Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Debitare tabla

Vizitator ar_logan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

3

Vizitator sergiu_q

poti sa iti faci o ghilotina mica..dar sfatul meu e sa folosesti un foarfec de tabla (preferabil unul cu falci late pentru ca cele cu falcile inguste[arata cam ca un foarfec de curatat via] lasa urme naspa )oricum pentru tabla mai groasa de 1 mm iti trebuie scula industriala ca sa poti taia calumea

Link spre comentariu

poate vroia sa zica sa tai rotund, sau sa taie tabla in diferite alte orme..sai chiar sa taie diferite orme IN interiorul tblei....oricum ghilotina se foloseste ca sa tai drept...eu pana nu mi-am luat pendular ma chinuiam sa tai tabla cu ghilotina(si la linii drepte aia o folosesc si acum,dar cand aveam sa iau un cop putin rotunjot, sau cev..acolo chin....si mai ales la tabla de 2-2.5 mm)

Link spre comentariu
Vizitator olteanu_

eu pot satzi dau ceva idei satzi faci singur o scula acuma depinde de ce conditzii ai sa tzio construiesti daca ai lucra intrun atelier mecanic cu ceva confectii metalice ai avea mai multe sanse sa o executzi ideea ar fi urmatoarea doua table de 20mm grosime in care dai cel putzin 2 gauri de 8-10 mm prin care vei introduce doua splinturi de aceiasi dimensiune pe una din placi splinturile vor fi fixe iar cealalta placa va culisa pe splinturi sastea 2 gauri sau trei sau cate vrei tu le faci intruna din jumatatzile placilor iar in cealalta jumatate faci o gaura concentrica prin ambele palci la ce dimensiune vrei tu sa faci gaurirea inter cele doua placi se va baga tabla ta care vrei sa o gauresti ,pui un dorn aceiasi dimensiune ca si gaur asi il presezi sau il lovesti cu un ciocan sanatos (de la 2 kile in sus)si se va produce o gaura exac de dimensiunea si foram dornului chestia se practica si pe scara industriala numai ca acolo cele doua talpi se presesza hidraulic si dornu ce trece prin tabla e tot hidraulic acctzionat

Link spre comentariu

nu prea am inteles ce zici tu acolo....din cate am inteles, ar iesii ca vrei sa dai gaura prin tabla...pai nu la fel faci si cu un burghiu si cu o masina de gaurit...????(ce-i drept poate nu la fel de bine iese, poate mai are stante, sau cum se numesc(aia gaurita) si trebuie sa le indepartezi "manual")ceea ce zici tu ar merge daca vrei sa dai relativ rapid fff multe gauri , sau daca "gaurile" nu le vrei sa fie rotunde, vrei sa fie ovale...atunci cred ca ar merge...numa de unde iau eu "dorn",( sau ce sunt) ovale...???

Link spre comentariu
Vizitator olteanu_

da asta era ideea ,multe gauri fara prea mare efort depinde si de grosimea tablei care vrei sa o gauresti stanta se numeste scula ,care daca e facuta bine nu ramane grad(bavura )sa trebuiasca prelucrata si manual Dornul nu ai de unde sal iei numa daca til construieste cineva ,un prieten ceva ,sa til faca in ce forma vrei tu (triunghiular ,hexagon s.a)si la ce marime doresti Asta ce zic eu e rentabil daca faci lucrari in serie ,daca faci artizanat nu merge ,atunci itzi recomand sa iei legatura cu un SCULER-MATRITZER si sa itzi dea un set de pile si te apuci de traba .Pile anume pt modelarie nu vb la misto .Zi si mie asa ca fapt divers ce sculptura in metal vrei sa executi .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări