roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 pe parere aveti despre XMEGA?are un ADC pe 12 biti 2M samples cu multiple mux-uri la intrare (inclisiv feedback de la DAC)are DAC (sau doua DAC-uri la unele variante) 4 comparatoarevreo 7 timere (sau 5 in functie de varianta) flash mult, ram mult si 32Mhz clklaser frate!R. Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Inca nu am facut cunostinta, dar urmeaza trebuie sa cumpar un jtagice pentru ele si-i cam scump. Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 nu e nevoie de JTAG decat daca vrei debug adanc...se pare ca cei de la atmel au mai inventat o interfata (chiar nu cred ca era cazul) care se chema PDI - programming and debug interface, si refolosesc pinul de reset + unul dedicat. Acum sunt curios daca programatoarele existente (comerciale nu cele facute pe genunchi) o sa suporte PDI... si ma gandesc la ISP - mkIIR.PS - PDI asta e un fel de struto-camila ca semana tare cu altele existente, ce dreaq mai trebuia una noua, numa asa sa mai punem iar mana pe carte?macar au avut bunul simt si explica cum functioneaza ca sa poate sa se miste si comunitatea open source. Se pare ca noul AVR studio are si firmware nou pentru cablu mkII (inca nu am incercat)R Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Defapt partea de programare merge si cu avr isp2, daca vrei sa folosesti debug wire, iti trebuie jtagice2,eu am folosit debug wire la servici la un attiny45 insa nu am fost impresionat, dar oricum e mai bine decat nimic , la cele cu pini destul prefer jtag.La xmega ma tenteaza crypto engine, in fine momentan am destula treaba, dupa ce termin cu placile de dezvoltare, ma apuc si de xmega, poate fac niste placi si cu ele Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 treaba cu AES si DES e tare buna daca ai nevoie de ea, corect.si EBI (external bus interface) e destul de flexibil ca merge si cu SDRAM, parca vad un uC linux portat pe Xmega curand...R. Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Eu n-asi pune linux pe micro de 8biti, sunt destule rtos-uri pentru 8 biti mai simple, daca-i linux atunci sa fie un ARM, parerea mea. Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 nici eu n-as pune, dar sigur o sa se gasesca unul, cu prea mult timp liber la dispozitie, s-o faca... un geek.totusi parerea mea e ca Xmega iese putin din sfera microcontrollere-lor simple si astfel isi limiteaza un pic numarul de useri, dar eu il plac pentru partea analogica care-mi vine ca o manusa la un proiect care oricum vroiam sa-i fac un respin, si scap pe o multime de componente de pe placa (ADC si DAC) nu mi-a placut niciodata ADC-ul de 10 biti de la atmega, si cam la toate proiectele mai aveam nevoie de inca in timer (ca sa nu mai trebuiasca sa inventez timere in software)nici chestia cu DMA-ul nu e de neglijat mai ales impreuna DES/AES.R. Link spre comentariu
Laci Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Asa este, nici eu n-am fost impresionat de adc-ul lor, de multe ori foloseam la 8 biti... din timere niciodata nu-i de ajuns Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 ah o chestie care mi-a scapat, au descoperit si cei de la atmel ca trebuie sa aiba nivele la intruperi (asa ca au "inventat" 3 nivele) si round-robin optional la prioritati. Cateodata ma scote din sarite cate o intrerupere care era mai sus in lista lor de prioritati (hard wired) si in lista mea de proritati era invers, acum macar poti manipula prioritatile. - sa nu uit la le trimit o bere...R. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 29, 2008 Partajează Postat Septembrie 29, 2008 pe parere aveti despre XMEGA?Ca inca nu se gasesc de cumparat, aia parere am! Chiar azi am cautat pe la TME si alte magazine si inca nu au aparut la vanzare! Eram curios sa ma joc si eu putin cu unul...Daca vrei mai multi biti la rezolutia convertoarelor si ai timp sa faci mai multe conversii atunci incearca sa faci oversampling (mai multe masuratori cu putin zgomot alb suprapus peste referinta sau chiar peste semnalul util si apoi medierea valorilor). Link spre comentariu
roadrunner Postat Septembrie 29, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2008 Se pare ca digikey.com au ATSTK600 pe stoc (199 USD + adaptorul inca 99 USD)da' stoc de microcontrollere ioc.pretul ar fi ok un ATXMEGA128A4 e 6.45USD/1 buc 4.8USD/10buc si 4.2USD/100 buc (la digikey.com)R.PS si farnell are in stoc ATSTK600 cu 216 Euro, microcontrollere pauza. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 si mie mi-ar placea niste jucarii din astea... sper sa apara si la noi pe piata cat mai repede. din pacate am dat de asta http://www.edn.com/article/CA6601461.ht ... 1058929698 Link spre comentariu
Laci Postat Octombrie 5, 2008 Partajează Postat Octombrie 5, 2008 Pffff, nasol, sper sa-si pastreze atmel linia de microcontrolere, oricum nu ma bag in PIC-uri mai bine freescale sau TI. Link spre comentariu
roadrunner Postat Octombrie 6, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2008 Am cerut samples sa vedem cat de repede vin...R. Link spre comentariu
Vizitator bazuca Postat Octombrie 22, 2008 Partajează Postat Octombrie 22, 2008 Stie cineva unde pot sa gasesc :ATAVRISP2-ND ( http://search.digikey.com/scripts/DkSea ... AVRISP2-ND) in Romania , sau pe undeva mai aproape . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum