Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator casti si preamplificator de linie

Dj_Dog

Postări Recomandate

ma gandeam sa fac un amplificator pt casti si in acelasi timp sa aibe o iesire pt linie pentru a-l putea folosi si ca preamplificator

ca exemplu vreau sa fac ceva asemanator

Posted Image

dar de aici apar nelamuririle

pot folosi 6h7c in schema asta??? sau ce modificari trebuiesc aduse schemei pentru a putea folosi 6h7c??

este buna schema pt ce am eu nevoie?

multumesc de raspunsuri!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

7

• Dj_Dog

5

• Kosmin

3

• blue

3

Top autori în acest subiect

nu e asta o problema, ca oricum castile au impedanta de cel putin 32 ohmi pe canal

eu ziceam de puterea pe care o poate duce un 6h7c comparativ cu castile din ziua de azi(un 6h7c duce chiar si 2-3w) ori pt casti e cam multicelpentru casti incearca cu e88cc si il poti folosi si ca preamp daca pui mai multe triode(si din etajul de preamplificator la ampu de casti iei semnalul si il duci mai departe catre ampliful final)
Link spre comentariu

da ar fi o idee cu e8cc dar cand am avut asa ceva o unda de prostie mi-a shoptit ca nu am nevoie de ele si mai bine le dau la cineva care are nevoie :bataie am sa incerc totusi ori cu ecc82 cum e in schema si cu 6h7c si 8c si vad care ma satisface cel mai mult am un toroidal cu 131V / 0.35 si 25V/2A si ma gandeam sa il folosesc pe asta macar pt teste ( pe partea de 25V as putea sa alimentez filamentul unei 30TZ pt redresare)

Link spre comentariu

Eu zic ca in schema propusa, nici o lampa, oricit de puternica, nu va asigura la casti un nivel sonor corespunzator. (adica se va auzi foarte incet) Asta datorita rezistentei mari (180K) din catod. Gindeste-te: alternanta pozitiva e cind trioda se deschide, deci trage cond. de iesire la +. Alternanta negativa e cind trioda incepe sa se blocheze, deci trage rezistenta de 180K la masa. Ce efect poate avea o rezistenta de 180K asupra unor casti de 32 ohmi sau mai mult, sa zicem (in mod exagerat pentru niste casti moderne) 1K?

O schema de genul asta http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Tub ... /index.htm merita experimentata cu 6h7c (6n7s) si cred ca ar merge (suna) foarte bine. Bineinteles, "experimenta" nu inseamna doar o inlocuire brutala a lampii, ci o recalculare a schemei. Eu nu prea ascult la casti asa ca nu am sa construiesc de graba un amplif pentru casti, dar ii respect pe cei care asculta la casti pentru ca intr-adevar, daca tot sistemul e OK suna demential.

Link spre comentariu

nu e asta o problema, ca oricum castile au impedanta de cel putin 32 ohmi pe canal

Nu trebuie sa te pacaleasca "puterea" lampii...Pentru un tub, 32 ohmi reprezinta o valoare redusa a impedantei de sarcina, deci etajul de la iesire trebuie sa prezinte o impedanta de iesire redusa.Insa configuratia de repetor pe catod nu garanteaza in sine o impedanta de iesire redusa: mai este necesar si ca trioda de la iesire sa fie cu Ri redusa (si transconductanta ridicata), ceea ce nu este cazul la 6N7S.De aceea, tuburi gen 6N6P (sau chiar 6S19P) pot fi o alegere mai buna pentru trioda de iesire, caz in care pentru un curent de valoare rezonabila prin tub (necesar in acelasi timp si pentru a putea asigura acea impedanta de iesire redusa), trebuie ca R din catod sa fie redusa muuult ca valoare: pana la urma, ceea ce doresti este totusi un amplificator OTL care, chiar daca este necesar a livra o putere redusa (<0,2W), trebuie totusi sa fie capabil sa conduca sarcini cu impedante reduse, de "numai" 32 ohmi.In acelasi timp, condensatorul de cuplaj de la iesire trebuie ales cu valoare mai mare, pentru 32 ohmi poate ajunge in zona sutelor de uF (in functie de limita inferioara a benzii de frecventa ce trebuie redata).
Link spre comentariu

Tuburile de tip 6sn7 nu pot debita pe 32 ohm din cauza celor explicate de Depanator ,pt aceasta ai nevoie de tuburi de putere mai mare. Eu am postat schema unui amplificator pt casti cu PL504 in configuratie de trioda si pot spune ca nici acesta nu are rezistenta interna suficient de mica pt. un transfer corect de putere pe 32 ohm ,asa ca parerea mea este sa te orientezi pt un tub 6080 sau ceva asemanator !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări