nicul Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 mai verifica o data. mie mi se pare ca-ti lipseste o piesa.cred ca o punte. Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 eu cred ca oscileaza din cauza nerespectarii valorilor condensatorilor, de exemplu C8 = 330nF conform datasheet-ului http://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM7812.pdf respectiv C9 = 2,2uF (cu tantal) conform datasheet-ului de la http://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM7912.pdf oricum merita incercat cu un alt 7912 Link spre comentariu
Yo4You Postat Septembrie 30, 2008 Partajează Postat Septembrie 30, 2008 Oscileaza ciuciu , iti zic eu am pus odata un 7915 si surpriza frigea al naibii fara consumator .Ai nimerit cum am nimerit si eu integrat din niste loturi care nu functioneaza in parametrii care trebuie.Vrei sa alimentezi un operational de ce nu pui zenner rezistenta pe minus si pe plus si te scapa de batai de cap.Eu am rezolvat partea de minus cu un zenner o rezistenta si un BD140 e sfant.Stabilizator serie merge si nu da gres. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2008 poti posta o schema cu zenere...va multumesc Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 1, 2008 Partajează Postat Octombrie 1, 2008 Oscileaza ciuciu , iti zic eu am pus odata un 7915 si surpriza frigea al naibii fara consumator .Ai nimerit cum am nimerit si eu integrat din niste loturi care nu functioneaza in parametrii care trebuie.Vrei sa alimentezi un operational de ce nu pui zenner rezistenta pe minus si pe plus si te scapa de batai de cap.Eu am rezolvat partea de minus cu un zenner o rezistenta si un BD140 e sfant.Stabilizator serie merge si nu da gres. Vezi ca 7915 are altfel pinii ca 7815. Multi au cazut in capcana asta si au stabilit ca 79XX nu e bun de nimic. E la fel de usor de folosit ca 78XX dar VEZI CA ARE ALTFEL PINII. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Octombrie 2, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2008 am rezolvat problema....am cumparat alte piese si a mers....in loc de punte de 2A am folosit diode de 1A.....oricum mersi pentru sfaturi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum