Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri si leduri ... leduri activate de musica din pc

Vizitator occult

Postări Recomandate

• Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• viospatariu

10

• Abram Burel

5

• paul14

5

Top autori în acest subiect

pentru cei care sunt mai experti in asta..:-Folosind aceiasi schema si aceleasi piese nu cred ca ar functiona la 230V cu spoturi colorate :-?Dar ce piese trebuie schimbate,eventual adaugate pentru a functiona la tensiunea de la priza..ma gandesc ca direct va veni rezistenta mai mare...dar in legatura cu tranzistorul...trebuie inlocuit cu altceva?:-?Rog un raspuns si putine indicatii daca se poate :jytuiyu Multumesc.

Link spre comentariu

Pt cei care folosesc pleonasme ,raspunsul e o analogie:Daca ti in mana un led,nu te curenteaza;Daca ti in mana un spot la 220... :nebunrau: .Pt a nu avea un numar impresionant de MB arse de la spoturi/220 ,trebuie separare galvanica cu un optotriac care comanda un triac a carui sarcina sant spoturile.

Link spre comentariu

am decis sa nu mai deschid alt subiect asa ca postez aici: ma poate ajuta cnv cu o schema pt asa ceva?:

in principiu inteleg si eu despre ce este vorba. un vu metru cu mai multe canale, dar banuiesc ca as avea nevoie si de un controler dupa vu-metru. cred ca trebuie si un triac care sa comande baghetele...presupun.

si am mai observat cv in video:la primele doua baghete ledurile sunt comandate individual

sunt incepator in programarea uC!dar prind repede cu putin ajutor :bataie

astept raspunsuri,indrumari,sfaturi.

ms

Link spre comentariu
Vizitator andreilica

Am facut circuitul acela cu ledurile care danseaza pe muzica dar intampin urmatoarea problema. Ele se aprind foarte incet cand sunt date pe modul ,,dansant''. Am folosit un tranzistor 2n5551 recomandat de un prieten(el a facut cu asta si i se aprind super tare). Am pus 12 led-uri, serii de cate 4 legate in paralel, la o alimentare de 12V. Ce i-as putea face?( nu vreau sa desfac circuitul pentru ca este asezat frumusel in carcasa, lipit, izolat foarte bine) Va multumesc!P.S: Sa treceti cu ochiul si pe postul meu de la sectiunea incepatori, va rog frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări