Abram Burel Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 S-o luam oarecum invers...Nu exista leduri de 1,5V. Exista de 2V (rosu, galben) si de 3V (albastru, verde, alb).Va trebui cu siguranta sa folosesti "elemente discrete". Indiferent cat de mare (in V) este semnalul la iesirea preamplificatorului, puterea lui nu a fost conceputa sa aprinda direct niste leduri. Nu ca s-ar strica, dar risti sa distorsioneze semnalul util, intr-un mod care n-are legatura cu... pedala. Va trebui de fapt sa faci un amplificator. Pentru a folosi ambele alternante ale semnalului de iesire, poti lega 3 leduri de la iesire spre + si 3 de la iesire spre -, evident prin niste rezistente de limitare dimensionate corespunzator. Cu un LM324 poti rezolva problema, facand cu 3 din cele patru amplificatoare operationale cate un amplificator (nu conteaza daca e inversor sau nu) si punand cate 2 leduri pe fiecare iesire, ca mai sus. Cel de-al 4-lea amplificator operational, il poti folosi ca amplificator/separator.In ceea ce priveste alimentarea, bateriile de 9V sunt relativ mici, dar de capacitate mica si scumpe. In plus, cei 9V nu te ajuta prea tare. In functie de cat de mult canti si cat "valoreaza" spatiul, poti folosi fie 4xAA sau 4xAAA (capacitate mai mare, deci durata de cantat mai mare, dar spatiu mai mare), fie 2 baterii CR2032 (pastila, capacitate mai mica, dar si spatiu mai redus, la un cost rezonabil).Seria si paralelul nu au nici o legatura cu luminozitatea, daca sunt dimensionate corespunzator. Link spre comentariu
Bassmann Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Acuma nu stiu daca mai merita sa fac toata schema asta; nici spatiu nu prea am si nici n-as vrea sa risc calitatea sunetului doar pt un moft.Multumesc oricum pt promptitudine Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 9, 2008 Partajează Postat Noiembrie 9, 2008 Domnu` Burel puteti sa postati schema si cablajul daca se poate pt o "instalatie" care sa lumineze dupa muzica cu LM324???Va multumesc. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Noiembrie 10, 2008 Partajează Postat Noiembrie 10, 2008 Pai, depinde... Ai chitara? Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 11, 2008 Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 Nu, dar vreau sa-mi luminez putin camera cand ascult muzica. Momentan folosesc un amp cu tda2005 in punte pe sub si un tea2025(parca) pe sateliti, dar urmaresc sa fac un upgrade la tda7377, varianta 2.1.Daca stiti, vreo schema ceva va rog sa postati. Link spre comentariu
Abram Burel Postat Noiembrie 11, 2008 Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 Eeei, scheme gasesti destule daca vei cauta "color organ schematic". Poate nu toate sunt de-a gata pentru leduri sau cu LM324, dar cu siguranta gasesti ceva explicat cat de cat pe indelete. Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 11, 2008 Partajează Postat Noiembrie 11, 2008 atunci o sa vad ce stie gogu in weekend daca mai ramane timp. Multumesc pt pont. Link spre comentariu
viospatariu Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 sal....occult dupa schema de pe primul link http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ arata ca e si o mufa male....daca bag mufa la placa audio muzica cum se ma aude??? explica-mi cumva mai bine pls.... :cry: Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 sal....occult dupa schema de pe primul link http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ arata ca e si o mufa male....daca bag mufa la placa audio muzica cum se ma aude??? explica-mi cumva mai bine pls.... :cry:nu trebuie neaparat bagat in mufa de out din placa de sunet, se poate si de acolo dar folosesti un "spliter"cel mai bine e sa tragi semnal separat din amplificator Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 2, 2009 Partajează Postat Ianuarie 2, 2009 si fa schema imbunatatita,ca asta e rudimentara rauam expilcat mai inainte ce si cum ar merge imbunatatit Link spre comentariu
viospatariu Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 Am si eu o intrebare...daca inlocuiesc ledurile cu becuri de 220V si le alimentez de la priza,tranzistorul TIP31 mai e potrivit pt. a face fata??? pls help Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 nu rezista TIP31, ai grija la ce vrei sa folosesti acest "artificiu" ca este foarte posibil sa strici ceva pe acolo daca nu faci izolatie galvanica intre retea si sursa de semnal! Link spre comentariu
icamaster Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 A incercat cineva schema aceasta ? http://www.runtimeerror.net/blinky/index.html Daca da sa imi spuneti daca inca are intarziere ca daca nu imi fac si eu . Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 n-are dc sa aiba intarziere in filmul;et,probabil sunetul si imaginile nu se suprapun corect,la multe aparate se intampla asta Link spre comentariu
icamaster Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Ce tranzistor pot folosii in afara de TIP31? Ca locuiesc la 50 KM de cel mai apropiat magazin de electronice si daca nu au TIP31....... . PS. Imi plac smileurile de pe forum :bananaparty: 35mk0fm . LLLLE : http://static.flickr.com/35/70733363_7bc5873491_o.jpg Nu le am cu electronica + ca am 13 ani si nici la scoala nu fac. Primul locas de la intrerupator il conectez cu pinul din mijloc al tranzistorului (aka collector) pinul din dreapta al lui TIP31 (aka emitter) il conectez la + de la baterie si care de la Jack conectez la + si care la pinul din stanga al tranzitorului (aka Base). De exemplu :ground la + si right chanel la pinul din stanga. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum