Vizitator spon901 Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Vreau sa deschid o fereastra greu accesibila folosind un sistem electric actionat de un motor. M-am gandit sa folosesc un actuator de la antenele de satelit. E destul de ieftin si relativ robust. Are cineva idee cum se comanda acest actuator fara a folosi un pozitioner. Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 7, 2008 Partajează Postat Octombrie 7, 2008 Cele mai simplu cu doua comutatoare fiecare cu cate pozitii. Link spre comentariu
q_acdc Postat Octombrie 8, 2008 Partajează Postat Octombrie 8, 2008 Vreau sa deschid o fereastra greu accesibila folosind un sistem electric actionat de un motor. M-am gandit sa folosesc un actuator de la antenele de satelit. E destul de ieftin si relativ robust. Are cineva idee cum se comanda acest actuator fara a folosi un pozitioner.Se gasesc motoare pt fereastra pt tensiunea 220V alternativ si 24 vcc ,GEZE RWA 105E,E260N,E212,E205,E350N,E600,E680si sisteme manuale pt deschidere fereastra de la distanta Ol 90n,OL100,OL95. (cauta catalogul GEZE) Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 poate te ajuta cu ceva UCS (ultraflex control Systems) http://www.ultraflexgroup.it/ucs Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 As dori sa aflu va rog daca a facut cineva o astfel de automatizare aftermarket a unei ferestre de mansarda si ce produse a folosit ( eventual si firma sau de unde se cumpara actuatoarele, etc ).Am avut o tentativa de a-mi echipa geamul cu sistemul de la firma mama ( FAKRO ) insa cand a inceput sa ploua cu sute de euroi m-am lasat pagubas. La o adica e automatizare de secol 20, nu 21, de ce e atat de scump ?Un senzor de ploaie, centrala si doua actuatoare ieseau la 550 E + motajul . :|PS: Vad ca Geze are reprezentanta in Romania, exista un distribuitor de-al lor autorizat ? Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Revista Elektor a avut un articol in 2006 pe aceasta tema pe care il atasez. Daca cineva se incumeta sa inceapa constructia lui, sunt si eu interesat de un controller programat si eventual PCB-ul.Codul pt controller il am si il pun la dispozitie celor interesati. Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Foarte interesanta schema, insa doua remarci :1. De obicei codurile din microcontrolere nu merg bine sau deloc "de pe net" si e nevoie de oameni cu experienta care sa poata face si debug.2. Actuatorul era de fapt un motoras de stergator ; e destul de greu sa faci sa mearga bine un ansamblu mecanic si sa mai fie si fiabil peste ani ( actuatorul trebuie sa inchida geamul la ploaie, altfel esti trist ).In mod sigur, cel mai dragut gizmo pentru mine din schema asta este senzorul de ploaie. Link spre comentariu
radusa Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Nu pot spune daca codul este bun sau nu. Oricum nu este de genul "de pe net". Este din revista Elektor.Ce pot spune este ca Elektor este o firma germana, care are pagina net si scoate si o revista destul de importanta in germania. Pe net au la vanzare si multe kitturi sau produse asamblate care au aparut in articole din revista. Totodata, se pare ca au fost destul de seriosi in timp, in asa fel ca acum exista Elektor si in Anglia, Olanda, Spania, Franta, Italia, Portugalia si Brazilia. In ceea ce priveste actuatorul, mi se pare o idee f buna in a folosi un motor de stergator de parbriz. Simplitate, cost redus, si fiabilitate. Cate motoare de acest gen se strica? Cred ca f putine. Iar senzorul de ploaie tocmai de aceea e acolo, sa inchida geamul cand incepe ploaia si sa-l redeschida la 20' dupa ce s-a oprit. Ba mai mult, se poate programa un interval de temperatura in care geamul are voie sa stea deschis. Bineintales ca se poate trece si in mod manual pt deschidere-inchidere.Astept si alte pareri/comentarii, sa vedem care sunt punctele bune/slabe ale schemei (conceptului).Si aveti si codul, pt cine vrea sa-l studieze. Nu cred ca e prea complicat. Link spre comentariu
Vizitator raresh_p Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Pentru mine acum, lasand la o parte circuitul de logica, e important sa gasesc un actuator.Am fost azi la GEZE Pipera, insa pe langa faptul ca nu era nimeni care sa poata raspunde la intrebari tehnice, nici nu vindeau direct...A ramas sa vorbesc cu un distribuitor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum