Dr.L Postat Ianuarie 17, 2010 Partajează Postat Ianuarie 17, 2010 Dar vezi ca s-a mai discutatChiar eu am zis o serie de imbunatatiri schemei (care e prea simplificata pt a merge asa de bine) Link spre comentariu
Vizitator catalin89 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Salut.Imi poate spune si mie cineva daca folosesc schema de la primul link doar ca in loc de 4 leduri pun 16 merge si le conectez la sursa de 12v cablul negru cu galben de la pc merge.Am leduri rosii de 5 mm si nu stiu cati volti au cred ca 2. Link spre comentariu
Vizitator catalin89 Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 sall am realizat si eu acest montaj , dar in loc de tip31 , am folosit bd137 si vreo 32 leduri si functioneaza foarte bine dar am mai citit pe forum ca ii pericol in caz ca se arde tranzistorul si poate sa iti bage 12V in placa de sunet poti sa intri si aici pt ca o sa gasesti cateva scheme http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga.htmDj Alex deci functioneaza daca pun mai multe pe aceeasi schema eu am luat o resistenta bd243c philipnes asa scrie pe ea. Dr.L -am editat eu spatiul gol... Link spre comentariu
Dj Alex Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 da poti sa pui eu am legat cate 4 leduri in serie si am pus 8 grupe de cate 4 leduri si in loc de tip31 am folosit bd137 Dr.L -NU mai cita aiurea. E clar ca lui ii raspunzi Link spre comentariu
Vizitator robi09 Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Vreau si eu sa realizez aceasta schema : http://www.danielandrade.net/2005/12/06 ... king-leds/ . Dar am cateva intrebari : Se poate arde ceva din calculator? Si daca se poate arde cum pot proteja calculatorul? Pot sa leg schema direct la boxele de la calculator ? Daca da .. cum ? Cu stima , Robert Constantin . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 S-a mai discutat,e asa de greu sa citesti?Chiar topicul asta,are 4 paginiDar e bine ca ai postat unde trebuie Link spre comentariu
Vizitator robi09 Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Am observat ca sa mai discutat , dar nu prea in amanunt si ceea ce am intrebat cred ca va fi util la mai multe persoane nu numai mie. Unde leg firele in boxele pentru calculator? Ca sa protejez PC-ul cand conectez direct la calculator ce sa folosesc ? ( nu am gasit raspuns in acest topic ) Link spre comentariu
Vizitator cristinr1 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Am facut si eu prima schema si a iesit destul de dragut ... Le-am bagat intr-o carcasa de la niste boxe mai vechi si uitati ce a iesit ... http://www.youtube.com/watch?v=Tc7aRMW4sow Mie chiar imi place. Link spre comentariu
Vizitator robi09 Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Cum ai legat mai multe becuri ? Imi poti explica cum ai facuto pe scurt? Mersi. Link spre comentariu
Vizitator cristinr1 Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Pai e simplu..... Ai o tensiune sa zicem 12 V cea cu care alimentezi circuitul ok ? Asa... dupa sa zicem ca ai leduri de 3V, sa zicem ... Pui 4 leduri in serie sa le poti alimenta la 12V fara sa se arda si dupa faci cate grupe vrei tu de cate 4 leduri si le legi in paralel cu prima grupa ... Daca nu ai inteles ia id meu speedcristi si iti explic mai bine Ceva in genul la desenul facut de mine de mai jos si pui in continuarea la celelalte unde sunt punctele cate vrei .. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Atentie ca trebuie si rezistente.. Link spre comentariu
Vizitator robi09 Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Am realizat prima schema , si in loc de 4 leduri de 3 V am pus un led de 12 V , si nu merge , nu palpaie , la-m bagat in out la pc. Asta am facut eu : http://www.imagehost.ro/pict/111813184b99169e955ec.JPG cu ce am gresit ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Pai ai gresit conexiunile,semnaul din pc trebuie sa intre in baza tranzistorului Trebuie sa respecti schema aia intocmai Link spre comentariu
Vizitator robi09 Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 pai am legat firul acela alb de la P2 ( semnalul din pc ) la baza ledului unde se formeaza un nod cu firul alb , ledul si un fir spre buton . Nu este acelasi lucru cu ce zici tu? Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Inverseaza firul alb cu tresa metalicaAia cred ca e buba Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum