Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pic

Postări Recomandate

• Răspunsuri 182
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Am incercat; nu merge de nici o culoare! O sa-mi refac vechiul meu calculator (AMD/600MHz) maine si incerc cu el. Daca nici asa nu merge fac alt programator. Stie cineva o schema verificata pe seriala? Am gasit una destulde simpla in revista Conex Club 2/2003.Cum fac sa atasez imagini pe forum?

Link spre comentariu

Am incercat; nu merge de nici o culoare! O sa-mi refac vechiul meu calculator (AMD/600MHz) maine si incerc cu el. Daca nici asa nu merge fac alt programator. Stie cineva o schema verificata pe seriala? Am gasit una destulde simpla in revista Conex Club 2/2003.Cum fac sa atasez imagini pe forum?

Citeste sticky-ul File Server. Trebuie sa pui pe server fisierele cu un FTP manager si apoi dai link-ul.Eu zic sa iti faci JDM-ul sau P877: http://www.angelfire.com/ok3/masterbyte/ daca acesta nu iti merge. Sorry ca nu te-ai descurcat.
Link spre comentariu

Acum am vazut topic-ul. Neaparat sa incerci si pe un alt sistem. Ai setat cumva prin BIOS ceva de genul "IrDA serial port mode" sau ceva asemanator? Daca nici pe alt calculator nu merge ... out of ideas. Incearca un programator pe portul paralel. Eu le consider o idee mai sigure.
Link spre comentariu

Fratilor, victorie ! (partiala)Am pus pe picioare vechiul meu calculator (Athlon/600MHz) si cu W98 si merge la fix!Adica se aprind LED-urile la hardware test si imi zice ca verificarea e cu succes. N-am incercat sa vad ce-am programat ca nu e gata placa de test dar eu zic ca e un pas inainte.Acum raman cauzele: calculator prea rapid (P IV la 2,4 MHz) sau W2000.Voi instala W98 si pe asta si vad ce zice. Daca nici asa nu merge, o sa fiu nevoit sa-l programez de pe scula veche!Va tin la curent.PS: Cirip, ai pierdut oare pariul?

Link spre comentariu

Fratilor, victorie ! (partiala)Am pus pe picioare vechiul meu calculator (Athlon/600MHz) si cu W98 si merge la fix!Adica se aprind LED-urile la hardware test si imi zice ca verificarea e cu succes. N-am incercat sa vad ce-am programat ca nu e gata placa de test dar eu zic ca e un pas inainte.Acum raman cauzele: calculator prea rapid (P IV la 2,4 MHz) sau W2000.Voi instala W98 si pe asta si vad ce zice. Daca nici asa nu merge, o sa fiu nevoit sa-l programez de pe scula veche!Va tin la curent.PS: Cirip, ai pierdut oare pariul?

Fratele meu ma bucur ca nu te-ai indoit de performantele programatorului. Eu zic ca era de la placa de baza ca eu am 2000+ si un Shuttle si Windows XP. In fine Incearca!
Link spre comentariu

Ma bucur ca iti merge in sfarsit. Nu cred sa fie pentru ca sistemul e "prea rapid", seriala e tot seriala si asa moare. Iar problemele de comunicatie apar in general la paralela pe Win2000/XP, nu pe seriala. Vezi cu placa de baza si setarile din BIOS.
Link spre comentariu

PS: Cirip, ai pierdut oare pariul?

Se prea poate... :) Mai greseste omul. Dar eu tot nu pricep cum merge programatorul ala. Am impresia ca deschide diodele de protectie ale picului si asta nu pare in regula, dar poate ma insel. In fine, du-l pana la capat si om mai vedea.Bafta,Cirip
Link spre comentariu

PS: Cirip, ai pierdut oare pariul?

Se prea poate... :) Mai greseste omul. Dar eu tot nu pricep cum merge programatorul ala. Am impresia ca deschide diodele de protectie ale picului si asta nu pare in regula, dar poate ma insel. In fine, du-l pana la capat si om mai vedea.Bafta,Cirip
Chiar daca ii da in diodele de protectie, nu cred ca-l deranjeaza prea rau. Am vazut PIC-uri conectate direct la priza ... so ...
Link spre comentariu

Chiar daca ii da in diodele de protectie, nu cred ca-l deranjeaza prea rau.

Asa sa fie. Atata doar ca din cunostintele mele deschiderea acelor diode este nerecomandata. Exista cipuri care intra in latch-up ca urmare a intrarii in conductie a diodelor alora. Dar daca merge, nici o problema.

Nu se ridica la standardele normale ICSP?

Aaa..., habar n-am care sunt alea. Eu m-am uitat la schema numai asa dpdv electric. Ceea ce nu inteleg este pe unde se inchide circuitul diodei Z de 5.1V, in asa fel incat sa genereze 5.1V. As fi curios, daca vrea cineva sa masoare, cam care e tensiunea pe DZ cand picul nu e in soclu. Ma astept ca e zero. Daca e asa si tensiunea apare in mod miraculos atunci cand picul intra in soclu, asta inseamna, dupa mine, ca se deschid protectiile picului si am spus mai sus de ce nu agreez ideea.Dar daca utilizatorul e multumit, e bine si asa.Cirip
Link spre comentariu

Aaa..., habar n-am care sunt alea. Eu m-am uitat la schema numai asa dpdv electric. Ceea ce nu inteleg este pe unde se inchide circuitul diodei Z de 5.1V, in asa fel incat sa genereze 5.1V. As fi curios, daca vrea cineva sa masoare, cam care e tensiunea pe DZ cand picul nu e in soclu. Ma astept ca e zero. Daca e asa si tensiunea apare in mod miraculos atunci cand picul intra in soclu, asta inseamna, dupa mine, ca se deschid protectiile picului si am spus mai sus de ce nu agreez ideea.Dar daca utilizatorul e multumit, e bine si asa.Cirip

Cred ca aveti dreptate deoarece led-ul verde de care vb mai sus se aprinde numai cu PIC-ul in soclu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări