Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leduri si leduri ... leduri activate de musica din pc

Vizitator occult

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare...daca inlocuiesc ledurile cu becuri de 220V si le alimentez de la priza,tranzistorul TIP31 mai e potrivit pt. a face fata??? :freaza: pls help

dac?-?i arde de becuri la re?ea, pui tiristoare sau triace de puterea necesar?, comandate de tip-ul ?la!!!!în plus, mai trebuie s? faci ?i separare galvanic? între sursa de semnal ?i montaj... nu vrei s?-?i afumi pc-ul nu???? :rade: în fine, aten?ie la cum lucrezi circuitul, c? nu e glum? dac? ai aliment?ri direct de la priz?, f?r? separ?ri galvanice!!!!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 96
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

10

• viospatariu

10

• Abram Burel

5

• paul14

5

Top autori în acest subiect

Vizitator franzy

Salutare tuturor. Am gasit pe internet (reteaua international minune) un circuit dragutz care oricare incepator il poate face.Link-ul paginii este urmatoarea : http://www.danielandrade.net/2005/12/06 ... king-leds/Este vorba despre un simplu circuit din cate am inteles cre foloseste 4 Leduri, un tranzistor TIP31, un interuptor, o mufa male pentru a fi folosita in placa audio si o sursa de 12v.Din acel tutorial am inteles ca dupa ce sa montat circuitul se poate folosi in placa audio ca o jucarie :| ce vreau sa spun este ca circuitul poatesa ilumineze ledurile atunci cand este Pc-ul reproduce musica si in acelasi timp LED-urile "danseaza" pe ritmul muzicii. Din cate am vazut in video circuitul are o mica intarziere cu ledurile.Am gasit un alt video cu un alt caz in care ledurile "danseaza" exact ritmul muzici care este reprodusa din Pc. As dori sa stiu daca cineva are vreo idee cum a fost transformat circuitul sau daca a folosit un alt circuit facut de el, in acest caz as dori sa stiu daca cineva poate face acest circuit. :O Aici e video-ul cu circuitul nou in functionare.

Daca cineva are vreo idee despre cum este "gandit" si construit va rog HELP :d
Salut.Chiar aseara am construit asa ceva.Exact de pe acel site.Sa stii ca intarzierea se ralizeaza din cauza camerei de filmat.La fel m-am speriat si eu prima oara,si am zis -ce-o fi o fi-.Si m-am apucat de treaba.Daca vrei sa vezi video facut de mine ai id aici. Yonu7z_08 .Si iti pot da mai multe detalii.;).salut..astept sa ma bagi in lista
Link spre comentariu

Am facut si eu cu varianta modificata de mister_rf de pe softpedia. Are rezistente si condensatori. Am incercat sa pun un filtru de joase dar am conectat ceva gresit si s-a ars. Acum cateva zile am proiectat in EAGLE cablajul, micile modificari fiind facute cu ajutorul lui mister_rf. Daca vrea cineva sa caute pe softpedia la electronice sau sa imi dea PM.

Link spre comentariu

Am incercat si eu "jucaria" de la inceputul subiectului dar ii trebuie semnal destul de mare, placa mea de sunet nu aprindea ledurile decat la maxim.Eu nu pot lasa maxim din calculator deoarece am amplificator dupa si imi distorsioneaza ca naiba daca dau maxim din calculator.Nu este o schema care sa aiba si ceva amplificare intensiune?Cu respect Sergiu.

Link spre comentariu

pe scurt: folosi?i un splitter, ca s? ave?i semnal ?i pentru sta?ie, ?i pentru vumetru (c? în esen??, asta e ce vre?i voi s? face?i), iar dac? semnalul e prea slab, intercala?i un amplificator în tensiune între placa de sunet ?i vumetru.ca o parantez?, pe vremea lui cea?c? f?ceau bulgarii ni?te boxe cu vumetru încorporat, care se alimenta direct din semnalul audio. unicul dezavantaj era c? sc?dea puterea livrat? în difuzoare... dar dac? "dai" peste 30-50 W sinus în box?, nu se simte...alt? sugestie ar fi s? folosi?i ni?te integrate gen 2003/2030, a c?ror sarcin? s? fie 2-3-4 leduri în serie sau paralel, cu rezisten?a de limitare de rigoare... având în vedere c? ledurile nu sunt nici pe departe difuri hifi :rade: ?i ce v? intereseaz? e puterea suficient? s? "joace frumos" ledurile, ar fi o idee...ba?ca, pute?i folosi ?i leduri de 1 sau 3 W cu a?a surs? de semnal!!!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator MariusHD

Salut ..de 5-6 zile am terminat si eu o schema cu ledurii care se aprind in functie de muzica . Uite un link unde cu ajutorul lui niq_ro am postat schema cu piesele componente +schema circuitului + 2 filmulete cu orga de lumini ...Este la sectiunea "orga de lumini cu 3 canale cu 3 led-urii realizata de mine ...Sunt postate si cateva poze ...(schema mea este varianta STEREO)..Un sfat am ,daca te intreseaza sa o faci ai mare grija cum lipesti componentele...Daca ai nevoie de ajutor trimite-mi un email la [email protected]

http://www.niqro.3x.ro/miniorga/miniorga.htm

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Napster

Eu vreau sa montez cateva leduri in portbagajul masinii care sa lumineze dupa bass. Cam cum ar trebui sa procedez, ce componente mi-ar fi necesare si cum se fac legaturile?

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator dukuletz

Poate sa puna cineva schema imbunatatita la asta?

Posted Image

Am facut schema de sus cu tranzistorul BD243 dar nu prea imi place de rezultatul final.

Ma intereseaza sa pulseze doar la frecventa joasa, cam ce ar trb sa modific din schema?

Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
Vizitator dukuletz

Poate sa-mi explica cineva cum sa fac conectiuni la schema de mai jos? Cum e la rezistenta VR1?

Si la semnal de intrare, care e + si -? + e cel care se duce spre R1?

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări