Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOTOROLA 100W - High Fidelity

Blacksmith

Postări Recomandate

Ce tranzistori mai trebuie pusi pe radiatorul principal (in afara de finali) pentru o cit mai buna stabilizare a bias-ului ?

Accurate thermal tracking is one of the major shortcomings of the EF topology.The Vbias transistor must try to thermally track the temperature of the output devices through the heatsink.The predriver transistors are indirectly accounted for in this thermal control loop through their quiescent effecton the output transistors, but thermal compensation based on their actual temperature is totally lacking.Therefore, accurate thermal tracking in an EF design is partially reliant u_pon proper techniques of mechanical placement regarding the predriver transistors.

Link spre comentariu

Parerea mea ar fi ca daca folosesti TO126 pentru diferentiale sa-i pui pe toti acestia pe un radiator separat.De fapt orice tranzistor ai folosi la intrare ar fi indicat sa fie cuplat termic cu celalalt.Finalii + superdioda (daca aceasta inca mai exista in alegerea ta-functie de finali) ar trebui sa-i pui pe un radiator separat.Daca depasesti 3 perechi de finali pe ramura ar fi indicat ca prefinalii sa aiba un rad separat.

Link spre comentariu

Prefinalii vor consuma 2,7W iar in catalog spune ca la 2W (fara radiator) ramin reci. Cu um mic radiator ma gindesc ca pot sa-i tin reci si la 2,7W. Si atunci daca tot nu-si vor schimba temperatura ma gindesc ca ar fi bine sa stea in afara latului de compensare termica ... O sa fac niste teste inainte sa vad cum se incalzec.

Link spre comentariu

Prefinalii se incing si ei sincron cu finalii, pune-i pe radiatorul mare sau cum fac unele firme, ii pui pe unul mai mic, comun si cu superdioda montata intre ei, e aproape la fel ca pe radiatorul mare cu diferenta ca superdioda va fi influentata mult mai putin de temperatura exterioara amplifului si de inertia termica a radiatorului mare. Trz piloti poti sa-i pui pe un radiator comun, astia au temperatura constanta, cit de cit.

Link spre comentariu

....pana va hotarati ce si cum eu am demarat ampliful , mai am de plantat cateva piese si un canal e gata , sper maine seara sa-l termin :da [attachment=0]MOTOROLA 100 W HI-FI PROTOTIP.pdf[/attachment] numai bine alex mm :dans:

Link spre comentariu

pana va hotarati ce si cum eu am demarat ampliful , mai am de plantat cateva piese si un canal e gata , sper maine seara sa-l termin

Foarte fain insa cum ramane cu Quad-ul...ca erai pe lista...de asteptare.
Link spre comentariu

Rezistentele alea de 1,2 ohmi din bazele finalilor ce rol au ? Hai mai inteleg daca ar fi fost mai mari ... dar asa mi se par inutile.Am adunat toate piesele pentru amplif si nu gasesc rezistentele astea. Pot sa pun 3,3 ohmi sau e prea mult ? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări