cirip Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Filipone,Mie imi place ultima schema propusa de tine. Eu votez pentru. Saracu' aionescu, cred ca se catzara pe peretzi...Cirip Link spre comentariu
bogdanm Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Si eu votez ... ca tot PonyProg se cheama si aia Asa, un pic offtopic, eu nu inteleg de ce tineti neaparat sa incercati cele mai ciudate scheme cu putinta, mai ales atunci cand nu vreti sa faceti experimente ... Era clar ca un buffer cu iesire cu Darlington intr-o schema cu programare de PIC-uri e o chestie dubioasa, in cel mai bun caz. Oricum, sper sa iti mearga pana la urma, daca tot te-ai chinuit atata la el. Si daca nu ai renuntat complet la ideea cu paralela, uite cat de simplu poti sa scapi : http://www.covingtoninnovations.com/noppp/ Link spre comentariu
cirip Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Cica are paralela ocupata. Lasa ca o sa merga si pe seriala pana la urma. Si eu as fi preferat paralela, dar daca n-are omu'... Cirip Link spre comentariu
aionescu Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 In felul asta o sa devin colectionar de programatoare. Deja am doua.Nu mai fac nici unul pana nu aflu de ce nu merg astea. Locuieste cineva in Bucuresti sa va jucati si voi cu ele? Link spre comentariu
Filipone Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 In felul asta o sa devin colectionar de programatoare. Deja am doua.Nu mai fac nici unul pana nu aflu de ce nu merg astea. Locuieste cineva in Bucuresti sa va jucati si voi cu ele?Asteapta pana in week-end cand realizez eu ultimul programator recomandat de mine! Link spre comentariu
aionescu Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Domnilor, cred c-am rezolvat-o. Cum? Am pus un semireglabil de 500 ohmi pe regulatorul de 12 V (in loc de dioda) si am reglat pana am obtinut exact 13 V. Vad ca nu mai da eroare si zice ca verificarea e OK si cu programul de test facut de mine.Ramane sa mai fac cateva programele simple si sa le verific pe placa de test (pe care tocmai mi-am confectionat-o). Va tin la curent. Link spre comentariu
cirip Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 OK, bravo.O idee, doar. In loc sa pui un pot de 500 ohmi, iti propun o varianta mai "profi". Pune 1.2K intre iesirea de 12V a lui 7812 si masa lui 7812 (dar care nu vine direct la masa montajului). Apoi pune 120 ohmi intre masa lui 7812 si masa montajului. In felul asta tensiunea de 13V va fi mai stabila si independenta de consum, temperatura si alti factori. Masa lui 7812 "se va ridica" cu 1.2V fatza de masa montajului, astfel incat la iesirea lui 7812 vei avea 1.2+12=13.2V.Pana la urma l-ai facut pe ala cu ULN2803?Cirip Link spre comentariu
aionescu Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Pe ala cu ULN. Celalalt nu avea alimentare.Multumesc pentru idee. O s-o aplic cand imi iau o pauza.Apropos de idei: daca vrea cineva sa-si faca un programator dupa schema mea (!) cu ULN, apai sa nu ia de buna schema de pe forum. Nici cablajul nu-i bun (a inversat RB6 cu RB7) ! Link spre comentariu
aionescu Postat August 17, 2004 Partajează Postat August 17, 2004 Am uitat sa va spun: am facut un program de test si am programat 3 PIC-uri (doua 16C84 si un 16F84) si s-au verificat pe placa de test. Acum sunt 100% sigur ca programatorul isi face treaba. Link spre comentariu
cirip Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 am programat 3 PIC-uri (doua 16C84 si un 16F84Poate era bine sa te joci numai cu F84. C-urile sunt ales-bules. Nu le mai poti reprograma, din cate stiu. Sunt One Time Programmable (OTP).apai sa nu ia de buna schema de pe forum. Nici cablajul nu-i bunAha! Si parca zicea cineva pe-aici ca ce se publica e parfum; repet, e plin internetul de maculatura si nici revistele nu fac exceptie. Si ce tupeu pe ala care a publicat schema. De fapt am si zis ca sunt cateva ciudatenii in schema, dar... totul e bine cand se sfarseste cu bine Etapa urmatoare: o lada de bere, un lighean cu apa rece ca sa-ti tii picioarele (ptr racire) si ... Spor la programare!Cirip Link spre comentariu
Filipone Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 aionescu stiu ca esti super fericit dar poti sa faci o schema cu varianta finala a programatorului? Asa sa poata fi trecut pe panoul de programatoare bune sa nu se mai repete istoria cu altcineva. Link spre comentariu
aionescu Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 Pot sa fac schema actualizata si am s-o si fac ca-mi trebuie si mie la arhiva. Sunt insa probleme:1. Nu pot s-o pun pe forum (dar i-o trimit lui Cirip s-o puna el, daca vrea)2. Schema nu contine imbunatatirile sugerate de voi in ultimele posturi3. Programatorul nu este suficient rulat ca sa fie omologat, zic eu.Eu am propus sa se publice aici o schema standard, rulata 1-2 ani de oameni cu experienta, cu versatilitate probata, sa fie disponibila pentru incepatori care sa nu mai fie nevoiti sa descopere America. Dar cine s-o faca?!Astept sa-mi spuneti ce sa fac cu schema asta.PSCirip, 16C84 mi le-a dat cineva gratis. Asa ca..Dar eu nu cred ca sunt programabile doar o singura data (ce-i drept, din data sheet nu prea rezulta). Cum ajung acasa le reprogramez si-ti spun. Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 16C84 are memoria program de tip EEPROM, adicase poate sterge si reprograma de mai multe ori. From Wikipedia, the free encyclopedia.An EEPROM, or Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory, is a non-volatile storage chip used in computers and other devices. Unlike an EPROM, an EEPROM can be programmed and erased multiple times electrically. It may be erased and reprogrammed only a certain number of times, ranging from 100,000 to 1,000,000, but it can be read an unlimited number of times. Flash memory is a later form of EEPROM. In the industry, there is a convention to reserve the term EEPROM to byte-wise writable memories compared to block-wise writable flash memories. EEPROM takes more die area than flash memory for the same capacity because each cell usually needs both a read and a write transistor where flash memory needs only one. Link spre comentariu
bogdanm Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 I'll be ... si eu eram total convins ca 16C84 se poate programa o singura data. Dar se pare ca totusi are EEPROM!! Da stiu sigur ca a existat si o varianta cu ROM! Aia cum se numea?I'm getting too old for this :(EDIT: mistery solved. Desi tot ciudat se cheama.http://www.voti.nl/picfaq/index_1.html The letter can be C or F, with some additions. C is for OTP (One Time Programmable) PICs, the F is for Flash (electrically reprogrammable) types. The 16C84 is an exception, it is EEPROM based, which is in practice the same as Flash based. Link spre comentariu
ciombe Postat August 18, 2004 Partajează Postat August 18, 2004 ronut, sa ne spui si noua cind o sa reusesti sa mai programezi din nou 16C84 ! :lol: :cry: Poate ar trebui sa-ti dea un premiu astia de la microchip pentru aceasta realizare.EEprom se refera la memoria de 64 de octeti care o are in "dotare" controlerul si disponibila pentru aplicatii,nu ca sa arzi cod excutabil in ea ! 16C84 este OTP (one time programming) 16F84 este cu memorie flash (de acolo si "F"-ul) si se poate reprograma de nenumarate ori.Don Mario Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum