Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina de spalat imi incalzeste prizelece sa ii fac ?

Vizitator madtex

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

2

• Stefan

2

• Dr.L

2

• Badman

1

Top autori în acest subiect

Impamantarea are rol exclusiv de protectie (aparatul in sine functioneaza FARA impamantare)."Incalzirea prizei" se produce din cauza curentului mare + rezistenta de contact mare (presiunea exercitata de lamelele care constituie piesele de contact ale prizei pe piciorusele steckerului e redusa din cauza solutiei constructive, bazata - solutia ieftina - pe elasticitatea materialului, cel mai adesea necorespunzatoare; odata "incinsa" priza, materialul isi pierde bruma de elasticitate; introducerea si scoaterea repetata a steckerului, oxidarea cauzata de incalzire, produc cercul vicios al cresterii in continuare a rezistentei de contact pana se ajunge la topirea suportului (daca e din plastic) sau incingerea si arderea izolatiei cablului care ajunge la priza (pentru suportii ceramici - din anumite puncte de vedere suportul ceramic e mai prost, putand conduce la deteriorarea partii ingropate a instalatiei!)Experienta proprie: priza cu impamantare, situata langa baie, a inceput sa fumege la a 3-a spalare cu incalzire (Automatic Super, 2300W incalzitor + 350W motor); la scoaterea stecherului (turnat) din priza, unul din picioruse s-a desprins din plasticul incins pana la topire (ce contact o fi avut cablul cu acel piciorus?). Am taiat ce a a mai ramas din stecker si am inadit cablul (pe vremea aia aveam vreo 8 m de cablu cu masina!) cu cablul necesar pentru a ajunge pana la tabloul electric de aceeasi sectiune (parca era 3 x 1,5 sau 2,5), unde l-am conectat la cea de-a 3-a pereche de sigurante fuzibile (unde era conectata doar soneria!)(reechipate cu fuzibile de 16 A). Mentionez ca inadirea s-a realizat prin lipire cu cositor si izolare cu banda PVC (relativ rara in acea epoca, dar era oricum in afara baii); buclele de contact in tablou, cositorite; singura deconectare era realizata prin desurubarea sigurantelor (care nu s-au ars niciodata). Nu s-a mai incalzit nicaieri alimentarea masinii in perioada de 12 ani cat a functionat pana ne-am mutat. Singura problema e de natura estetica (unii nu suporta "matze" sau cabluri sau pat de cabluri aparente); de remarcat ca am eliminat orice cuplaj priza/stecker.Actualmente am o masina cu incalzitor de putere mai mica ("economica"; de fapt cantitatea de energie pentru incalzit 1 litru de apa cu 1 grad e aceeasi, dar dureaza ceva mai mult), alimentata de la o priza instalata pe un circuit "revizuit" la renovarea apartamentului.Succes!

Link spre comentariu

asa pateam cu vechile prize romanesti care in timp au cedat si cu instalatia pe aluminiu. am trecut pe cupru si prize schneider electric. tabloul cu sigurante tot schneider electric.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări