Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator MOTOROLA 100W - High Fidelity

Blacksmith

Postări Recomandate

finalii 2sc5200 din poza nu par 100% adevarati!

spun asta pt ca am observat:

1. marcajul este cu cerneala alba destul de usor de observat; cei originali sunt gravati cu laser si scrisul se vede destul de greu ; trebuie sa te uiti dintr-o parte

2. caracterele sunt prea mari, fontul original este mult mai mic si mai "strans"

si eu am la vanzare finali 1943/5200 si pot spune ca am incercat special sa vad daca sunt ok; efectiv am spart unul sa vad cum arata pastila! nu am la indemana pozele dar le pot cauta daca vrei!

scrisul se vede greu tare, am facut multe poze pana sa am una in care se vede ce tranzistori sunt, poza e facuta din unghi.

m-am uitat acum la ei, scrisul nu este facut cu cerneala.

m-am uitat si pe internet la o poza fake vs original si se spunea acolo cum trebuie sa fie colturile de la talpa de metal, si la astia corespunde.

sorteh va poate spune de unde ii are, nu prea este el omul care sa minta.

eu am fost foarte multumit de ei.

Link spre comentariu

dudikoffdin astia am si eu, sunt ok!in ceea ce priveste tranzistorii de la sorteh nu zic ca nu ar fi 100% ok, numai ca majoritatea fake-urilor care circula pe piata seamana izbitor cu cei postati! totusi exista o metoda de testare a tranzistorilor cu rezultate garantate si care nu implica distrugerea tranzistorului si anume: masurarea capacitatii B-C al tranz. o valoare mica de ordinul zecilo, sutelor de pF indica o pastila mica deci un fals! o valoare normala este 2-8 nF, deci undeva pina la 10 nF , cu valori usor diferite de la npn-pnp!o alta metoda, mai putin sigura este cea a masurarii factorului beta: o valoare pina in 80-100 indica un tranzistor de putere cu beta relativ mic; un fals are beta peste 120-140 caracteristic unui tranzistor de mica putere!

Link spre comentariu

Nu stiu daca metoda e asa de buna. In datasheetul celor de la Toshiba ei dau un beta intre 55(minim) si 160(maxim), dar valoarea mica este la curenti de colector mari(7A) zona in care beta scade simtitor. Tot in datasheet este data Cob de 200pf. Capacitati B-C de 8-10nf mi se par mult prea mari pentru niste tranzistori bipolari.

Link spre comentariu

Valorile pentru tranzistoare bipolare sunt cam mari am si eu cateva tranzistoare scoase din amplificatoare Kenwood si TESLA tranzistoarele tip KD502 are o capacitate BC 1n tranzistorele din Kenwood au 490p. Masurand dintre tranzistoarele mele recuperate din statii originale mi-a aratat rezultate dela 200p---800p sub asta si peste asta nu am gasit numai ila de KD502 si unele de Tip2N3055 fabricate in ani 80'

Link spre comentariu

KD 50X si 2n3055 sunt tranzistoare vechi, fabricate prin metoda planar epitaxial, 1943/5200 sunt ring emitter, tripla difuzie, deci asteptati-va la rezultate diferite! nu vreau sa polemizez cu nimeni! pina la urma fiecare alege ce doreste si verifica cum ii vine mai bine!eu am incredere in aceasta metoda, am testat-o si retestat-o, confirmand pe deplin ipoteza! pina la urma daca cineva nu este pe deplin convins, oricand se poate recurge la bunul prieten: "ciocanul" infelul asta se elimina toate suspiciunile! :da

Link spre comentariu

Ce ziceci sunt false de la Mivarom (mi...om) -IRFP240/9240 pentru 4.5lei/buc - 2SA1943/2SC2500 pentru 4lei/bucEu am luat de la ei BDX66/67 2.5lei/buc false am deschis si au avut cristalul foarte mic 2mmX2mm

Link spre comentariu

Nici perechea 2SC3298B / 2SA1306B nu se mai fabrica :cry: Am gasit pe net ca echivalent ar fi MJE15030/15031/15032/15033 ... Ce ziceti ? Or fi altii mai potriviti ?Mie mi se pare cam mult 50W pentru functia lor de tranz. pilotzi.

Link spre comentariu

vezi ca c3298/a1306 vinde cineva pe forum, la un pret chiar decent!eu am inlocuit mjf15030/15031 cu prefinali c5171/a1930, pusi pe radiatorul finalilor pentru racire buna! am observat ca tensiunea de offset variaza mai putin cu temperatura in cazul celor din urma!

Link spre comentariu

La schema asta tensiunea de offset e constanta si de valoare mica, sub 50mV, nu variaza ptr ca se anuleaza reciproc derivele celor 2 diferentiale de pe intrare.

In plus se poate "atasa" un sistem automat de reglare de offset...spre 5-10mV max.La fel am facut si la ampul meu care are la baza aceeasi tipologie.Pentru exemplificare:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări