Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CONECTARE IN PUNTE A DOUA AMPLIFICATOARE

Vizitator FLORIAN

Postări Recomandate

Vizitator FLORIAN

poate ca par un pic idiot,totusi am o punte {kit cumparat de la o firma}cu tda 7294.toate bune,numai ca fiind un pic curios,am luat 2 kituri separate cu acelasi integrat si de la aceeasi firma,si le-am conectat in punte cu defazor pe intrare.surpriza,se auzeau mai in forta decit puntea originala!la aceeasi calitate a sunetului.oare de ce?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• djlove

2

• baga

1

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Sint 2 cai diferite de legare in punte, la cele 2 montaje. Primul probabil ca foloseste o fractiune din semnalul de iesire al unuia din c.i. (stapinul), si-l baga in intrarea inversoare a celui de al doilea (sclavul). Iar ce ai facut tu, cu defazor, e mai corect, dar poate baga si o mica amplificare in plus.

Link spre comentariu
Vizitator FLORIAN

am alimentat ambele montaje de la aceeasi sursa,+/- 28 v cc.pina la urma ma gindeam sa deconectez puntea de firma astfel incit sa am 2 etaje separate si se le alimentez cu semnal din defazor.va avea randament mai mare,dupa cum se vede.....

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

eu am un astfel de amplificator cu 2 tda 7294 in punte alimentata la +-38v si 20amperi, 4 astfel de circuite. o am facuta de aproximativ 5-6 ani si merge foarte bine pe 8ohmi si chiar si pe 4 ohmi.

Link spre comentariu

Langa fiecare integrat sunt doua rezistente care seteaza amplificarea.Daca raportul acelor rezistente este acelasi la amandoua kituri,nu ar trebui sa poti face diferenta intre ele.Daca unul are amplificare mai mare ,se va auzi el mai tare ca alalalt,dar va ajunge si ma repede la puterea maxima.De exemplu,la kitul in punte de la firma ajungi cu butonul de volum aproape la maxim pana ii "blana",dar la kiturile care le-ai pus tu in punte nu ajungi cu volumul la maxim pentru ca distorsioneaza urat,ca sa se auda ca celalalt dai volumu numai umpic mai mult de jumate.Sper ca ai inteles ce vreau sa spun.Daca nu e asa cum zic eu inseamna ca cei de la firma pe kitul in punte ori nu au pus rezistentele egale la ambele integrate(improbabil),ori integratele sunt de o calitate indoielnica(totusi nu prea cred ca exista integrate atat de naspa nici alea de pe vapor).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări