Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

djvas

Postări Recomandate

Adevarul e ca schema de principiu e cam neclara. Nu sunt figurate puncte de conexiune acolo unde pe cablaj exista conectare. Eu as propune sa urmaresti cablajul si sa si inlociuesti D1...3 cu DZ4V7. Dupa aia baga tensiune si regleaza-l in asa fel incat sa scoata maximum de fum :lol: Daca nu munceste, fii pregatit sa faci masuratori ca sa sapam mai adanc. Hai ca pe asta il facem sa mearga. Un osciloscop ai, in caz de ceva?Spor,Cirip

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aionescu

38

• cirip

38

• Filipone

30

• bogdanm

20

Top autori în acest subiect

Eu nu stiu cum arata cablajul, dar intr-adevar schema nu are toate punctele de conexiune, pe mine m-a pacalit la inceput. Votez si eu pentru zenere 4V7 sau chiar 5V1 in loc de 1N4148, de asemenea as incerca sa scot cu desavarsire ciudatenia aia de ULN sau eventual sa-l inlocuiesc cu un buffer TTL inversor (din pacate nu mai tin minte codul acum :( ) in caz ca nu merge. In acest ultim caz modificarile in schema nu ar trebui sa fie prea mari.

Link spre comentariu

Osciloscop nu am. Se pare ca programatorul asta e ca Dacia, te invata meserie...Uite cum o sa fac: fac conexiunile ca pe cablaj. Daca nu merge, ii trimit un mail autorului (scula se vinde pe internet, v-am spus). Sa vedem ce zice. Daca nu zice, fac modificarile cu diodele si ce mai ziceti voi intre timp. Sper ca tot circul sa se termine pana ies la pensie, sa ma apuc odata de aplicatii serioase.PS: am mai gasit o schema cu MAX232, "state of the art". Sper sa nu fiu nevoit s-o fac pe asta! Cirip, vrei sa ti-o trimit?

Link spre comentariu
Se pare ca programatorul asta e ca Dacia, te invata meserie...

[...] Sper ca tot circul sa se termine pana ies la pensie,

:lol: :lol: :lol: :lol: Buhahahahahaha.....

Cirip, vrei sa ti-o trimit?

Da, baga!

Eu nu stiu cum arata cablajul

Vreti sa postez si cablajul?

ULN sau eventual sa-l inlocuiesc cu un buffer TTL

Cu ULN sau cu TTL, tot un cipan e, asa ca dpdv economic nu conteaza. Numai daca ULN-ul ala e greu de gasit, altfel, iarta-l.

Hai spor!

Ciripone

Link spre comentariu

Cum ziceam, am facut conexiunile cum m-a dus pe mine capul, ca nici schema si nici desenul de cablaj nu seamana cu ceea ce ar trebui sa fie, zic eu. Oricum nu seamana intre ele.Rezultat: atat pe sistemul AMD 600 MHz cat si pe PIV pot verifica cu "hardware check" aprinderea/stingerea ledului rosu (scriere).Daca ii dau sa incarce un hex (ala care este default pe IC Prog) zice ca-i OK, dupa verificare.Am facut la repezeala un asm cu cateva instructiuni si i-am dat sa-l incarce dar pe ala zice ca-i gresala de eroare la...ati ghicit: 0000h.Poate sa faca asa daca-i gresit programul?Maine il incerc pe calculatorul de la servici sa vad ce zice.Astept comentarii (exceptand alea cu sa-mi fac alt programator).

Link spre comentariu

Da picul afara din soclu.Masoara tensiunea dintre MCLR si Vss la pinii soclului cand e in mod programare si zi-ne si noua cat e. Daca e mai putin de 13V, nu e bine.Faptul ca se aprinde "ledul rosu" nu-mi spune nimic. Led 1 e aprins imediat ce ii dai curent, iar ledul 2 se aprinde cand vrea calculatorul. E treaba softului sa il aprinda odata cu activarea MCLR-ului, dar asta nu stim sigur. Niciunul dintre lezi nu e conectat direct la semnalul de activare a MCLR-ului, asa ca nu ofera nici o informatie.Cirip

Link spre comentariu

Poate sa faca asa daca-i gresit programul?

Nu cred. Programatorul habar n-are ce programezi in PIC. Poti sa ii dai si un hex cu nume de fotbalisti. Trebuie sa-l incarce si sa-l verifice.Faptul ca incarca hexul de test si nu incarca progr tau suna ciudat. Mai sapa. Zi cat e tensiunea pe MCLR fatza de Vss. Nu stiu pe dinafara numere de pini. Nu cumva hexul de test a fost incarcat mai demult si acum cand il verifica zice ca "e acolo"? Dar daca incerci sa incarci altceva, da in nas la adr zero.O idee. Vezi care sunt primele 2-3 cuvinte din hexul de test. Fa un programel in care ii bagi DW cu exact primele cuvinte din hexul de test. Incarca-l. Daca eroarea se muta "mai sus" de adresa 0000, atunci inseamna ca de fapt nu programeaza.Cirip
Link spre comentariu

@aionescuFii atent cand programezi PIC-ul ca ai niste casute cu protejarile PIC-ului in dreapta.Alea in ICprog se cam activeaza aiurea si cred ca atunci cand ai incarcat hexul de test ai avut CP(code protect) bifat si dupa aia nu ti-a mai scris nimic crezand ca ai protejat PIC-ul , si da aceeasi eroare "0000h".Am patit-o si eu pe un PIC16F84 pe acest programator dupa ce il scrisesem si stersesem de cateva ori.Bafta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări