Vizitator tyc Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Rezistenta se leaga pe fiecare sir de leduri ,in serie cu sirul,indiferent daca e intre sir si plus sau daca e intre sir si minus. Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 aha...am intelessi in legatura cu dioda de pe semnal??ce rol are??citisem ceva de o dioda legata la semnal de aia intreb Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 12, 2010 Partajează Postat Decembrie 12, 2010 Ca sa nu se prajeasca calcu' ,asa ,din intimplare.Daca te tine sa-i pui un opto e si mai bine. Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 13, 2010 Partajează Postat Decembrie 13, 2010 pentru cei care sunt mai experti in asta..:-Folosind aceiasi schema si aceleasi piese nu cred ca ar functiona la 230V cu spoturi colorate :-?Dar ce piese trebuie schimbate,eventual adaugate pentru a functiona la tensiunea de la priza..ma gandesc ca direct va veni rezistenta mai mare...dar in legatura cu tranzistorul...trebuie inlocuit cu altceva?:-?Rog un raspuns si putine indicatii daca se poate Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 14, 2010 Partajează Postat Decembrie 14, 2010 Pt cei care folosesc pleonasme ,raspunsul e o analogie:Daca ti in mana un led,nu te curenteaza;Daca ti in mana un spot la 220... .Pt a nu avea un numar impresionant de MB arse de la spoturi/220 ,trebuie separare galvanica cu un optotriac care comanda un triac a carui sarcina sant spoturile. Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 17, 2010 Partajează Postat Decembrie 17, 2010 am realizat si eu schema...dar..problema...ledurile sunt aprinse si licare fara macar sa fie conectate la semnal )chiar nu stiu ce sa'i mai fac...idei cineva??ati mai patit??un sfat va rog Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Posteaza ce sch ai folosit,ce componente,ce leduri ,tranzistori,etc. Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 leduri de 3V....rezistenta 47ohmi....tranzistor BD135posibil sa fii pus tranzistorul cum trebuie :-?...sa pun emitorul la colector sau invers :-? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 leduri de 3V....rezistenta 47ohmi....tranzistor BD135posibil sa fii pus tranzistorul cum trebuie :-?...sa pun emitorul la colector sau invers :-?Emitorul trebuie sa fie la - ;colectorul e bine pus...capsula asta e TO126,nu are baza la mijloc. http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=116021 Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 l'am intorsca incerc cu el invers poate merge...si....a scos fum deci credca era bine cum era pus...poate altceva e defect :-s Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Noul tranzistor verifical,indentifica terminalele si dupa ai lipestel. Link spre comentariu
viospatariu Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 ok...mersi mult de ajutor "tyc"revin dupa ce o sa il refac Link spre comentariu
ionu x Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 am decis sa nu mai deschid alt subiect asa ca postez aici: ma poate ajuta cnv cu o schema pt asa ceva?: in principiu inteleg si eu despre ce este vorba. un vu metru cu mai multe canale, dar banuiesc ca as avea nevoie si de un controler dupa vu-metru. cred ca trebuie si un triac care sa comande baghetele...presupun. si am mai observat cv in video:la primele doua baghete ledurile sunt comandate individual sunt incepator in programarea uC!dar prind repede cu putin ajutor astept raspunsuri,indrumari,sfaturi. ms Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 22, 2010 Partajează Postat Decembrie 22, 2010 E o orga de lumini cu multe canale,intradevar trebuie controlata cu uC si optica e cu leduri comandate cu MOS. Link spre comentariu
Vizitator andreilica Postat Decembrie 24, 2010 Partajează Postat Decembrie 24, 2010 Am facut circuitul acela cu ledurile care danseaza pe muzica dar intampin urmatoarea problema. Ele se aprind foarte incet cand sunt date pe modul ,,dansant''. Am folosit un tranzistor 2n5551 recomandat de un prieten(el a facut cu asta si i se aprind super tare). Am pus 12 led-uri, serii de cate 4 legate in paralel, la o alimentare de 12V. Ce i-as putea face?( nu vreau sa desfac circuitul pentru ca este asezat frumusel in carcasa, lipit, izolat foarte bine) Va multumesc!P.S: Sa treceti cu ochiul si pe postul meu de la sectiunea incepatori, va rog frumos! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum