Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lac pentru cablaj ?

ALEKS

Postări Recomandate

As avea nevoie de o informatie: ce tip de lac sau ce tip de orice alta substanta as putea pulveriza peste cablaje dupa ce am lipit terminalele pieselor ? Ma intereseaza ca placile de cupru sa-si pastreze culoarea (sa nu oxideze sub actiunea oxigenului din aer). Am vazut ceva asemanator prin anii '90 la placile de la subansamble industriale produse de ICE Felix: unse cu un fel de lac si pe partea cu piese, chiar si peste piese si pe partea fara piese.Cine stie o posibila rezolvare la aceasta solutie ?ALEKS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

6

• Stefan

4

• ALEKS

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

Alea erau chiar imbaiate in lac, ptr siguranta la agrsiuni fizice, beleaua e ca dezlipesti greu ceva de pe placa.Daca vrei sa ramina lucios, da-i cu sacîz topit in spirt cu o pensulica, asta chiar inaite de lipitul pieselor, ajuta mult.

Link spre comentariu

Alea erau chiar imbaiate in lac, ptr siguranta la agrsiuni fizice, beleaua e ca dezlipesti greu ceva de pe placa.Daca vrei sa ramina lucios, da-i cu sacîz topit in spirt cu o pensulica, asta chiar inaite de lipitul pieselor, ajuta mult.

e foarte buna metoda asta si o folosesc si eu dar nu e deloc estetica . placile acoperite cu lac (solder mask) arata mult mai bine si de cele mai multe ori estetica conteaza . si eu caut o substantra pentru acoperirea pcb-urilor dar nu reusesc sa relizez ceva frumos cum au realizat altii. :speriat
Link spre comentariu

de pe site-ul TME !"Livrare prin GLS:Aceasta este o modalitate de livrare standard. Costul total al livr?rii unui colet de pân? în 30 kg este de 7,90 EUR."in schimb in top-ul paginii scrie: preturile pentru pachetele (si apare un colet) 0.00Euro :da ce sa mai inteleaga si romanu ? ca se intampla si la case mai mari ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări