Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme radio Capri! Help!

Andr3y

Postări Recomandate

Este normal sa nu receptionezi nimic pe UUS deoarece toate posturile de radio au trecut pe banda west 88-108mhz si aparatul receptioneaza doar 65-73mhz.In curand o sa ma apuc sa reconditionez un Capri si vreau sa-i modific tunerul de UUS pentru a acoperi banda FM 88-108mhz.Daca nu ai reusit sa-l faci sa functioneze, o sa-ti fac o lista de condensatoare care trebuie schimbate dupa ce ma apuc de el.Cred ca mai trebuie sa schimb cateva pe care le-am trecut cu vederea.

Am si eu acceiasi intentie cu Capri-ul pe care tocmai l-am primit si daca o fac inaintea ta o sa comunic modificarile. Deocamdata ma chinui cu un Maestro Stereo (cu tranzistori) sa-l acordez corect.E greu sa nimeresti acordul sincron al celor trei circuite (antena, mixer si osc.) dar se merita fiindca sunt aparate sensibile.Pe curind.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

15

• Andr3y

7

• Spitfire

4

• kripton

4

Top autori în acest subiect

Va salut, am si eu un Capri functioneaza perfect. Vreau sa va spun ca un prieten la tras in banda ca sa pot receptiona posturile radio actuale. Va mentionez ca nu functioneaza pe plaja 88-108 MHz ci doar 9 MHZ eu i-am spus ca ma intereseaza de la 90 pna la 99 MHz. nu stiu cum se poate sa mearga pe 88-108?

Link spre comentariu

Mi-am reparat Capriul... nu chiar de tot. Trebuie reparat poten?iometrul de la balans, pentru c? din cauza lui uneori se aude doar pe unul dintre canale, iar ochiul magic nu se mi?c? deloc. Cu ochiul magic e o problem? interesant?: în partea din stânga este mai închis la str?lucire, apoi devine ceva mai str?lucitor, vine o zon? luminoas?, apoi devine din nou mai pu?in str?lucitor, apoi din nou închis la str?lucire; niciuna dintre suprafe?e nu î?i modific? dimensiunea, indeferent dac? un post se prinde bine sau nu; e de vin? aparatul sau ochiul magic? Pentru a trage acul indicator acolo unde trebuie trebuie neap?rat s? scot ?asiul din aparat? (acul indicator de A.M. (M.A.)) este dat mai la stânga, de exemplu când e pe Radio România Actualit??i îmi indic? Gotteburg; pe F.M. unde trebuie s? pun acul indicator când m? aflu cu condensatorul variabil la 65 M.Hz. : chiar în cap?tul din deapta scalei sau unde este punctule?ul dinainte de 66?).Aparatul mi-a f?cut o surpriz? pl?cut?: prinde Radio Guerilla undeva pe 72-73 M.Hz. (nu ?tiu care este exact frecven?a, din cauz? c? acul indicator de F.M. este bine trecut în stânga fa?? de 73). Nu i-am pus o anten? exterioar? (merge pe dipolul lui), a?a c? nu se aude super bine. A trebuit s? învârt roata de la condesatorul varibail de F.M. din cauz? c? a?a de la F.M. iar? alunec?...P?cat c? stau la bloc... la atelierul de repara?ii unde am dus radioul se prindea super bine R.R.A. (Radio România Actualit??i) pe U.M. (se prinde cât de cât ?i pe U.L.) - ?i asta doar cu antena de ferit?...

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Uite si schema. viewtopic.php?f=183&t=4549&st=0&sk=t&sd=a&start=300Sa ne spui si noua ce si cum ai reparat la el si eventual sa pui niste poze.Spor la treaba.

M-am uitat pe schema in partea de UKW si cred ca se poate trage in banda in mod elegant prin modificarea bobinelor L301, TR302 si eventual micsorarea citorva capacitati de pe aceste bobine.Din fericire blocul este cu Cond. variabil si nu cu variometru asa ca merita incercat.Ce mi-e tema la acest aparat este de starea claviaturii care e foarte greu de curatat. Am mai avut un esec cu aparatul unei cunostinte la care am cedat nervos dupa ce am incercat toate spraiurile posibile si tot nu a vrut sa revina la viata.Sper sa nu fie cazul si cu cel pe care l-am primit de curind :freaza:
Link spre comentariu

M-am uitat pe schema in partea de UKW si cred ca se poate trage in banda in mod elegant prin modificarea bobinelor L301, TR302 si eventual micsorarea citorva capacitati de pe aceste bobine.Din fericire blocul este cu Cond. variabil si nu cu variometru asa ca merita incercat.

Decat sa modific bobinele mai bine construiesc asa ceva : http://hse-radio.privat.t-online.de/ukw-zusa.htm

Ce mi-e tema la acest aparat este de starea claviaturii care e foarte greu de curatat. Am mai avut un esec cu aparatul unei cunostinte la care am cedat nervos dupa ce am incercat toate spraiurile posibile si tot nu a vrut sa revina la viata.Sper sa nu fie cazul si cu cel pe care l-am primit de curind :freaza:

Spray-urile nu fac toata treaba singure. Din cate am observat, acestea inmoaie murdaria .Cel mai des tu trebuie sa intervii cu o carpa, smirghel fin sau chiar comutarea butoanelor pana la plictiseala.
Link spre comentariu

Pentru Andr3y:La contacte FARA SMIRGHEL! Doar Contact spray! Un tip este doar de curatire: dizolva murdaria! Un alt tip: dizolva murdaria dar si unge! Este bine sa folositi ambele!Betisoarele (de urechi) cu vata sunt foarte utile...

Link spre comentariu

Eu am folosit wd40, sper ca e bun pentru orice. De smirghel, nu se pune problema pe contacte argintate, probabil. In cazuri extreme ( contacte inegrite prin oxidare ), cred ca se poate folosi o pasla abraziva cu granulatie de cel putin 320 ( culoare caramizie ), gen cele folosite pentru luciu oglinda la materiale inxidabile.

Link spre comentariu

granulatie 320 e deja prea mare,la nivel microscopic lasa numai canale...pt lustruire si refacere contacte argintate se poate folosi cu succes pasta de dinti-nu odata m-a scos din necaz-cateodata solutiile mai simple sunt mai eficiente...Binenteles metoda e buna cand elementul ce trebuie refacut se poate detasa din aparat :rade:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Eu am înc? o problem? ciudat? cu Capriul meu: dac? pun boxe externe merg ambele, atâta timp cât mufele sunt conectate astfel încât s? mearg? ?i difuzoarele aparatului; când bag "difuzor t?iat", se aude numai pe boxa din stânga...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări