Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor - Router Edimax BR-6104KP defect

Vizitator cipd

Postări Recomandate

Salutari si bine v-am gasit! Este prima oara cand scriu aici, si nu stiu daca am nimerit subforumul adecvat problemei mele. Va rog sa imi mutati topicul unde credeti de cuviinta daca am gresit, caz in care imi cer scuze anticipat.

Problema mea: am (de fapt nu e al meu, dar conteaza mai putin) un router Edimax, model BR-6104KP, destul de popular din cate am inteles, zice google bazat pe ADM5120 (orice o fi fiind chestia asta). Problema e ca de cateva zile nu mai merge, in sensul ca indiferent cate si ce cabluri am puse in porturi, stau aprinse doar ledurile de la USB1 si USB2 iar in pc imi vede "network cable unplugged". Pentru ca nu mai are garantie l-am desfacut ca sa vad daca s-a ars ceva vizibil, si iata ce am observat:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Acum, pozele sunt pentru voi, mai departe nu ma pricep si astept niste sfaturi/sugestii (imi cer scuze pentru calitatea pozelor, sunt facute cu telefonul). Se mai poate face ceva? Cineva mi-a spus prin telefon ca e posibil sa fi facut un condens in zona aia, ca e o punte acolo sau ceva de genul.. se poate inlocui? cu ce, de unde iau?

Va multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

3

• MifTy

2

• Dr.L

2

• cipcirip

1

Top autori în acest subiect

Vizitator cipd

am incercat, dar nu mai inteleg nimic daca apropii camera foto, se vede totul foarte in ceata. asa ca am facut un quick drawing in paint, sper sa te ajute. mi-am folosit toata priceperea :)

ce scrie in mijloc nu reusesc sa inteleg nici cu ochiul liber, este foarte foarte incredibil de mic.

Posted Image

ps: scuze pt raspunsul tarziu, momentan nu am internet acasa si pot scrie doar de la serviciu.

Link spre comentariu
Vizitator cipd

wooh.. um, ok :) multumesc,

aah.. nu stiu daca ajuta, dar am pus mana pe un multimetru si am facut niste masuratori (sper bine). astfel:

1-0 : 0,56 V

2-0 : 0 V

3-0 : 1,2 V

Notatiile in poza de mai jos.

Posted Image

Masa de la multimetru (firul negru) in 0, iar cel rosu pe rand in 1, 2 si 3 (nu garantez pentru precizia multimetrului, model UNI-T M890G).

deci ceva tensiune e pe acolo, insa nu stiu daca cea care trebuie.. orisicum, am sa incerc sa caut acest tranzistor prin oras, poate-poate.

Link spre comentariu

ceata dispare daca activezi functia de macro(speciala pt scris,distante mici etc)zona aia e mai maronie,deoarece tranzistorul a lucrat cald,nu e neaparat arsverifica tensiunile date de sursele interna(cate o bobina si un integrat mc34063 pt 1 sursa,cauta datashneetul integratului sa vezi cum vin componentele p-acolo),trebuie sa ai 5v pt usburi si parca(unele pe tensiunea asta merg) 3,3v pt cipurile logice

Link spre comentariu
Vizitator cipd

Laci: nu am gasit asa ceva nicaieri :(Dr.L: nu prea stiu exact cum si ce sa masor..am sa explic ce am facut, poate ceva ceva e bine pe acolo. condensatorii de langa prima bobina (cea mai aproape de usb-uri) au 4.94V fiecare, ceea ce pare bine, nu? deasemenea, am masurat si porturile usb in sine si au 4.94V.la a doua bobina, condensatorii aia doi de langa ea au 3.03V fiecare. sunt doua integrate (de 8 pini) in dreapta acestei bobine, par identici (dar nu scrie acelasi lucru pe ei).pentru cel mai apropiat de bobina(Q1): - intre pinul 4 (GND) si 6 (Vcc) am -(?!)8.26V - intre 4 si 1 (switch collector) am 1.52V - intre 4 si 2 (switch emitter) am tot 1.52V - intre 4 si 8 (driver collector) am -8.25V - intre 8 si 2 am 9.90Viar pentru cel de-al doilea (U1): - intre 4 si 6 am 13.05V - intre 4 si 1 am 11.5V - intre 4 si 2 am 0.46V - intre 4 si 8 am 12.90V - intre 8 si 2 am 12.46Vnu stiu daca ajuta masuratorile astea..mai departe, e controllerul ala mare patrat pe care scrie ADM5120P (care frige), numai smd-uri prin-prejur, mai e si acel tranzistor de care a pomenit si Laci (care frige ca naiba!) si o mana de condensatori unul langa altul dupa el. apropo, acei condensatori au cam asa: unul 0V, trei din ei 1.78V si doi din ei 3V.la porturi, orice combinatie incerc intre cei 4 pini ai portului (ca 4 sunt "liberi") am 0 peste tot.eiii.. ajuta cu ceva informatiile astea? :(

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihaita

Salut!Si eu am un router identic, cu aceeasi culoare inchisa in jurul tranzistorului cu pricina, aproximativ aceleasi tensiuni si tot de aceeasi hiba sufera. Ledurile se aprind si raman asa.Am reusit sa identific tranzistorul pe net, este vorba de BCX56 NPN in format SOT89, in Cluj exista la Telezimex cu 4 lei parca. Nu stiu insa daca ar rezolva problema. Al meu nu frige, e doar caldut.Daca mai aveti idei le astept cu drag si va multumesc anticipat.Mihai[attachment=0]IMG_7284X.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări