 24, 2008 Partajează Postat Octombrie 24, 2008 pai din sursa catre placa de baza pleaca si niste fire de masa,curentul mare nu trece prin carcasasi chiar daca procul consuma curentul ala,asta se intampla pe la 1-1,5v si cum sursa scoate 3,3;5 si 12v,nu e vorba de un curent asa de mare Link spre comentariu
Vizitator tehnium Postat Octombrie 25, 2008 Partajează Postat Octombrie 25, 2008 pai din sursa catre placa de baza pleaca si niste fire de masa,curentul mare nu trece prin carcasaToate componentele din calculator au electronica data la masa, iar prin suruburi sunt puse la carcasa calculatorului prin care circula curenti de masa in toate directiile. Oricum eu am placa de sunet MAudio Delta Audiophile 192 cu intrari si iesiri balansate si ma doare undeva de masa, dar nu asta era subiectul ci un mic exemplu cum se infiltreaza zgomotele in urechile noastre, explicatia amanuntita fiind mult mai ampla in a carei ecuatie intrand si sursa in comutatie ce face 1-1,5V la 60 A din 12 V pentru alimentarea procesorului si care este alta sursa majora de zgomote si perturbatii. Dar ne indepartam prea mult de subiect........... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum