ALEKS Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 As avea nevoie de o informatie: ce tip de lac sau ce tip de orice alta substanta as putea pulveriza peste cablaje dupa ce am lipit terminalele pieselor ? Ma intereseaza ca placile de cupru sa-si pastreze culoarea (sa nu oxideze sub actiunea oxigenului din aer). Am vazut ceva asemanator prin anii '90 la placile de la subansamble industriale produse de ICE Felix: unse cu un fel de lac si pe partea cu piese, chiar si peste piese si pe partea fara piese.Cine stie o posibila rezolvare la aceasta solutie ?ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Alea erau chiar imbaiate in lac, ptr siguranta la agrsiuni fizice, beleaua e ca dezlipesti greu ceva de pe placa.Daca vrei sa ramina lucios, da-i cu sacîz topit in spirt cu o pensulica, asta chiar inaite de lipitul pieselor, ajuta mult. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Alea erau chiar imbaiate in lac, ptr siguranta la agrsiuni fizice, beleaua e ca dezlipesti greu ceva de pe placa.Daca vrei sa ramina lucios, da-i cu sacîz topit in spirt cu o pensulica, asta chiar inaite de lipitul pieselor, ajuta mult.e foarte buna metoda asta si o folosesc si eu dar nu e deloc estetica . placile acoperite cu lac (solder mask) arata mult mai bine si de cele mai multe ori estetica conteaza . si eu caut o substantra pentru acoperirea pcb-urilor dar nu reusesc sa relizez ceva frumos cum au realizat altii. Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Se poate folosi un spray cu lac, conditia e sa fie un strat fin, ca daca incepe sa curga, aliluia frumusete. Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 eu folosesc asa ceva http://www.tme.eu/katalog_pics/d/9/5/d9 ... 10_200.jpg Flux spray SK10, colofoniu activ Link spre comentariu
utzy Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 De unde l-ai luat?...se poate procura online? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Da, e de la TME. @Sofian, cum se comporta? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 mai exact,aici si e ~17 ron(+transportul) Link spre comentariu
sofian Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Super este SK10, eu numai din asta folosesc Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 bine ca acum ziceti si voi :cry: poate mai baga peste cateva luni transportul gratuirt Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Nu mai e transportul gratuit?(bine ca mi-am facut stocul ) Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 o fi pt comanda de 1 mil,nu pt 20 ron Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 No problem, oricum nu dau comanda la ei doar pt atata lucru. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 de pe site-ul TME !"Livrare prin GLS:Aceasta este o modalitate de livrare standard. Costul total al livr?rii unui colet de pân? în 30 kg este de 7,90 EUR."in schimb in top-ul paginii scrie: preturile pentru pachetele (si apare un colet) 0.00Euro ce sa mai inteleaga si romanu ? ca se intampla si la case mai mari ? Link spre comentariu
claudio Postat Octombrie 6, 2008 Partajează Postat Octombrie 6, 2008 eu am o nelamurire: care e scopul folosirii SK10?multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum