Vizitator occult Postat Octombrie 2, 2008 Partajează Postat Octombrie 2, 2008 Salutare tuturor. Am gasit pe internet (reteaua international minune) un circuit dragutz care oricare incepator il poate face. Link-ul paginii este urmatoarea : http://www.danielandrade.net/2005/12/06 ... king-leds/ Este vorba despre un simplu circuit din cate am inteles cre foloseste 4 Leduri, un tranzistor TIP31, un interuptor, o mufa male pentru a fi folosita in placa audio si o sursa de 12v. Din acel tutorial am inteles ca dupa ce sa montat circuitul se poate folosi in placa audio ca o jucarie :| ce vreau sa spun este ca circuitul poatesa ilumineze ledurile atunci cand este Pc-ul reproduce musica si in acelasi timp LED-urile "danseaza" pe ritmul muzicii. Din cate am vazut in video circuitul are o mica intarziere cu ledurile. Am gasit un alt video cu un alt caz in care ledurile "danseaza" exact ritmul muzici care este reprodusa din Pc. As dori sa stiu daca cineva are vreo idee cum a fost transformat circuitul sau daca a folosit un alt circuit facut de el, in acest caz as dori sa stiu daca cineva poate face acest circuit. :O Aici e video-ul cu circuitul nou in functionare. Daca cineva are vreo idee despre cum este "gandit" si construit va rog HELP Link spre comentariu
Vizitator alextm Postat Octombrie 10, 2008 Partajează Postat Octombrie 10, 2008 vreau si eu sa fac da nu prea stiu :( pot folosi orice tranzistor ? si orice led ? Link spre comentariu
Vizitator occult Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Pai Ledurile sunt HPLed(high power led) si tranzistorul uzat este TIP31, nu cred ca ar fi o idee foarte buna sa schimbi tranzistorul fara sa stii ca nu ai sa iti arzi calculatorul xD din cate ai vazut in video schema are o mica intarziere si nu inteleg de ce :\ dar in schimb in al doilea video se aprind conforma ritmul muzicii dar nu stiu, nu pot sa imi dau seama ce a fost schimbat in schema. In orice caz e un mood dragut pentru calculator si pe deasupra daca ai geam intro parte ui ui iti luzmineaza camera intreaga cu ledurile alea. Eu am de culoare ros, portocaliu si albastru. Link spre comentariu
Vizitator alextm Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 Pai Ledurile sunt HPLed(high power led) si tranzistorul uzat este TIP31, nu cred ca ar fi o idee foarte buna sa schimbi tranzistorul fara sa stii ca nu ai sa iti arzi calculatorul xD din cate ai vazut in video schema are o mica intarziere si nu inteleg de ce :\ dar in schimb in al doilea video se aprind conforma ritmul muzicii dar nu stiu, nu pot sa imi dau seama ce a fost schimbat in schema. In orice caz e un mood dragut pentru calculator si pe deasupra daca ai geam intro parte ui ui iti luzmineaza camera intreaga cu ledurile alea. Eu am de culoare ros, portocaliu si albastru.aha o sa cumpar atuncea tip31 si leduri hpled numa sami zici daca functioneaza ca nare rost sal fac daca nu functioneaza (adica sa danseze dupa muzica ) Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 11, 2008 Partajează Postat Octombrie 11, 2008 se poate modifica schema incat sa mearga cu ceva mai puternic, de ex becuri la 220V??? Link spre comentariu
Vizitator sinx Postat Octombrie 12, 2008 Partajează Postat Octombrie 12, 2008 imi puteti spune shi mie daca pot sa folosesc schema asta ca sa leg mai multe leduri? vreo 30 sa zicem... mai exact vreau sa pun sub masina vreo 30 de leduri... sau 40... nush exact cate o sa intre si sa le leg de schema asta... credeti ca as putea? semnalul as vrea sa il iau de pe un canal... mai exact sa leg 2 fire de difuzoarele din usi... v-as fi tare recunoscator... Link spre comentariu
Vizitator alextm Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 imi puteti spune shi mie daca pot sa folosesc schema asta ca sa leg mai multe leduri? vreo 30 sa zicem... mai exact vreau sa pun sub masina vreo 30 de leduri... sau 40... nush exact cate o sa intre si sa le leg de schema asta... credeti ca as putea? semnalul as vrea sa il iau de pe un canal... mai exact sa leg 2 fire de difuzoarele din usi... v-as fi tare recunoscator...cred ca merge sa pui mai multe leduri.. nu stiu sigur Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 Daca vrei, poti, dar nu e... legal (sa pui leduri sub masina ) Link spre comentariu
Vizitator sinx Postat Octombrie 13, 2008 Partajează Postat Octombrie 13, 2008 am facut montajul asta shi am shi eu o mica problema... ledurile nu se aprind la capacitate maxima... aproximativ la 50% zic eu... sunt leduri de 8 mm cu flux ridicat... am incercat sa pun shi 2 sau 3 leduri in loc de 4 insa rezultatul este acelasi... are cineva vreo idee cum as putea sa fac sa lumineze calumea? tranzistor tip31 nu am gasit shi mi-au dar cei de la magazin ceva care cica e echivalent... sa fie de la el? pe cel care il am scrie w12150 morocco bd241c v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta shi pe mine... vreau sa pun ledurile in portbagaj si sa vibreze dupa bass... daca alimentez atat la 12V cat si semnalul de la statie are ceva? in cel mai rau caz ce se poate intampla? multumesc mult de tot pentru timpul acordat si scuze ca va bat la cap insa sunt incepator la cel mai mic stadiu... stiu sa lipesc 2 fire si sa pun o rezistenta... mersi Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Montajul ala a fost facut de unul mai pregatit: stia sa lipeasca un tranzistor, 4 leduri si niste sarme :)Daca vrei sa se aprinda mai puternic, da muzica mai tare. Daca insa ai pus 4 leduri albastre (sau albe, sau verzi), nu o sa se aprinda prea tare. Tensiunea pe un astfel de led, in conditii nominale, este de 3,1-3,2 V. De 4 ori inseamna 12,4-12,8 V. Mai pica si pe tranzistor ceva, deci pe o baterie de masina, cu motorul oprit, esti cam... sub.Mare lucru nu se poate intampla, statiile sunt de regula protejate la scurt, iar daca sunt puse sigurante cum trebuie, nici cablurile nu vor scoate fum Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 Dar tot nu am inteles ce are de-a face cu electronica profesionala jucaria voastra cu LED-uri... Link spre comentariu
Vizitator sinx Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 pai uite asa incep si eu... incet incet... nu eu am deschis topicul... eu doar am vazut si am incercat sa fac... daca te deranjeaza cu ceva imi cer scuze Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Octombrie 14, 2008 Partajează Postat Octombrie 14, 2008 In nici un caz nu vreu sa "cenzurez" si nu am de ce sa ma "supar", dar incepatorii au o sectiune dedicata lor, iar raspunsurile data acolo sunt in general mai simple si mai "didactice"... Adica... e in interesul tau... Link spre comentariu
paul14 Postat Octombrie 19, 2008 Partajează Postat Octombrie 19, 2008 stie cineva care este schema pt montajul din al doilea link din primul post??? adica daca stie cineva sa spune si ce piese se folosesc Multumesc Link spre comentariu
Bassmann Postat Noiembrie 8, 2008 Partajează Postat Noiembrie 8, 2008 Va salut! Ca sa nu mai incep un alt topic postez aici.As vrea sa realizez un montaj cu 6 LEDuri pentru chitara mea care sa se aprinda in functie de semnalul trimis la iesirea chitarii (cu alte cuvinte, sa se aprinda atunci cand cant). mentionez ca instrumentul are un preamp activ alimentat la 9V.As vrea sa folosesc leduri albe si sa le alimentez tot la 9V cc dintr-o baterie separata de cea a chitarii.Care ar fi varianta cea mai buna de montat ledurile pt o intensitate luminoasa cat mai mare? serie sau paralel? De asemenea, este cazul sa folosesc si ceva elemente discrete?Numai bine!LE: Exista leduri de 1,5 V ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum