meeteeka Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Buna dimineata/ziua/seara/noaptea.Oameni buni, asa cum veti vedea pe parcurs sunt un diy-er/depanator de scule (nu-mi place sa cheltuiesc).Asadar... am pus mana pe 3 bucati heatgun (doua Black&Decker si 1 ProMax - toate functioneaza pe acelasi principiu si la aceleasi tensiuni), evident defecte (rezistentele arse). In rest arata impecabil, motorasele sunt functionale, la fel si restul componentelor (diode, conzi, comutatoare). Acum marea problema: motorasul este inseriat cu rezistenta (care este facuta praf) si nu pot reface circuitul pentru ca nu am nicio valoare trecuta pe el.Pe toate scrie 2000 W.Va rog sa ma ajutati si pe mine cu chestia asta.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
alex23 Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Salut. se pare ca singurul defect pe care l-ai constatat sunt rezistentele electrice de incalzire al aerului. Spui ca sunt facute praf adica intrerupte banuiesc, motorasele spui ca sunt functionale dar asta e problema ca nu stii la cat se alimenteaza, deci le-ai probat si mesg e bine. Ce pot sa-ti spun asa din experienta mai toate motoarele si motorasele pe care le-am gasit inseriate cu rezistenta prin diferite aparate erau de 12V nu ramane decat sa incerci la tensiunea asta sa vezi daca sufla un debit de aer consistent.Scuze pt calitatea pozei dar mai bine de atat nu pot desena cu mouseul in paint. Problema mai grava la astfel de circuit este atunci cand se intrerupe rezistenta intre punctele A si C, in acest fel toata tensiunea retelei va intra in motoras fara absolut nici o retinere, asta ducand automat la schimbarea motorului Numai bine, bafta Link spre comentariu
meeteeka Postat Octombrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Ce pot sa-ti spun asa din experienta mai toate motoarele si motorasele pe care le-am gasit inseriate cu rezistenta prin diferite aparate erau de 12V nu ramane decat sa incerci la tensiunea asta sa vezi daca sufla un debit de aer consistent.La tensiunea asta motorasul e cam bleg... si mi-e cam teama sa le bag la mai mult pentru ca as vrea sa le reintregesc pe toate. Problema mai grava la astfel de circuit este atunci cand se intrerupe rezistenta intre punctele A si C, in acest fel toata tensiunea retelei va intra in motoras fara absolut nici o retinere, asta ducand automat la schimbarea motoruluiMai uita-te inca o data la poza aia si vezi unde ai gresit... mie, cel putin, imi cam suna ocupat Link spre comentariu
nelu F Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Omul a incercat sa te ajute. A gresit, e vorba de portiunea BC. Inainte sa-i faci observatie in asemeanea mod (mai ales smilies-urile) era potrivit un "Multumesc" macar pentru bunavointa de care a dat dovada. Sper sa "sune ocupat" si cand altii vor vrea sa te "contacteze" cu intentia de a te ajuta. Link spre comentariu
meeteeka Postat Octombrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Omul a incercat sa te ajute. A gresit, e vorba de portiunea BC. Inainte sa-i faci observatie in asemeanea mod (mai ales smilies-urile) era potrivit un "Multumesc" macar pentru bunavointa de care a dat dovada. Sper sa "sune ocupat" si cand altii vor vrea sa te "contacteze" cu intentia de a te ajuta.Imi cer scuze... am avut o zi deloc buna.Daca te uiti in celelalte post-uri vei vedea ca nu sunt magar... parerea mea.In final, multumesc pentru ajutor si observatie.l.e.: Ca sa ma contrazic putin si sa fiu caustic, cred ca erau suficiente primele 3(trei) fraze...A treia.... suna cam... deplasat (???). Iti voi darui o voodoo doll ca sa aiba efect asupra mea si ultima fraza... cat despre smile-uri, le foloseste cine vrea/poate....Pace si electroni ! Link spre comentariu
alex23 Postat Octombrie 4, 2008 Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Imi cer scuze, se mai intampla nu am vr sa degenereze acest post in discutii si in contraziceri.intradevar era vb de portiunea BC, am vrut doar sa fiu de ajutor. numai bine Link spre comentariu
meeteeka Postat Octombrie 4, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Imi cer scuze, se mai intampla nu am vr sa degenereze acest post in discutii si in contraziceri.intradevar era vb de portiunea BC, am vrut doar sa fiu de ajutor. numai bineNu trebuie sa te scuzi. Iti multumesc ca mi-ai acordat putin din timpul tau liber incercand sa ma ajuti.Nenea cu care "m-am luat la tranta" era binevenit cu o sugestie care sa ma ajute si, de ce nu, cu o observatie eleganta, asa cum am scris in postul de mai sus. Daca ma intrebi pe mine, chiar si fara limbajul aferent, ala a fost comportament de satra. Dar asta e doar opinia mea.Multumesc inca o data si multa bafta in tot ce intreprinzi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum