Filipone Postat August 7, 2004 Partajează Postat August 7, 2004 Ai activat la Settings/options/misc Vcc control for JDM? Altceva nu stiu! Incearca asa. Link spre comentariu
cirip Postat August 7, 2004 Partajează Postat August 7, 2004 Parca a mai avut cineva ceva asemenator si nu era buna tens de programare. Poti sa masori sa vezi daca trimite cel putin 13V pe MCLR?Cirip Link spre comentariu
aionescu Postat August 7, 2004 Partajează Postat August 7, 2004 Am activat Vcc control si degeaba.Am zis in post-ul de mai sus cat e tensiunea pe MCLR (pin 4).De unde sa fie 13 V !Filipone, am inteles ca tu ai programator ca al meu. Poti masura niste tensiuni in gol (fara PIC) si la programare sa fac o comparatie? Link spre comentariu
Filipone Postat August 7, 2004 Partajează Postat August 7, 2004 Am activat Vcc control si degeaba.Am zis in post-ul de mai sus cat e tensiunea pe MCLR (pin 4).De unde sa fie 13 V !Filipone, am inteles ca tu ai programator ca al meu. Poti masura niste tensiuni in gol (fara PIC) si la programare sa fac o comparatie?Ok acum nu am cum sa va ajut. Maine dimineata. Bafta! Link spre comentariu
Filipone Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Deci fata de GND port serial adica Pin14 am: Pe pinul 4 -9.4V Pe pinul 5 -1.8V Pe pinul 13 -9.6V Dispozitivul meu are schema de mai sus care este un pic diferita de cea originala. Sorry! Intre Punctul A si B vei pune un led sa vezi cand trimite date pic-ului. Acesta va trebui sa se aprinda cand activezi clock out la verfificarea cu IC-Prog. Sper sa te descurci. Bafta! Link spre comentariu
aionescu Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Exact schema asta o folosesc si eu. O sa pun si LED-ul suplimentar.Fac masuratorile si-ti spun ce am gasit.Am mai sapat pe net si eroarea "verify faild at 0000h" apare in general din hard (programator) dar si zgomote pe cablu sau semnale parazite generate de placi de baza noname (la mine nu cred ca e cazul fiindca am un MSI 845).De aceea vreau sa elimin dintre cauzele posibile programatorul.Eu tot nu inteleg de unde isi fabrica el tensiunea de 13 V pentru programare. Link spre comentariu
Filipone Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Pinii RB4 si RB5 nu sunt legati deloc. Asta era diferenta! Link spre comentariu
aionescu Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Ai dreptate. O sa schimb si eu. Dar am apucat sa fac masuratorile:-cu PIC-ul in soclu: 14-4=-6,33 V 14-5=-5,7 V 14-13=-6,4 V- in gol: 14-4=-9,89 V 14-13=-6,4 V pe pinul 5 nu nu e tensiune stabila (scade cam de la -1 V si am ajuns la -0,6 V si tot scade).Tu ai facut masuratorile cu PIC-ul in soclu?Modific acum programatorul dupa schema ta. Link spre comentariu
aionescu Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Am modificat montajul si face la fel.Am pus si lED-ul si nu lumineaza neam!Sa mai verific montajul. Imi mai poti da niste tensiuni de referinta? Link spre comentariu
Filipone Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Gaseste-i poz led-ului astfel incat in mod normal sa nu lumineze. Si apoi daca ii dai sa programeze se va aprinde. Daca cu pic-ul in soclu se aprinde led-ul din desenul original(sa-i zicem verde) si cand scrie sau citeste se aprinde cel proaspat pus(adica rosu) atunci el va functiona. Daca nu functioneaza este o incompatibilitate cu portul serial. Poate nu ai legat firele bine? Ai setat portul cum trebuie? Link spre comentariu
aionescu Postat August 8, 2004 Partajează Postat August 8, 2004 Nu se aprinde deloc cand "scrie". Poate nici nu scrie...Cablul serial l-am facut legand pin la pin 3,4,5,7,8.Ce setari trebuie sa aiba portul serial? Link spre comentariu
Filipone Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Nu se aprinde deloc cand "scrie". Poate nici nu scrie... Cablul serial l-am facut legand pin la pin 3,4,5,7,8. Ce setari trebuie sa aiba portul serial? Ai mai sus Pin-aria la mufa care intra in calculator cu vedere la partea dinspre cablu. Setezi IC-Prog: JDM programmer, COM1 sau COM2 depinde cum ai tu, gasesti in manualul placii de baza care este COM1 si care este COM2, bagi programatorul in portul corespunzator, mai setezi delay-ul la 15(ms) si faci un test cu acel meniu de testare(Hardware Check) cu PIC-ul in soclu. La VCC se aprinde ledul verde, la CLK se aprinde led-ul rosu. Daca totul e ok trage-i un test. Ai legat pinii 4 si 8? Link spre comentariu
aionescu Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Conectarea la calculator e bine (pe COM2), pinii 4 si 8 sunt conectati 1 la 1 (cred ca la cablu te referi) dar LED-ul verde se aprinde cand cuplez cablul la programator si nu se stinge indiferent ce fac cu setarea "Enable Vcc" din "Hardware Ceck".Cand zici CLK te referi la "Enable Clock" din acelasi meniu, cred. Ei bine, LED-ul rosu nu se apride daca pun "Enable Clock".Care sunt setarile tale pentru portul serial (din Settings-System)? Link spre comentariu
Filipone Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Setarile la portul serial, adica 8 biti, fara paritate si 1 stop bit le face IcProg cand initializeaza portul. Chiar nu stiu ce sa mai zic. Mie imi merge fara probleme. Fata de GND ce tensiuni ai pe portul serial? Link spre comentariu
aionescu Postat August 9, 2004 Partajează Postat August 9, 2004 Am -10 V pe pinul 3, -10 V pe pinul 4, -10 pe 7 si 0,15 pe 8, in rest 0.Ma duc sa-mi cumpar un PIC sa vad poate or fi defecte alea pe care le am. Mai intai astept sa-mi confirmi tensiunile pe portul serial, apoi plec. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum